DorkaŁukasz 23.04.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam,czy ktoś wypowie się w temacie ulokowania tv obok kominka, czy palący się ogień nie przeszkadza w oglądaniu tv i czy temperatura panująca w obszarze kominka nie jest za wysoka dla telewizora i innego sprzętu rtv ? Prawdę mówiąc mam z tym problem bo po przeciwnej stronie salonu na jedynym wolnym kawałku ściany chciałabym postawić sobie kredens blisko jadalni, ale wtedy tv może być tylko obok kominka. Jak to widzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 24.04.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam ! Dołączę jeszcze może mała uwage odnośnie tego słupa w salonie. TEL-NET ma racje, tez chcielismy zlikwidować ten słup ale projektant się nie zgodził. Zaznaczam że buduje na terenie 3 kategori szkód górniczych, pomimo to nie zamienilismy sagi na inny projekt bo poprostu jest ładna, aktualnie dekarze robią więzbę na dachu. pozdrawiam wszystkich. Ja będę budowała na 4 st. szkód górniczych więc chyba jesteście z moich okolic, możecie powiedzieć gdzie dokładnie budowaliście i czy mogłabym z mężem podjechać i zobaczyć waszą Sagę na żywo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.04.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam, czy ktoś wypowie się w temacie ulokowania tv obok kominka, czy palący się ogień nie przeszkadza w oglądaniu tv i czy temperatura panująca w obszarze kominka nie jest za wysoka dla telewizora i innego sprzętu rtv ? Prawdę mówiąc mam z tym problem bo po przeciwnej stronie salonu na jedynym wolnym kawałku ściany chciałabym postawić sobie kredens blisko jadalni, ale wtedy tv może być tylko obok kominka. Jak to widzicie ? U nas TV stoi z prawej strony kominka i jest OK. Ciepło mu nie zagraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.04.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 grsyyy - do Ciebie piszę prośbę o podanie kontaktu do siebie, bardzo chciałabym z mężem podjechać i obejrzeć Twoja Sagę w Ćwiklicach, my również jesteśmy zdecydowani na jej budowę (w Mysłowicach ) jednak biorąc pod uwagę koszt takiej inwestycji chcemy zobaczyć ten dom na żywo. Nasz pryw. mail: [email protected] Jak już będziecie w Ćwiklicach to zapraszamy do nas do Hecznarowic obok Kęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 24.04.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Dzięki za zaproszenie, chętnie podjedziemy- może w tą sobotę tj. 28.04., będziecie na miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 25.04.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Dzięki za zaproszenie, chętnie podjedziemy- może w tą sobotę tj. 28.04., będziecie na miejscu ? Dogadamy się na priv'ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phoenixzg 27.04.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 No, u nas wkońcu ruszyło dalsze remontowanie a raczej urządzanie, teraz na tapecie jest salon tj. kominek + podłoga... Nie długo wrzucę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 27.04.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 phoenixzg CZEKAMY NA FOTKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phoenixzg 27.04.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Tak prezentuje się nasz domek od strony drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 27.04.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 phoenixzgDomek pięknie się prezentuje , ale chcemy dużo, dużo zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 27.04.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 phoenixzg Domek pięknie się prezentuje , ale chcemy dużo, dużo zdjęć . Popieram! 1 zdjęcie to stanowczo za mało!!!Czekamy na kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 08.05.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witajcie wszyscy Sagowicze! Mam nie lada dylemat co zrobić ze spiżarnią, czy jest ona faktycznie taka niezbędna i zrobić ją jak w sadze I czy ją odpuścić jak w sadze II i zrobić wtedy większy wiatrołap ? Wówczas może lepiej wydzielić kącik w kotłowni na mały składzik coś a'la spiżarnia ? Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 08.05.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 I jeszcze mnie nurtują takie sprawy: kwestia rolet zewnętrznych na oknach z łukiem na poddaszu, czy robiliście je czy nie ? No i jeszcze się zastanawiam dlaczego nikt nie robi sobie okien ze szprosami, czy to kwestia upodobań czy może słyszeliście jakieś niepochlebne opinie na ich temat ? A na koniec dodam, iż ja dla odmiany w pokoju nad wejściem wymyśliłam sobie okienko półokrągłe jak pół plastra cytryny Mam nadzieję, że nie będzie to źle wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 08.05.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dorka&ŁukaszJeśli chodzi o spiżarnię wydaje mi się ,że jest niezbędna . Ja zmniejszyłam troche kotłownie, przez co mam dośc duży wiatrołap i udało mi się wydzielic miejsce na spiżarnię. Jak znajdę jutro czas , to wkleję rzut parteru po zmianach. Rolet nie robiłam , bo ich nie chciałam , podobnie jak szprosów. To kwestia raczej upodobania.Natomiast jeśli chodzi o okno półokrągłe , to dobrze się zastanów , bo takie okno będzie napewno mniejsze, niż to ,które jest w projekcie. Nawet w oryginalnym projekcie ściana pod oknem jest wykończona sztukaterią po to właśnie , żeby nie było tak " łyso " , a mniejsze okno - większa ściana, ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulka1920 08.05.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witam Zamierzamy z mężem budować ten domek. Mam jednak wielką prośbę do osób które są już w trakcie realizacji bądź skończyły budowę. Zanim zakupimy ten projekt czy mogłabym prosiić na e-maila [email protected] rzut parteru. Chcielibyśmy z mężem zobaczyć jakie mniej więcej są wymiary pomieszczeń. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 09.05.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Witam Zamierzamy z mężem budować ten domek. Mam jednak wielką prośbę do osób które są już w trakcie realizacji bądź skończyły budowę. Zanim zakupimy ten projekt czy mogłabym prosiić na e-maila [email protected] rzut parteru. Chcielibyśmy z mężem zobaczyć jakie mniej więcej są wymiary pomieszczeń. Z góry dziękuję Wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 09.05.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 agulka1921Pod tym linkiem masz rysunki parteru i poddasza z dokładnymi wymiarami http://www.mgprojekt.com.pl/upload/downloads/saga-2-plik-szczegolowy-d8f1d142e1c9c3dbd49c40fd4fac62d2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 09.05.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Wymiary wszystkich pomieszczeń są w zakładce rysunki techniczne na stronie z projektem ( trzeba sobie je tylko powiększyć ) Saga to dom warty grzechu, byłam z wizytą u jednego z forumowiczów i wrażenia po wizycie były baaardzo pozytywne jeśli chodzi o wielkość pomieszczeń przy tym metrażu domu i przede wszystkim funkcjonalność. Po wizycie byłam w 100% pewna, że razem z mężem zdecydujemy się na zakup projektu Sagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 09.05.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Dorka&Łukasz Jeśli chodzi o spiżarnię wydaje mi się ,że jest niezbędna . Ja zmniejszyłam troche kotłownie, przez co mam dośc duży wiatrołap i udało mi się wydzielic miejsce na spiżarnię. Jak znajdę jutro czas , to wkleję rzut parteru po zmianach. Rolet nie robiłam , bo ich nie chciałam , podobnie jak szprosów. To kwestia raczej upodobania. Natomiast jeśli chodzi o okno półokrągłe , to dobrze się zastanów , bo takie okno będzie napewno mniejsze, niż to ,które jest w projekcie. Nawet w oryginalnym projekcie ściana pod oknem jest wykończona sztukaterią po to właśnie , żeby nie było tak " łyso " , a mniejsze okno - większa ściana, ale to tylko moje zdanie. Będę wdzięczna za podesłanie rzutu po zmianach, nie mogę sobie poradzić z rozwiązaniem tego "węzła" od frontu żeby był optymalnie funkcjonalny, jednocześnie wydzielając spiżarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 09.05.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 (edytowane) Dorka&ŁukaszRzut parteru ( bez garażu ) u mnie lustrzane odbicie wkleiłam do zdjęc z budowy . Podaję link http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6eee7de5830b8e72.html Edytowane 9 Maja 2012 przez Anad65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts