Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

czy ktoś wypowie się w temacie ulokowania tv obok kominka, czy palący się ogień nie przeszkadza w oglądaniu tv i czy temperatura panująca w obszarze kominka nie jest za wysoka dla telewizora i innego sprzętu rtv ? Prawdę mówiąc mam z tym problem bo po przeciwnej stronie salonu na jedynym wolnym kawałku ściany chciałabym postawić sobie kredens blisko jadalni, ale wtedy tv może być tylko obok kominka. Jak to widzicie ?

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ! Dołączę jeszcze może mała uwage odnośnie tego słupa w salonie. TEL-NET ma racje, tez chcielismy zlikwidować ten słup ale projektant się nie zgodził. Zaznaczam że buduje na terenie 3 kategori szkód górniczych, pomimo to nie zamienilismy sagi na inny projekt bo poprostu jest ładna, aktualnie dekarze robią więzbę na dachu. pozdrawiam wszystkich.

Ja będę budowała na 4 st. szkód górniczych więc chyba jesteście z moich okolic, możecie powiedzieć gdzie dokładnie budowaliście i czy mogłabym z mężem podjechać i zobaczyć waszą Sagę na żywo ?

Witam,

czy ktoś wypowie się w temacie ulokowania tv obok kominka, czy palący się ogień nie przeszkadza w oglądaniu tv i czy temperatura panująca w obszarze kominka nie jest za wysoka dla telewizora i innego sprzętu rtv ? Prawdę mówiąc mam z tym problem bo po przeciwnej stronie salonu na jedynym wolnym kawałku ściany chciałabym postawić sobie kredens blisko jadalni, ale wtedy tv może być tylko obok kominka. Jak to widzicie ?

U nas TV stoi z prawej strony kominka i jest OK. Ciepło mu nie zagraża.

grsyyy - do Ciebie piszę prośbę o podanie kontaktu do siebie, bardzo chciałabym z mężem podjechać i obejrzeć Twoja Sagę w Ćwiklicach, my również jesteśmy zdecydowani na jej budowę (w Mysłowicach ) jednak biorąc pod uwagę koszt takiej inwestycji chcemy zobaczyć ten dom na żywo.

Nasz pryw. mail: [email protected]

Jak już będziecie w Ćwiklicach to zapraszamy do nas do Hecznarowic obok Kęt :)

• 2 weeks później...
Witajcie wszyscy Sagowicze! Mam nie lada dylemat co zrobić ze spiżarnią, czy jest ona faktycznie taka niezbędna i zrobić ją jak w sadze I czy ją odpuścić jak w sadze II i zrobić wtedy większy wiatrołap ? Wówczas może lepiej wydzielić kącik w kotłowni na mały składzik coś a'la spiżarnia ? Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami.

I jeszcze mnie nurtują takie sprawy: kwestia rolet zewnętrznych na oknach z łukiem na poddaszu, czy robiliście je czy nie ? No i jeszcze się zastanawiam dlaczego nikt nie robi sobie okien ze szprosami, czy to kwestia upodobań czy może słyszeliście jakieś niepochlebne opinie na ich temat ?

A na koniec dodam, iż ja dla odmiany w pokoju nad wejściem wymyśliłam sobie okienko półokrągłe jak pół plastra cytryny ;-) Mam nadzieję, że nie będzie to źle wyglądało.

Dorka&Łukasz

Jeśli chodzi o spiżarnię wydaje mi się ,że jest niezbędna . Ja zmniejszyłam troche kotłownie, przez co mam dośc duży wiatrołap i udało mi się wydzielic miejsce na spiżarnię. Jak znajdę jutro czas , to wkleję rzut parteru po zmianach. Rolet nie robiłam , bo ich nie chciałam , podobnie jak szprosów. To kwestia raczej upodobania.

Natomiast jeśli chodzi o okno półokrągłe , to dobrze się zastanów , bo takie okno będzie napewno mniejsze, niż to ,które jest w projekcie. Nawet w oryginalnym projekcie ściana pod oknem jest wykończona sztukaterią po to właśnie , żeby nie było tak " łyso " , a mniejsze okno - większa ściana, ale to tylko moje zdanie.

Witam

Zamierzamy z mężem budować ten domek. Mam jednak wielką prośbę do osób które są już w trakcie realizacji bądź skończyły budowę. Zanim zakupimy ten projekt czy mogłabym prosiić na e-maila [email protected] rzut parteru. Chcielibyśmy z mężem zobaczyć jakie mniej więcej są wymiary pomieszczeń. Z góry dziękuję

Witam

Zamierzamy z mężem budować ten domek. Mam jednak wielką prośbę do osób które są już w trakcie realizacji bądź skończyły budowę. Zanim zakupimy ten projekt czy mogłabym prosiić na e-maila [email protected] rzut parteru. Chcielibyśmy z mężem zobaczyć jakie mniej więcej są wymiary pomieszczeń. Z góry dziękuję

Wysłałem.

Wymiary wszystkich pomieszczeń są w zakładce rysunki techniczne na stronie z projektem ( trzeba sobie je tylko powiększyć ) Saga to dom warty grzechu, byłam z wizytą u jednego z forumowiczów i wrażenia po wizycie były baaardzo pozytywne jeśli chodzi o wielkość pomieszczeń przy tym metrażu domu i przede wszystkim funkcjonalność. Po wizycie byłam w 100% pewna, że razem z mężem zdecydujemy się na zakup projektu Sagi.

Dorka&Łukasz

Jeśli chodzi o spiżarnię wydaje mi się ,że jest niezbędna . Ja zmniejszyłam troche kotłownie, przez co mam dośc duży wiatrołap i udało mi się wydzielic miejsce na spiżarnię. Jak znajdę jutro czas , to wkleję rzut parteru po zmianach. Rolet nie robiłam , bo ich nie chciałam , podobnie jak szprosów. To kwestia raczej upodobania.

Natomiast jeśli chodzi o okno półokrągłe , to dobrze się zastanów , bo takie okno będzie napewno mniejsze, niż to ,które jest w projekcie. Nawet w oryginalnym projekcie ściana pod oknem jest wykończona sztukaterią po to właśnie , żeby nie było tak " łyso " , a mniejsze okno - większa ściana, ale to tylko moje zdanie.

Będę wdzięczna za podesłanie rzutu po zmianach, nie mogę sobie poradzić z rozwiązaniem tego "węzła" od frontu żeby był optymalnie funkcjonalny, jednocześnie wydzielając spiżarnię.