Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dorka&Łukasz

Rzut parteru ( bez garażu ) u mnie lustrzane odbicie wkleiłam do zdjęc z budowy . Podaję link http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6eee7de5830b8e72.html

Dzięki za podesłanie rzutu, będę się jednak skłaniać do rozwiązań z Sagi I pod względem spiżarni. Póki co muszę znaleźć człowieka do zaprojektowania zjazdu z drogi gminnej na teren działek, może ktoś ma namiar na konkretnego w tej kwestii człowieka z okolicy Katowic ?

Edytowane przez Dorka&Łukasz

My również pobudowaliśmy się łódzkim. Również mamy słup w salonie i powiem szczerze, że jest nawet przydatny, gdyż oddziela holl od salonu.

W naszym przypadku słup również sprawdził się jako znakomita przegroda pomiędzy holem a salonem.Ponieważ zlikwidowaliśmy wejście do kuchni z wiatrołapu to hol jest jedynym ciągiem komunikacyjnym do kuchni - poza tym umieściłem na słupie gniazdo centralnego odkurzacza i z jednego miejsca będę sięgał do wszystkim zakamarków parteru.

Odkurzacz centralny świetna sprawa, my też już kupujemy rury do niego. Mój mąż ma sam go zainstalować. Zyzmen, a masz szufelkę od centralnego odkurzacza? Ja myślę, żeby zainstalować dwie - jedną pod kuchennymi szafkami, drugą na górze w łazience. Wógóle, obecnie jest dużo świetnych rozwiązań - oby pieniążki. A dzisiaj mój mąż widział u kogoś w domu tynki japońskie (tzw. płynna tapetę) podobno wyglą pięknie. Czy ktoś ma to u siebie w domu? A poza tym to mi jeszcze się podobają sufity napinane.....

Odkurzacz centralny świetna sprawa, my też już kupujemy rury do niego. Mój mąż ma sam go zainstalować. Zyzmen, a masz szufelkę od centralnego odkurzacza? Ja myślę, żeby zainstalować dwie - jedną pod kuchennymi szafkami, drugą na górze w łazience. Wógóle, obecnie jest dużo świetnych rozwiązań - oby pieniążki. A dzisiaj mój mąż widział u kogoś w domu tynki japońskie (tzw. płynna tapetę) podobno wyglą pięknie. Czy ktoś ma to u siebie w domu? A poza tym to mi jeszcze się podobają sufity napinane.....

w tej chwili mamy tylko instalację zrobioną bez zamontowanego odkurzacza. Szufelkę będziemy mieli tylko w kuchni.

Mam pytanie czy dolna łazienka jest na tyle ustawna. że zmieści się tam bez problemu kabina i na chwilę obecną pralka,ponieważ góry odrazu nie będe wykańczać.

Pozdrawiam i dziękuję z góry Wszystkim za podpowiedż.:)

Będzie ciężko... Musielibyście ja powiększyć kosztem gabinetu. My powiększyliśmy ją o 0,5m i jest w sam raz(pralkę dało by się upchać)-zdjęcia są w galerii więc możecie się przyjrzeć:

https://picasaweb.google.com/110010645719020283661/SagaIII?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPTP--Pow5rhYA&feat=directlink

Mam pytanie czy dolna łazienka jest na tyle ustawna. że zmieści się tam bez problemu kabina i na chwilę obecną pralka,ponieważ góry odrazu nie będe wykańczać.

Pozdrawiam i dziękuję z góry Wszystkim za podpowiedż.:)

Faktycznie dolna łazienka zbyt wielka nie jest, my z racji, iż góry też jeszcze nie wykańczaliśmy zdecydowaliśmy się na wykorzystanie wnęki pod schodami jako prysznic. Powiem szczerze dużo to ułatwiło ale na pralkę i tak miejsca jest za mało, ewentualnie można jeszcze dodatkowo poszerzyć łazienkę jak to uczynił zyzmen, oczywiście kosztem gabinetu