Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moim zdaniem do sagi nie pasują drzwi nowoczesne. Nasze zakupiliśmy w firmie Cal . Teraz wybieramy drzwi wewnętrzne, (właściwie decyzja już zapadła) i przy tej okazji natkęliśmy się na drzwi zewnętrzne. Solidne, drewniane i w dużo lepszej cenie.

Domi&Paweł nie wiem gdzie się budujecie , ale podaje adres strony z drzwiami . My właśnie tu zamawiamy nasze drzwi wewnętrzne http://www.anmix.com.pl

Ja trochę z innej beczki.

NIe wiem , jak u Was , ale u mnie wyczystka z kominka jest w małym pokoju na parterze. Zastanawiam się , jak ją zamaskować. Może coś doradzicie , albo pokażecie jak jest u Was.

Zyzmen napisz, jak tam Twoje jasne fugi w salonie. Bardzo się brudzą ? Ja też będę mieć jaśniutkie i trochę się obawiam, czy nie trzeba będzie ciągle ich czyścić ?

Ja trochę z innej beczki.

NIe wiem , jak u Was , ale u mnie wyczystka z kominka jest w małym pokoju na parterze. Zastanawiam się , jak ją zamaskować. Może coś doradzicie , albo pokażecie jak jest u Was.

Zyzmen napisz, jak tam Twoje jasne fugi w salonie. Bardzo się brudzą ? Ja też będę mieć jaśniutkie i trochę się obawiam, czy nie trzeba będzie ciągle ich czyścić ?

U nas wyczystka jest schowana w zabudowie kominka i nikt jej nie widzi. Raz w roku się trochę nagimnastykuje żeby separatorem popiołu wyciągnąć sadzę. Możesz spróbować zamaskować to drzwiczkami rewizyjnymi do glazury, tyle że zamiast płytki użyć takiego materiały jak na ścianach, wtedy widoczna będzie tylko ramka albo kupić ozdobne drzwiczki rewizyjne do wyczystki.

Co do jasnych fug to troszeczkę ściemniały od codziennego użytkowania, np. pod kominkiem, w holu czy w kuchni-> niestety, ale taki jest urok jasnych fug.

Z tego co wiem to po fugowaniu powinno się fugi zaimpregnować, żeby się tak nie brudziły. Jest do tego specjalny środek i chyba nazywa się Delfin-robi go Atlas. Oczywiście dowiedziałem się o tym po fakcie więc go nie użyłem, ale na pewno to zrobię gdy kiedyś wyczyścimy fugi.

Witam

Zgadzam sie ze do tego projektu nie nadaja sie nowoczesne drzwi tylko klasyczne odpowiednie do domu ja dopasowalem drzwi wzor nr 16a z tej strony co przeslales i jestem zadowolony bo prosty ksztalt a nie wymyslony pozdrawiam

Dzięki. Bardzo ładne te drzwi, też o czymś takim myślałam, ale Pan Mąż jest zwolennikiem ciepłych drzwi o grubości powyżej 72mm.

Niestety według mnie lepiej wyglądają klasyczne. I tak jakoś nie możemy się zdecydować.

Zyzmen a Ty jakiego producenta masz drzwi (zresztą też podobne;-)

Jesteście zadowoleni z zakupu? Jeśli to nie kłopot, to napiszcie ile Was kosztowały i czy był to koszt z usługą, czy bez. Budujemy w łódzkim (Kleszczów).

Co sądzicie o drzwiach Stolpaw?

Pozdrawiamy Wszystkich

Drzwi wejściowe mamy z firmy Wiatrak wzór 16a z dostawką.Koszt drzwi z montażem 5,1tys zł i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni-wykonane są bardzo solidnie i ładnie się prezentują z całym domem.

Dzięki Zyzmen. Na Ciebie zawsze można tu liczyć;-)

Jeśli można, to z jakiego drewna wykonane są Wasze? Kolor orzech? Grubość? Zamki? Próg stalowy? Wyglądają rzeczywiście idealnie. A i zastanawiam się jeszcze, dlaczego otwierane do wewnątrz? U nas raczej lewe na zewnątrz.

Powiem szczerze, że coraz bardziej jestem skłonna je zamówić. Nasze będą chyba tańsze, bo nie mamy przeszklenia bocznego. Jutro się dowiem.

Po głowie chodziły nam do tej pory Stolpaw model 39 i 40 inox (koszt ok. 4000 z montażem), ale nie bardzo czuję tego, że miałyby być płytowe, do naszej klasycznej sagi. Poza tym nie podobają mi się też żadne obłości, okręgi, itp. Niby dużo tego wszystkiego, ale zdecydować się na coś... Masakra:-) Mąż się ze mnie śmieje, że dopiero z łazienkami będzie jazda.:-)

Pozdrawiamy

Edytowane przez Domi&Paweł

Dzięki Zyzmen. Na Ciebie zawsze można tu liczyć;-)

Jeśli można, to z jakiego drewna wykonane są Wasze? Kolor orzech? Grubość? Zamki? Próg stalowy? Wyglądają rzeczywiście idealnie. A i zastanawiam się jeszcze, dlaczego otwierane do wewnątrz? U nas raczej lewe na zewnątrz.

Powiem szczerze, że coraz bardziej jestem skłonna je zamówić. Nasze będą chyba tańsze, bo nie mamy przeszklenia bocznego. Jutro się dowiem.

Po głowie chodziły nam do tej pory Stolpaw model 39 i 40 inox (koszt ok. 4000 z montażem), ale nie bardzo czuję tego, że miałyby być płytowe, do naszej klasycznej sagi. Poza tym nie podobają mi się też żadne obłości, okręgi, itp. Niby dużo tego wszystkiego, ale zdecydować się na coś... Masakra:-) Mąż się ze mnie śmieje, że dopiero z łazienkami będzie jazda.:-)

Pozdrawiamy

drzwi są dębowe, grubość 68mm, kolor orzech, próg drewniany okuty aluminium, dostawka nieruchoma, drzwi otwierane do wewnątrz, ponieważ drzwi zewnętrzne raczej powinny otwierać się do wewnątrz żeby zawiasy były wewnątrz w domu.

W którym miejscu budynku wchodzą u Was media : światło woda gaz i ścieki

Trochę się uśmiałem czytając Twoje zapytanie :)

Światła do domu nie podciągałem, ale prąd jak najbardziej:)Kabel ciągnięty ziemią wchodzi do kotłowni w której jest rozdzielnia.

Co do ścieków to podejrzewam, że pomyliłaś kierunek i powinny one wychodzić z budynku a nie wchodzić :)

U nas kanalizacja wychodzi z przodu domu z pod garażu.

Wodociąg wchodzi prostopadle do domu na wysokości kotłowni.

Gaz zabudowany jest w skrzynce na bocznej ścianie garażu.

Sorki za moje poczucie humoru. Nie miałem złych intencji.

U mnie prąd , woda i kanalizacja tak , jak u Zyzmena .Gaz doprowadzony jest do bocznej ściany kuchni, następnie w górę i po ścianie górą dochodzi do kotłowni.

Czy montowaliście drzwi między wiatrołapem a salonem ? Jeśli tak, to jak się otwierają ?

tak, my mamy zamontowane, otwierają się na salon w stronę kuchni. tak szczerze to nie wyobrażam sobie żeby nie było tych drzwi.