Anad65 11.02.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Wstawiam rzut parteru. Może nie jest najlepszy, ale widać rozkład pomieszczeń i drzwi do spiżarni. Moja kuchnia w sadze po przeróbkach ma 8,9 m2 , więc jest mniejsza od Twojej w blokach o 1,1m2 . Spójrz na swoja dotychczasową kuchnie i odpowiedz sobie, czy ten 1m2 mniej to taka duża różnica. Zastanowiłam bym się poważnie nad oknem w kuchni. Po pierwsze nawet mniejsze okno szer.1,2m, ale nie dzielone da tyle samo światła co okono szer. 1,5 , ale podzielone, bo niestety dochodza dadatkowe ramy, które wcale nie sa wąskie. Po drugie , im większe okno, tym mniej ściany, gdzie możesz postawić wyższe meble. Ja po lewej stronie okna kuchennego mam 1,35m. Planowałam, że kupie lodówke jednodrzwiową ,ale z kostkarką , która ma szerokość 75cm, obok chciałam postawic słupek z piekarnikiem i okazało się, że zabrakło mi 5cm. Bedzie więc lodówka szerokości 60cm. Piszę o tym dlatego ,żebyś już teraz zdecydowała, gdzie i co postawisz ,żeby też CInie brakło 5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 11.02.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Dorka&ŁukaszWidzę,że ten rzut jest kiepski.Wklejam więc link do mojej galerii i tam odszukajcie rzut parteru. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5830b8e72.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 13.02.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Dzięki za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 13.02.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Dorka&łukasz ten poprzedni link chyba się nie otwiera , więc podaje inny. http://www.fotosik.pl/u/anad65/zdjecia/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 15.02.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) No i znowu potrzebuję rady:) Otóż czytałam na poprzedniej stronie że macie różnej mocy kotły CO, nam również różne firmy polecają a to 25 kW a to 19 kW... i sama nie wiem.. Chcemy ogrzewac pelletem. W sumie naszym faworytem jest kocioł Heiztechnik Q Pellet Duo 25 kW ale również chwalą kocioł SOKÓŁ SD DUO BIO 19 kW. Niekoniecznie chodzi mi o recenzję tych dwóch kotłów lecz o moc kotła do Sagi II. Czy możecie mi nieco rozjaśnic w głowie lub coś doradzic? Edytowane 15 Lutego 2013 przez zolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 15.02.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Poczytaj sobie tematy dotyczące pieców CO, zobaczysz że większość ludzi ma przewymiarowane kotły bo sami ich wykonawcy często podają dane z dużym zapasem.Ja mam 25kW dzisiaj bym wziął 19kW (jeśli nie mniejszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 15.02.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Poczytaj sobie tematy dotyczące pieców CO, zobaczysz że większość ludzi ma przewymiarowane kotły bo sami ich wykonawcy często podają dane z dużym zapasem. Ja mam 25kW dzisiaj bym wziął 19kW (jeśli nie mniejszy). Czytałam, czytałam i już mam mętlik w głowie... Na początku byliśmy zdecydowani na kocioł 25 kW, zaś po przeczytaniu wielu wielu postów nie chcemy miec przewymiarowanego kotła. Dlatego tak ważne są Wasze opinie drodzy Sagowicze Dzięki za odpowiedź Pasiu&Moniś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 18.02.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam wszystkich, Chciałam pokazać jakie mój mąż "wyrzeźbił" sufity. Narazie są to tylko profile poskręcane, ale myślę, że ten kto ma chociaż trochę wyobraźni będzie wiedział jaki będzie efekt końcowy. Później dodam zdjęcia już z płytami pokręconymi i oświeteleniem. Pozdrawiam wszytskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelna i Tomek 18.02.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam serdecznie. Chciałabym pokazać kilka zdjęć ode mnie z budowy. Mam nadzieję, że mi się to uda ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelna i Tomek 18.02.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 18.02.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Gratulacje, b. fajne wnętrza, możesz zdradzić jakiej firmy masz okna ? A ta ścianka z kamieniem jest przy kuchni czy od drugiej strony wykuszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 18.02.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Fajne, kolorowe wnętrza. Nie mogę sie połapac, jak wyglada Wasz wiatrolap. To wejście z lewej strony drzwi wejściowych , to do którego pomieszczenia ? Poprosimy więcej zdjęć. UlaSi Ciekawa jestem efektu końcowego tej kosmicznej konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelna i Tomek 18.02.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Okna mamy z Drutexu. Ściana z kamieniem jest od drugiej strony wykuszu, nie mam zamieszczonego zdjęcia ale słup w salonie też mamy w kamieniu. Jeśli chodzi o nasz wiatrołap to nie mamy ściany, która oddziela go od salonu, czyli generalnie jest otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 19.02.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Skąd czerpaliście pomysły na aranżację z tą podświetlaną ścianką z kamienia? Czy może już wcześniej miałaś fachową pomoc od projektanta wnętrz ? Jakie teraz robią okucia w oknach z Drutexu, i ile Cię ta przyjemność kosztowała i jak długo czekałaś na okna od zamówienia ? Edytowane 19 Lutego 2013 przez Dorka&Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelna i Tomek 19.02.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Sami decydowaliśmy o aranżacji wnętrza Dużo szukaliśmy w internecie i różnych czasopismach. Natomiast projekty łazienek robił na projektant. Jeśli chodzi o okna to wiem tyle, że czekaliśmy około 3 tyg i kosztowało nas to razem z roletami zewnętrznymi 22 tyś. Poruszony był też temat pieca to my mamy Kostrzewe Mini Bio 10 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 19.02.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Ewelna i Tomek , ale macie fajne wnętrza:)Ciekawią mnie Wasze łazienki, tzn. co zaproponował architekt...Czy piec o mocy 10 kW wystarczy na metraż sagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelna i Tomek 19.02.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dziekuję bardzo. Piec polecili nam fachowcy , także mamy nadzieję że spełni nasze oczekiwania. Poniżej projekt dolnej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelna i Tomek 19.02.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Górna łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 19.02.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Górna łazienka rewelka, ja też planuję w szarych odcieniach, te płytki są b. ładne - jakiej firmy ? Aranżacja też mi pasuje bo planuję prostą wannę tyle tylko że kabinę prysznicową również chcę mieć, ale aranżacja super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelna i Tomek 19.02.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Płytki Tubądzin - Elegant Natur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts