zolka 20.02.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Naprawdę fajnie zaaranżowane wnętrze:) Można wiele podpatrzec;) Chociaż u mnie w górnej łazience muszę zmieścic pralkę i suszarkę kondensacyjną, wannę zaś planuję w dolnej łazience ( jeśli w ogóle z niej nie zrezygnuję). Ale inspiracja świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek laskowy 21.02.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 W górnej łazience nie przewidujecie okna? Ciekawe płytki, jedynie ja zrezygnowałabym z półek podświetlanych , ponieważ dla mnie są one łapaczem kurzu, ewentualnie w późniejszym uzytkowaniu skłąduje sie na nich kosmetyki, z półki wnękowej nad kibelkiem też bym zrezygnowała, juz trochę mieszkamy i widzę że życie, czyt. sprzatanie trzeba sobie ułatwiać) My mamy obie łazienki w płytkach paradyż secret edeno (dolna łazienka) i piumetta (góra) czyli kolorystyka cz-b, są bardzo ładne i nie mam problemu z czyszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelna i Tomek 21.02.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Mimo że na projekcie nie ma okna my je mamy. Co do półek to też postanowiłam z nich zrezygnować)) po co dokładać sobie pracy przy sprzątaniu:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 03.03.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Mam nadzieję, że wraz z nadejściem wiosny pojawi sie tutaj więcej wpisów i zdjęć. Mnie szczególnie intersują teraz meble kuchenne, więc WKLEJAJCIE zdjęcia . Mam pytanie do tych , którzy mają listwy przypodłogowe drewniane - w jaki sposób je mocowaliście ? Moja saga wzbogaciła sie o barierki, drzwi wewnętrzne i garderobę przy sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 03.03.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam, nasza Saga ma dopiero wykopany fundament, dlatego chciałabym zapytać czy taras w oryginale nie jest zbyt mały aby ustawić duży stół na ok. 15 osób, jutro muszę wiedzieć czy lepiej byłoby go wydłużyć o 1m czy zostawić jak w projekcie. Proszę o Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 03.03.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Mam nadzieję, że wraz z nadejściem wiosny pojawi sie tutaj więcej wpisów i zdjęć. Mnie szczególnie intersują teraz meble kuchenne, więc WKLEJAJCIE zdjęcia . Mam pytanie do tych , którzy mają listwy przypodłogowe drewniane - w jaki sposób je mocowaliście ? Moja saga wzbogaciła sie o barierki, drzwi wewnętrzne i garderobę przy sypialni. Ta garderoba to która w projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 03.03.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Ta garderoba to która w projekcie ? To jest garderoba przy pokoju z drzwiami balkonowymi - u nas sypialnia. Na pozostałych ścianach są drązki na wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 04.03.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Nie mała ta garderoba, ,martwiłam się że to będzie klitka. A odnośnie tarasu możesz coś powiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 04.03.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Nie mała ta garderoba, ,martwiłam się że to będzie klitka. A odnośnie tarasu możesz coś powiedzieć ? Nasz taras ma wymiary 7,5 x 3,2 jest bardzo duży, jednak filary znacznie go ograniczają, wg mnie powinien miec przynajmniej 4m szerokości żeby było dużo swobody. Spójrz na nasze zdjęcia w galerii, można łatwo oszacować rozmiar bo każda kostka ma wymiary 40x40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 04.03.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Mam nadzieję, że wraz z nadejściem wiosny pojawi sie tutaj więcej wpisów i zdjęć. Mnie szczególnie intersują teraz meble kuchenne, więc WKLEJAJCIE zdjęcia . Mam pytanie do tych , którzy mają listwy przypodłogowe drewniane - w jaki sposób je mocowaliście ? Moja saga wzbogaciła sie o barierki, drzwi wewnętrzne i garderobę przy sypialni. Fajnie to u Was już wygląda:) Czy zrobiliście w tej garderobie okno dachowe oraz kaloryfer? My planujemy obie te rzeczy, ale nie wiem jak to będzie z funkcjonalnoscią. Ja częśc wieszaków chcę dac na tej stronie co u Was jest zabudowa półkowa. And65 czy mógłybyś zrobic zdjęcie drugiej strony garderoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 04.03.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Nasz taras ma wymiary 7,5 x 3,2 jest bardzo duży, jednak filary znacznie go ograniczają, wg mnie powinien miec przynajmniej 4m szerokości żeby było dużo swobody. Spójrz na nasze zdjęcia w galerii, można łatwo oszacować rozmiar bo każda kostka ma wymiary 40x40. Rozumiem, że 7,5m to wymiar przy ścianie salonu tak ? a 3,21m wzdłuż do schodków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 04.03.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Fajnie to u Was już wygląda:) Czy zrobiliście w tej garderobie okno dachowe oraz kaloryfer? My planujemy obie te rzeczy, ale nie wiem jak to będzie z funkcjonalnoscią. Ja częśc wieszaków chcę dac na tej stronie co u Was jest zabudowa półkowa. And65 czy mógłybyś zrobic zdjęcie drugiej strony garderoby? W garderobie nie mamy okna dachowego. Mamy natomiast grzejnik i wentylację wyprowadzoną na poddasze. Wydaje mi się,że okno dachowe w tak małym pomieszczeniu znacznie wpłynie na utratę ciepła ( zimą ) i szklarnię ( latem). Miałam podobne przemyślenia co do garderoby, aby wieszaki dać po lewej stronie drzwi od garderoby, ale fachowiec , który przyszedł na pomiar uswiadomił mi, że wysokość przy ściance kolankowej jest idealna na wieszaki ( koszule, spódnice, bluzki), natomiast na dłuższe rzeczy jest miejsce po prawej stronie drzwi. Jak wrócę z nart to wkleję zdjęcie pozostałych ścian garderoby i szafy w wiatrołapie, bo dzisiaj się montowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 05.03.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Rozumiem, że 7,5m to wymiar przy ścianie salonu tak ? a 3,21m wzdłuż do schodków ? Zdecydowanie TAK. W przeciwnym razie wyszedł by niezły wybieg dla modelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 05.03.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Zdecydowanie TAK. W przeciwnym razie wyszedł by niezły wybieg dla modelek W takim razie trzeba go o 1m wydłużyć i powinno być optymalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek1980 06.03.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 A ja polecam powiększenie balkonu w celu zadaszenia tarasu. Nasz balkon ma 5,6 x 2,9. Taras będę wykonywać w tym roku i przewiduję dodać po metrze z każdej strony a więc będzie 6,6x3,9 Zyzment czy mógł powiedzieć jakie masz płytki na tarasie, bo nie ukrywam że bardzo nam się spodobały. Pozdrawiam. Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaBhfjg645kjufwp 06.03.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam. Czy jest potrzebne przeprojektowanie stropu w wypadku zlikwidowania słupa w salonie?Jeżeli tak to możecie opisać po skrócie co było zmienione, najbardziej interesuje mnie to przy terivie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 06.03.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 A ja polecam powiększenie balkonu w celu zadaszenia tarasu. Nasz balkon ma 5,6 x 2,9. Taras będę wykonywać w tym roku i przewiduję dodać po metrze z każdej strony a więc będzie 6,6x3,9 Zyzment czy mógł powiedzieć jakie masz płytki na tarasie, bo nie ukrywam że bardzo nam się spodobały. Pozdrawiam. Jurek Taras zrobiony jest z płyt tarasowych Libet Impressio Monza Elegante. Brązowe wstawki są Libet Decco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 06.03.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam. Czy jest potrzebne przeprojektowanie stropu w wypadku zlikwidowania słupa w salonie? Jeżeli tak to możecie opisać po skrócie co było zmienione, najbardziej interesuje mnie to przy terivie. Pozdrawiam. U mnie przy likwidacji słupa strop został przeprojektowany na monolityczny . Taki strop ma grubość 16cm, czyli jest cieńszy niż np. teriva i przy podwyższeniu ścianki kolankowej o jedną cegłę nie zmienia się wysokość domu ani jego bryła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 07.03.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam. Czy jest potrzebne przeprojektowanie stropu w wypadku zlikwidowania słupa w salonie? Jeżeli tak to możecie opisać po skrócie co było zmienione, najbardziej interesuje mnie to przy terivie. Pozdrawiam. U mnie "przeprojektowanie" polegało na tym że budowlańcy dali chyba w tym miejscu 2 czy 3 belki i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek laskowy 07.03.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 My też mamy strop monolityczny, architekt przeprojektował go tak aby nie było słupa w salonie. Okno w garderobie przy sypialni jestem na tak - tyle tylko, że nie takie duże jak np w łazience, tylko małe z fakro, - po pierwsze garderobę można szybko wywietrzyć, po drugie mam w niej światło dzienne. Strat ciepła nie zauważyliśmy, a to druga zima jaką mieszkamy w tym domu. My powiększaliśmy taras, ale pod kątem tego, że kiedys chcielibysmy tam załozyć ogród zimowy, więc pod ta częścią na której to planujemy daliśmy podłogówkę. Na tą chwilę taras ma 7x5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts