Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W górnej łazience nie przewidujecie okna? Ciekawe płytki, jedynie ja zrezygnowałabym z półek podświetlanych , ponieważ dla mnie są one łapaczem kurzu, ewentualnie w późniejszym uzytkowaniu skłąduje sie na nich kosmetyki, z półki wnękowej nad kibelkiem też bym zrezygnowała, juz trochę mieszkamy i widzę że życie, czyt. sprzatanie trzeba sobie ułatwiać:)) My mamy obie łazienki w płytkach paradyż secret edeno (dolna łazienka) i piumetta (góra) czyli kolorystyka cz-b, są bardzo ładne i nie mam problemu z czyszczeniem.

• 2 weeks później...

Mam nadzieję, że wraz z nadejściem wiosny pojawi sie tutaj więcej wpisów i zdjęć.

Mnie szczególnie intersują teraz meble kuchenne, więc WKLEJAJCIE zdjęcia .

Mam pytanie do tych , którzy mają listwy przypodłogowe drewniane - w jaki sposób je mocowaliście ?

Moja saga wzbogaciła sie o barierki, drzwi wewnętrzne i garderobę przy sypialni.

549c625b2e97ac22gen.jpg

055e8bbea184148cgen.jpg

e9bce4ab548843dagen.jpg

866c065d1df44d13gen.jpg

Mam nadzieję, że wraz z nadejściem wiosny pojawi sie tutaj więcej wpisów i zdjęć.

Mam pytanie do tych , którzy mają listwy przypodłogowe drewniane - w jaki sposób je mocowaliście ?

Moja saga wzbogaciła sie o barierki, drzwi wewnętrzne i garderobę przy sypialni.

Ta garderoba to która w projekcie ?

Nie mała ta garderoba, ,martwiłam się że to będzie klitka. A odnośnie tarasu możesz coś powiedzieć ?

Nasz taras ma wymiary 7,5 x 3,2 jest bardzo duży, jednak filary znacznie go ograniczają, wg mnie powinien miec przynajmniej 4m szerokości żeby było dużo swobody. Spójrz na nasze zdjęcia w galerii, można łatwo oszacować rozmiar bo każda kostka ma wymiary 40x40.

Fajnie to u Was już wygląda:) Czy zrobiliście w tej garderobie okno dachowe oraz kaloryfer? My planujemy obie te rzeczy, ale nie wiem jak to będzie z funkcjonalnoscią. Ja częśc wieszaków chcę dac na tej stronie co u Was jest zabudowa półkowa.

And65 czy mógłybyś zrobic zdjęcie drugiej strony garderoby?

Nasz taras ma wymiary 7,5 x 3,2 jest bardzo duży, jednak filary znacznie go ograniczają, wg mnie powinien miec przynajmniej 4m szerokości żeby było dużo swobody. Spójrz na nasze zdjęcia w galerii, można łatwo oszacować rozmiar bo każda kostka ma wymiary 40x40.

Rozumiem, że 7,5m to wymiar przy ścianie salonu tak ? a 3,21m wzdłuż do schodków ?

Fajnie to u Was już wygląda:) Czy zrobiliście w tej garderobie okno dachowe oraz kaloryfer? My planujemy obie te rzeczy, ale nie wiem jak to będzie z funkcjonalnoscią. Ja częśc wieszaków chcę dac na tej stronie co u Was jest zabudowa półkowa.

And65 czy mógłybyś zrobic zdjęcie drugiej strony garderoby?

W garderobie nie mamy okna dachowego. Mamy natomiast grzejnik i wentylację wyprowadzoną na poddasze. Wydaje mi się,że okno dachowe w tak małym pomieszczeniu znacznie wpłynie na utratę ciepła ( zimą ) i szklarnię ( latem).

Miałam podobne przemyślenia co do garderoby, aby wieszaki dać po lewej stronie drzwi od garderoby, ale fachowiec , który przyszedł na pomiar uswiadomił mi, że wysokość przy ściance kolankowej jest idealna na wieszaki ( koszule, spódnice, bluzki), natomiast na dłuższe rzeczy jest miejsce po prawej stronie drzwi.

Jak wrócę z nart to wkleję zdjęcie pozostałych ścian garderoby i szafy w wiatrołapie, bo dzisiaj się montowała :)

A ja polecam powiększenie balkonu w celu zadaszenia tarasu. Nasz balkon ma 5,6 x 2,9.

Taras będę wykonywać w tym roku i przewiduję dodać po metrze z każdej strony a więc będzie 6,6x3,9

Zyzment czy mógł powiedzieć jakie masz płytki na tarasie, bo nie ukrywam że bardzo nam się spodobały.

Pozdrawiam. Jurek

A ja polecam powiększenie balkonu w celu zadaszenia tarasu. Nasz balkon ma 5,6 x 2,9.

Taras będę wykonywać w tym roku i przewiduję dodać po metrze z każdej strony a więc będzie 6,6x3,9

Zyzment czy mógł powiedzieć jakie masz płytki na tarasie, bo nie ukrywam że bardzo nam się spodobały.

Pozdrawiam. Jurek

Taras zrobiony jest z płyt tarasowych Libet Impressio Monza Elegante. Brązowe wstawki są Libet Decco.

Witam.

Czy jest potrzebne przeprojektowanie stropu w wypadku zlikwidowania słupa w salonie?

Jeżeli tak to możecie opisać po skrócie co było zmienione, najbardziej interesuje mnie to przy terivie.

Pozdrawiam.

U mnie przy likwidacji słupa strop został przeprojektowany na monolityczny . Taki strop ma grubość 16cm, czyli jest cieńszy niż np. teriva i przy podwyższeniu ścianki kolankowej o jedną cegłę nie zmienia się wysokość domu ani jego bryła.

Witam.

Czy jest potrzebne przeprojektowanie stropu w wypadku zlikwidowania słupa w salonie?

Jeżeli tak to możecie opisać po skrócie co było zmienione, najbardziej interesuje mnie to przy terivie.

Pozdrawiam.

U mnie "przeprojektowanie" polegało na tym że budowlańcy dali chyba w tym miejscu 2 czy 3 belki i tyle.

My też mamy strop monolityczny, architekt przeprojektował go tak aby nie było słupa w salonie. Okno w garderobie przy sypialni jestem na tak - tyle tylko, że nie takie duże jak np w łazience, tylko małe z fakro, - po pierwsze garderobę można szybko wywietrzyć, po drugie mam w niej światło dzienne. Strat ciepła nie zauważyliśmy, a to druga zima jaką mieszkamy w tym domu. :) My powiększaliśmy taras, ale pod kątem tego, że kiedys chcielibysmy tam załozyć ogród zimowy, więc pod ta częścią na której to planujemy daliśmy podłogówkę. Na tą chwilę taras ma 7x5m.