phoenixzg 07.03.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam, wszystkich po bardzo długiej nie obecności. U nas teraz zakładamy kostke brukową przed domem. Aanad65 jeśli chodzi o kuchnie: sam prowadzę firmę robiącą meble pod zamówienie. I powiem szczerze, że chyba z 30 pomysłów na zagospodarowanie pomieszczenia miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaBhfjg645kjufwp 07.03.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ooo nie spodziewałam się że aż tyle osób zlikwidowało słup. Możecie wrzucić jakieś zdjęcia salonu bez słupa najlepiej z różnych perspektyw? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 08.03.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam, wszystkich po bardzo długiej nie obecności. U nas teraz zakładamy kostke brukową przed domem. Aanad65 jeśli chodzi o kuchnie: sam prowadzę firmę robiącą meble pod zamówienie. I powiem szczerze, że chyba z 30 pomysłów na zagospodarowanie pomieszczenia miałem. Jak będziecie mieli położoną kostkę to podzielcie się zdjęciami. Szukamy inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 08.03.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam, wszystkich po bardzo długiej nie obecności. U nas teraz zakładamy kostke brukową przed domem. Aanad65 jeśli chodzi o kuchnie: sam prowadzę firmę robiącą meble pod zamówienie. I powiem szczerze, że chyba z 30 pomysłów na zagospodarowanie pomieszczenia miałem. To może pokażesz chociaz swoją kuchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 10.03.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Zolka zgodnie z obietnicą wklejam pozostałe zdjęcia garderoby, aczkolwiek, tak jak pisałam wczesniej są tam tylko drązki na wieszaki. Dodatkowo zdjęcia szafy w wiatrołapie. phoenixzg - czekam na zdjęcia Twojej kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 11.03.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Anad65 dzięki za fotki, garderobę masz fajnie zagospodarowaną. Ja jednak zdecyduję się na małe okno dachowe a Twoja zabudowa będzie dla mnie inspiracją Na środę mieliśmy umówiony montaż okien, niestety przez panujące warunki pogodowe montaż odwołany:( Co robiliście u siebie najpierw drodzy Sagowicze hydraulikę czy tynki?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 16.03.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) phoenixzg wciąż czekam na kuchnię Zyzmen napisz, czy jesteście zadowoleni z szyby w kuchni. zolka my robiliśmy najpierw hydraulikę a później tynki A teraz pochwalę się swoimi fototapetami . Kwiatek jest w sypialni, czyli w pokoju z balkonem, a druga w pokoju nad wykuszem. link do galerii http://www.fotosik.pl/u/anad65/zdjecia/1 Edytowane 17 Marca 2013 przez Anad65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 18.03.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 phoenixzg wciąż czekam na kuchnię Zyzmen napisz, czy jesteście zadowoleni z szyby w kuchni. zolka my robiliśmy najpierw hydraulikę a później tynki A teraz pochwalę się swoimi fototapetami . Kwiatek jest w sypialni, czyli w pokoju z balkonem, a druga w pokoju nad wykuszem. link do galerii http://www.fotosik.pl/u/anad65/zdjecia/1 Jesteśmy bardzo zadowoleni!!! Jak przejrzysz moje posty to w kilku już pisałem jakie to znakomite rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 18.03.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 (edytowane) ale fajne fototapety, nadają wnętrzom tyle świeżości... super:) Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez zolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 18.03.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Pięknie Kochani, pięknie! My też ciągniemy do przodu i jesteśmy na etapie wyboru pieca, grzejników i takich tam do ogrzewania domku. I może podpowiecie jakiego producenta grzejniki polecacie... Piec - kocioł gazowy - prawdopodobnie Viessmann serii 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 02.04.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Ups... Widzę, że urwaliśmy wątek. Sorry nie było tematu:-) Może lepiej powstawiajcie jakieś fajne zdjęcia swoich domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.04.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Pięknie Kochani, pięknie! My też ciągniemy do przodu i jesteśmy na etapie wyboru pieca, grzejników i takich tam do ogrzewania domku. I może podpowiecie jakiego producenta grzejniki polecacie... Piec - kocioł gazowy - prawdopodobnie Viessmann serii 300. My mamy piec Vaillanta atmoTEC 24kw z zasobnikiem 120 l , a grzejniki firmy Buderus. Narazie temperatura ustawiona na 12stopni, bo jeszcze nie mieszkamy, tak więc trudno wyrazic opinie na temat pieca. Pewnie dopiero na przyszłą zimę zobaczymy jaki jest oszczędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 08.04.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Wreszcie robi się cieplej, więc u nas ruszają prace: montaż okien (wreszcie), elektryka itd...Wraz z postępem prac będę wrzucała fotki, chociaż nie ukrywam że czekam na zdjęcia Waszych Sag:) Pozdrawiam wiosennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 15.04.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Zyzmen, zdaje się, że masz położoną dachówkę Robena. Napisz, czy jesteś z niej zadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 15.04.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Zyzmen, zdaje się, że masz położoną dachówkę Robena. Napisz, czy jesteś z niej zadowolony ? Na głowy nam nie leje jeśli o to pytasz Dachówka wygląda bardzo ładnie, ładnie się błyszczy na dachu. Nie zauważyłem żeby się z nią coś działo niepokojącego. Śnieg zjeżdża zaraz po lekkim ociepleniu, że aż cały dom się trzęsie. Kurzu ani osadów np. z deszczu czy z komina nie zauważyłem. Pękniętych dachówek na dachu też nie zauważyłem. Mogę spokojnie ją każdemu polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 15.04.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 OK dzięki. Jak się mieszka w sadze? Zima za nami, jak Ci wyszedł cenowo sezon grzewczy ? Czy teraz dokonałbyś jakiś zmian w domu ? A kostka już położona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 16.04.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 OK dzięki. Jak się mieszka w sadze? Zima za nami, jak Ci wyszedł cenowo sezon grzewczy ? Czy teraz dokonałbyś jakiś zmian w domu ? A kostka już położona ? Mieszka się super. Pojawiło się kilka pęknięć na ścianach oraz drobny przeciek wody z balkonu na ścianę salonu, ale to nic takiego co by się nie dało szybko naprawić. Teraz jak patrze na dom to chyba nic bym nie zmieniał-> chyba się już przyzwyczailiśmy do tego co jest Jeśli chodzi o sezon grzewczy to szacuje, że kosztował nas ok 2tyś -> grzaliśmy drzewem kupionym w rozsądnej cenie i czasami włączaliśmy gaz, ale takich przypadków mogę wymienić na palcach jednej ręki. Niestety do kostki to jeszcze długa droga przed nami. Gdyby ktoś z Was miał ciekawy plan ogrodu oraz kostki przed domem to proszę, niech się z nami podzieli. Ciężko u nas z inspiracją W tej chwili na tapecie jest trawnik z tujami, balkon, może brama wjazdowa i część płotu. Plan super, zobaczymy jak będzie z jego wykonaniem. Powodzenia wszystkim budującym i już mieszkającym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 16.04.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Ja jeszcze nie mieszkam, ale uważam,że dom nie jest ani za mały , ani za duży i dobrze rozplanowany. Jeśli chodzi o pęknięcia, to chyba nie uda się ich uniknąć. U mnie najbardziej pęka w niektórych miejscach sufit na poddaszu, ale niedawno znajomy oświecił mnie, że , jak będzie układana kostka i ubijane podłoże, to dopiero wtedy ściany zaczną pękać . Zyzmen czekamy na Twoje inspiracje ogrodowe. Czy ktoś z sagowiczów robił już odbiór domu. Ja właśnie kompletuje dokumenty. Ciekawa jestem , czy przyjeżdżają z nadzoru budowlanego na kontrolę. Wklejajcie zdjęcia i chwalcie się postępami na budowie. U mnie powoli do przodu http://www.fotosik.pl/u/anad65/zdjecia/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 16.04.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 W naszej sadze są już wstawione okienka:) Jupi ! W środku domu szaleją też elektrycy oraz tynkarze, jak również kładą się rurki do centralnego odkurzacza... Cieszą nas te postępy na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 16.04.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Gratuluję postępu prac. Widzę,że masz tak samo ustawione kolumny i głowice u góry , jak ja.Jak dołożysz ocieplenie od dołu facjatki , to głowica , która ma być ozdobą schowa się w ociepleniu . Teraz mam zamiar kupić taką głowice ze styropianu i przykleić do kolumny, a można było zaoszczędzić na górnych głowicach i kupić tylko styropianowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts