Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, wszystkich po bardzo długiej nie obecności. U nas teraz zakładamy kostke brukową przed domem. Aanad65 jeśli chodzi o kuchnie: sam prowadzę firmę robiącą meble pod zamówienie. I powiem szczerze, że chyba z 30 pomysłów na zagospodarowanie pomieszczenia miałem.

Jak będziecie mieli położoną kostkę to podzielcie się zdjęciami. Szukamy inspiracji :)

Witam, wszystkich po bardzo długiej nie obecności. U nas teraz zakładamy kostke brukową przed domem. Aanad65 jeśli chodzi o kuchnie: sam prowadzę firmę robiącą meble pod zamówienie. I powiem szczerze, że chyba z 30 pomysłów na zagospodarowanie pomieszczenia miałem.

To może pokażesz chociaz swoją kuchnię ?

Anad65 dzięki za fotki, garderobę masz fajnie zagospodarowaną. Ja jednak zdecyduję się na małe okno dachowe a Twoja zabudowa będzie dla mnie inspiracją:)

Na środę mieliśmy umówiony montaż okien, niestety przez panujące warunki pogodowe montaż odwołany:(

Co robiliście u siebie najpierw drodzy Sagowicze hydraulikę czy tynki?...

phoenixzg wciąż czekam na kuchnię

Zyzmen napisz, czy jesteście zadowoleni z szyby w kuchni.

zolka my robiliśmy najpierw hydraulikę a później tynki

A teraz pochwalę się swoimi fototapetami . Kwiatek jest w sypialni, czyli w pokoju z balkonem, a druga w pokoju nad wykuszem.

link do galerii http://www.fotosik.pl/u/anad65/zdjecia/1

DSCN2688.JPG

DSCN2690.JPG

DSCN2692.JPG

DSCN2693.JPG

DSCN2694.JPG

Edytowane przez Anad65

phoenixzg wciąż czekam na kuchnię

Zyzmen napisz, czy jesteście zadowoleni z szyby w kuchni.

zolka my robiliśmy najpierw hydraulikę a później tynki

A teraz pochwalę się swoimi fototapetami . Kwiatek jest w sypialni, czyli w pokoju z balkonem, a druga w pokoju nad wykuszem.

link do galerii http://www.fotosik.pl/u/anad65/zdjecia/1

Jesteśmy bardzo zadowoleni!!! Jak przejrzysz moje posty to w kilku już pisałem jakie to znakomite rozwiązanie :)

• 3 weeks później...
Pięknie Kochani, pięknie!

My też ciągniemy do przodu i jesteśmy na etapie wyboru pieca, grzejników i takich tam do ogrzewania domku. I może podpowiecie jakiego producenta grzejniki polecacie... Piec - kocioł gazowy - prawdopodobnie Viessmann serii 300.

My mamy piec Vaillanta atmoTEC 24kw z zasobnikiem 120 l , a grzejniki firmy Buderus. Narazie temperatura ustawiona na 12stopni, bo jeszcze nie mieszkamy, tak więc trudno wyrazic opinie na temat pieca. Pewnie dopiero na przyszłą zimę zobaczymy jaki jest oszczędny :)

Zyzmen, zdaje się, że masz położoną dachówkę Robena. Napisz, czy jesteś z niej zadowolony ?

Na głowy nam nie leje jeśli o to pytasz :)

Dachówka wygląda bardzo ładnie, ładnie się błyszczy na dachu. Nie zauważyłem żeby się z nią coś działo niepokojącego. Śnieg zjeżdża zaraz po lekkim ociepleniu, że aż cały dom się trzęsie. Kurzu ani osadów np. z deszczu czy z komina nie zauważyłem. Pękniętych dachówek na dachu też nie zauważyłem.

Mogę spokojnie ją każdemu polecić.

OK dzięki.

Jak się mieszka w sadze? Zima za nami, jak Ci wyszedł cenowo sezon grzewczy ?

Czy teraz dokonałbyś jakiś zmian w domu ? A kostka już położona ?

Mieszka się super. Pojawiło się kilka pęknięć na ścianach oraz drobny przeciek wody z balkonu na ścianę salonu, ale to nic takiego co by się nie dało szybko naprawić.

Teraz jak patrze na dom to chyba nic bym nie zmieniał-> chyba się już przyzwyczailiśmy do tego co jest :)

Jeśli chodzi o sezon grzewczy to szacuje, że kosztował nas ok 2tyś -> grzaliśmy drzewem kupionym w rozsądnej cenie i czasami włączaliśmy gaz, ale takich przypadków mogę wymienić na palcach jednej ręki.

Niestety do kostki to jeszcze długa droga przed nami. Gdyby ktoś z Was miał ciekawy plan ogrodu oraz kostki przed domem to proszę, niech się z nami podzieli. Ciężko u nas z inspiracją :)

W tej chwili na tapecie jest trawnik z tujami, balkon, może brama wjazdowa i część płotu. Plan super, zobaczymy jak będzie z jego wykonaniem.

Powodzenia wszystkim budującym i już mieszkającym :)

Ja jeszcze nie mieszkam, ale uważam,że dom nie jest ani za mały , ani za duży i dobrze rozplanowany.

Jeśli chodzi o pęknięcia, to chyba nie uda się ich uniknąć. U mnie najbardziej pęka w niektórych miejscach sufit na poddaszu, ale niedawno znajomy oświecił mnie, że , jak będzie układana kostka i ubijane podłoże, to dopiero wtedy ściany zaczną pękać :( .

Zyzmen czekamy na Twoje inspiracje ogrodowe.

Czy ktoś z sagowiczów robił już odbiór domu. Ja właśnie kompletuje dokumenty. Ciekawa jestem , czy przyjeżdżają z nadzoru budowlanego na kontrolę.

Wklejajcie zdjęcia i chwalcie się postępami na budowie.

U mnie powoli do przodu :) http://www.fotosik.pl/u/anad65/zdjecia/1

Gratuluję postępu prac. Widzę,że masz tak samo ustawione kolumny i głowice u góry , jak ja.Jak dołożysz ocieplenie od dołu facjatki , to głowica , która ma być ozdobą schowa się w ociepleniu . Teraz mam zamiar kupić taką głowice ze styropianu i przykleić do kolumny, a można było zaoszczędzić na górnych głowicach i kupić tylko styropianowe.

gbk-1.jpg