Krzyskkk30 16.04.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 witam, od miesięcy po cichu podglądamy forum i śledzimy wasze cenne rady. no ale naszła nas ochota aby też się pochwalić naszą Sagą. Właśnie wstawiliśmy okna, drzwi i bramę garażową. Mamy nadzieję wprowadzić się na święta, ale nadzieja nadzieją a życie pokaże. Budujemy się pod Kielcami. a oto zdjęcia z postępów z naszej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 17.04.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Krzyskkk30 widzę,że zrównaliście z tyłu ściane domu ze ściana gospodarczego. W sumie to dobry pomysł. Od razu gospodarczy większy. A co jest w małym pokoju na parterze, że wstawiliście drzwi balkonowe. Ta ściana okien robi wrażenie. Napiszcie o zmianach wewnątrz. Przyda się sagowiczom, którzy " po cichu " budują swoje domy.Powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyskkk30 17.04.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 witam Anad65. Tak w ogóle dziekujemy bo to trochę dzieki wizycie w Waszej Sadze zdecydowaliśmy się na wybór tego projektu. w pokoju obok garazu mamy pokój gościnny ale chcemy taras pod niego podciągnąć. łazienkę mamy zamiast kotłowni, kotłownię za garażem, schody będą otwarte, ażurowe, no i nie mamy słupa w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 17.04.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 witam, od miesięcy po cichu podglądamy forum i śledzimy wasze cenne rady. no ale naszła nas ochota aby też się pochwalić naszą Sagą. Właśnie wstawiliśmy okna, drzwi i bramę garażową. Mamy nadzieję wprowadzić się na święta, ale nadzieja nadzieją a życie pokaże. Budujemy się pod Kielcami. a oto zdjęcia z postępów z naszej budowy. [ATTACH=CONFIG]184115[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]184116[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]184117[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]184118[/ATTACH] No, jestem pod wrażeniem domu i wprowadzonych w nim zmian, gratuluję A szprosy w oknach macie klejone czy inne jakieś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyskkk30 17.04.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Szprosy w oknach niestety międzyszybowe. odstraszyło nas mycie i utrzymanie okien ze szprosami konstrukcyjnymi lub naklejanymi. Mam nadzieję, że chociaż z daleka wyglądają jak szprosy na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 18.04.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Krzyskkk30 mam nadzieję,że teraz zdjęcia będą się pojawiać na bieżąco.Szczególnie jestem ciekawa tych ażurowych schodów. Jak wszyscy wiedzą klatka schodowa w sadze jest dość wąska , dlatego przy balustradzie na balkonie zrobiłam jedno odkręcane przęsło. Tak na wszelki wypadek, gdyby trzeba było coś wnieść dużego na górę, bo już oczami wyobraźni widzę te podrapane ściany na klatce schodowej. Udało mi się wreszcie przykleić parkiet ( problem z fachowcem) . Zostało to co najtrudniejsze - połączenie gresu z parkietem . Będzie korek. Mam nadzieję,że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 18.04.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witaj Krzyskkk30:) Fajnie że się ujawniłeś, w grupie zawsze raźniej.Wasza Saga chyba będzie bardzo "klimatyczna";) Czy wnętrza będą szły w szarości i biele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyskkk30 19.04.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 do Anad65: bardzo fajnie wygląda parkiet. Własnie się nad tym zastanawiamy jak połączyć deski z płytkami w pozostałej części parteru. zastawialiśmy sie nawet czy nie zrobić tylko płytek tak jak Zyzmen, ale jednak drewno wydaje się cieplejsze. może tylko pod połową salonu z kominkiem i tv. do schodów jeszcze daleko. na razie mamy stromą drabinę i naprawdę rzadko bywam na górze (teraz sie wyda że jestem żoną krzyskkka ). sypialnie mamy tam gdzie wy i ja w pierwszej wersji widziałam łożko tyłem do okna ale teraz stwierdzilismy że trudno o tak niskie wezglowie które nie zasłanialoby okna. do Zolka: chyba bezie to styl angielski jak ostatnio znalazłam, trochę jak amerykańskich filmach, z wiatrołapu duże białe drzwi ze szprosami. wysokie listwy przy podlodze, bardziej klasycznie niz nowoczesnie. a schody chciałabym z bialymi rzeźbionymi tralkami ale krzyskkk walczy ze mną w wolnej chwili wkleje schody jakie mi sie marzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 19.04.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Krzyskkk30 parkiet to merbau. Mam nadzieję , że w przyszłym tygodniu, jak zostanie polakierowany nabierze charakteru. Szczerze powiem, że były momenty kiedy żałowałam,że nie położyłam płytek na całej powierzchni parteru . Pod parkiet trzeba było zrobić trochę niżej wylewki , nie kładłam tam podłogówki , miałam tez problem ze znalezieniem fachowca a teraz stresuję się , czy dobrze położą korek, wycyklinuja i wylakierują. Prawdą jest ,że gdy tylko przykleili deski ( raptem 16m2) w salonie zrobiło przytulniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyskkk30 19.04.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 takie schody mi się marząhttp://www.drawex-schody.pl/?c=galeria&m=6chociaż te nie są do końca ażurowe. będziemy mieć białe drzwi z koronami we wnątrz. Anad 65, te bonie to są takie obwódki wokół okien? styropianowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyskkk30 19.04.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 do UlaSi: twój sufit to majstersztyk jeśli to tak się pisze ) naprawde jestesmy pod wrazeniem. Mąż się napracował. Ciekawa jestem efektu końcowego. My nie bedziemy miec takiego nowoczesnego oświetlenia, raczej punktowe żyrandole ale świeczniki. Ale wymysliłam sobie że tak gdzie na suficie bedziemy mieć listwy dekoracyjne, można miedzy sufit a tą listwe włożyć jakąś tasme led i beda takie podswitlenia wokól. widziałam tak w jakiejś gazetce. ale na razie jestesmy na etapie okablowania a do wykanczania jeszcze dluga droga. choć mam nadzieję że na święta się wprowadzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 20.04.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Krzyskkk30 coś czuję że będziecie miec wystrój bardzo "po mojemu";)Niestety u siebie zrezygnowałam z białych okien a tym bardziej drzwi, na rzecz wygody. Zobaczymy co wyjdzie z mojej wizji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 20.04.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Dziekuję bardzo w imieniu męża. Pokażę efekt końcowy, jak tylko mąż dokończy swoje dzieło i zabłysną taśmy led i halogeny - w różnych kolorach. Nie wiem czy to nie będzie trochę kiczowato, ale co tam, niech się chłop cieszy i robi;o) Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez UlaSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 25.04.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Na głowy nam nie leje jeśli o to pytasz Dachówka wygląda bardzo ładnie, ładnie się błyszczy na dachu. Nie zauważyłem żeby się z nią coś działo niepokojącego. Śnieg zjeżdża zaraz po lekkim ociepleniu, że aż cały dom się trzęsie. Kurzu ani osadów np. z deszczu czy z komina nie zauważyłem. Pękniętych dachówek na dachu też nie zauważyłem. Mogę spokojnie ją każdemu polecić. Zyzmen, czy przy podnoszeniu ścianki kolankowej o 1 pustak, wydłużałeś może długość belek dachowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 25.04.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Zyzmen, czy przy podnoszeniu ścianki kolankowej o 1 pustak, wydłużałeś może długość belek dachowych ? Szczerze mówiąc to nie pamiętam. Wiem tylko, że ustalałem z cieślami jak daleko mają belki wystawać poza dom i do takiej długości przycinali krokwie, ale już po zamontowaniu na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 30.04.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 [quoteAnad 65, te bonie to są takie obwódki wokół okien? styropianowe? Bonie wycinane ze styropianu gr.3cm przez pana, który przyklejał ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 06.05.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Wiosna w pełni a Sagowicze jakoś nie chwalą sie postępami prac. U mnie nareszcie skończony parkiet. Łączenie gresu i desek korkiem wyszło ładnie. Korek był trochę barwiony bejcą i kolorystycznie zlał sie z deskami.Kilka fotek w mojej galerii.http://www.fotosik.pl/u/anad65/zdjecia/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katig21 07.05.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 To my się pochwalimy. Po przerwie zimowej murarze powrócili na plac budowy. Na jesieni zrobiliśmy fundamenty, a obecnie stawiane są ściany, czyli mury pną się do góry W porównaniu do Was to dopiero zaczynamy przygodę z Sagą. Kasia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 07.05.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Elegancko już masz Anad 65. Spodobała mi się Twoja podłoga w salonie, drzwi też masz fajne. Wogóle, tylko pozazdrościć, że już Ci tak niewiele zostało do końca i można się wprowadzać... Edytowane 8 Maja 2013 przez UlaSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 08.05.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Dzięki UlaSi za miłe słowa. Już od dawna mam wrażenie, że niewiele zostało do końca, ale ciągle go nie widać. Teraz największy wydatek to chyba kuchnia. Z pierwszych wycen widać,że można z takiej małej kuchni zrobić "dużą skarbonkę" . Pokazujcie swoje kuchnie , to może coś podejrzę. katig21 powodzenia w budowaniu i oczywiście wklejaj zdjęcia - przydadzą się kolejnym sagowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts