Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Całkowity wymiar drzwi to ok 1400x 2100. Dostawka ma ok 40cm. Same drzwi mają chyba 95cm szerokości bez ościeżnicy.Mogę sprawdzić dokładnie jeśli chcecie, ale 100cm to w sam raz na drzwi wejściowe-łatwo wnieść wszystko do domu a w szczególności meble przy przeprowadzce. Jeśli macie na salon drzwi z wiatrołapu to też warto by były tej samej szerokości co wejściowe :)

Tak jak Pasiu&Moniś pisze dziurę się powinno robi pod konkretne drzwi. W naszym przypadku niestety rozkuwaliśmy dziurę bo w pierwszej fazie miały być drzwi bez dostawki.

Całkowity wymiar drzwi to ok 1400x 2100. Dostawka ma ok 40cm. Same drzwi mają chyba 95cm szerokości bez ościeżnicy.Mogę sprawdzić dokładnie jeśli chcecie, ale 100cm to w sam raz na drzwi wejściowe-łatwo wnieść wszystko do domu a w szczególności meble przy przeprowadzce. Jeśli macie na salon drzwi z wiatrołapu to też warto by były tej samej szerokości co wejściowe :)

Tak jak Pasiu&Moniś pisze dziurę się powinno robi pod konkretne drzwi. W naszym przypadku niestety rozkuwaliśmy dziurę bo w pierwszej fazie miały być drzwi bez dostawki.

Dzięki za podpowiedź, trochę przespaliśmy temat okien i drzwi i teraz podejmujemy decyzje w biegu, niestety otwór na drzwi wejściowe zostawili nam 1600 i już go zmniejszają na 1500 :cool: . Okna frontowe też powiększyłam do 150 cm w ciemno - zobaczymy jak to wyjdzie na gotowo :) Ta dostawka jest otwieralna ?

Edytowane przez Dorka&Łukasz

Dzięki za podpowiedź, trochę przespaliśmy temat okien i drzwi i teraz podejmujemy decyzje w biegu, niestety otwór na drzwi wejściowe zostawili nam 1600 i już go zmniejszają na 1500 :cool: . Okna frontowe też powiększyłam do 150 cm w ciemno - zobaczymy jak to wyjdzie na gotowo :) Ta dostawka jest otwieralna ?

To mamy podobnie. My także zostawiliśmy otwór na drzwi szerokości 150 cm - w ciemno, gdyż drzwi nie mamy jeszcze wybranych. Otwory na okna frontowe również poszerzyliśmy do 150 cm. Czy decyzja była słuszna okaże się za jakiś czas....

Kasia i Tomek

To mamy podobnie. My także zostawiliśmy otwór na drzwi szerokości 150 cm - w ciemno, gdyż drzwi nie mamy jeszcze wybranych. Otwory na okna frontowe również poszerzyliśmy do 150 cm. Czy decyzja była słuszna okaże się za jakiś czas....

Kasia i Tomek

Cieszy mnie to, że inni budowniczy Sagi myślą podobnie do mnie, a

Wy na jakim etapie prac jesteście ?

Niestety dostawka się nie otwiera...

Okna faktycznie wyszły ok, tym bardziej, że w gabinecie jest 150 cm a metraż pokoju taki jak kuchnia, więc z pewnością nie są one przesadzone. Nadproża kupowaliśmy oryginalne Wienerbergera ze względu na montaż rolet w ociepleniu, taras wydłużyliśmy o 1m, poniżej kilka fotek:

DSC01636_resize.jpgDSC01640_resize.jpg

DSC01647_resize.jpgDSC01656_resize.jpgDSC01657_resize.jpg

Edytowane przez Dorka&Łukasz

Dorka&Łukasz, będziecie mieli ładny domek, wiem bo sama mam identyczne trzy duże okna w salonie, powiększony taras i powiększone okna. Tylko u mnie jest okno okrągłe w pokoju na górze od frontu, nie wiem jakie u Was będzie. Ogólnie domek jest fajnie zaplanowany i funkcjonalny. Po weekendzie dodam kolejne zdjęcia sufitów wykonanych przez mojego męża w naszej sadze.

Pozdrawiam wszystkich!

Ja chciałam mieć spiżarnię. Jest nieduża, to fakt, ale z pewnoscią pomieści jakieś przetwory, zapasy kilkuosobowej rodziny. Kuchnia nie jest taka mała ze spiżarnią. Ja zrezygnowałam ze ścianki oddzielajacej kuchnię od jadalni, chcę tam zrobić bar. Właśnie dzisiaj jadę do nowego domu, to zrobię Ci Dorka&Łukasz zdjęcia spiżarni i kuchni, po weekendzie dodam.

Miłego dnia