UlaSi 12.05.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam wszystkich, Przesyłam postępy pracy wykonywania sufitu przez mojego męża... Pozdrawiam wszytskich Sagowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 12.05.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 No,no coraz ładniej. Ciekawa jestem efektu końcowego, więc czekamy na dalszą fotorelację. Pewnie przy tym kole bedzie jakieś ciekawe oswietlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 13.05.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Dla mnie też się podoba:) Myślę że jak dojdzie oświetlenie to głośno wszyscy westchniemy...Pochwała dla męża UlaSi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 23.05.2013 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) Mam pytanie do Zyzmena dotyczące drzwi wejściowych - jakiej szerokości i wysokości są Twoje drzwi i ta boczna dostawka ? W projekcie same drzwi mają 100 cm i wydaje mi się że byłyby zbyt szerokie, chyba że to jest wymiar w murze ? Edytowane 23 Maja 2013 przez Dorka&Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 23.05.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 W projekcie jest dużo różnych dziwnych rzeczy a robi się tak jak pasuje inwestorowi.Jeśli masz upatrzone jakieś drzwi to do nich dopasuj otwór.My mamy standardowe 90 Gerdy i do nich taki otwór by był za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katig21 24.05.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Mam pytanie do tych co mają strop teriva. Ile weszło Wam betonu na tą część nazwijmy mieszkalną tzn. bez garażu? I jaki beton stosowaliście? Nasz murarz przewiduje, że wyjdzie około 20m3 Kasia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.05.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Całkowity wymiar drzwi to ok 1400x 2100. Dostawka ma ok 40cm. Same drzwi mają chyba 95cm szerokości bez ościeżnicy.Mogę sprawdzić dokładnie jeśli chcecie, ale 100cm to w sam raz na drzwi wejściowe-łatwo wnieść wszystko do domu a w szczególności meble przy przeprowadzce. Jeśli macie na salon drzwi z wiatrołapu to też warto by były tej samej szerokości co wejściowe Tak jak Pasiu&Moniś pisze dziurę się powinno robi pod konkretne drzwi. W naszym przypadku niestety rozkuwaliśmy dziurę bo w pierwszej fazie miały być drzwi bez dostawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 24.05.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) Całkowity wymiar drzwi to ok 1400x 2100. Dostawka ma ok 40cm. Same drzwi mają chyba 95cm szerokości bez ościeżnicy.Mogę sprawdzić dokładnie jeśli chcecie, ale 100cm to w sam raz na drzwi wejściowe-łatwo wnieść wszystko do domu a w szczególności meble przy przeprowadzce. Jeśli macie na salon drzwi z wiatrołapu to też warto by były tej samej szerokości co wejściowe Tak jak Pasiu&Moniś pisze dziurę się powinno robi pod konkretne drzwi. W naszym przypadku niestety rozkuwaliśmy dziurę bo w pierwszej fazie miały być drzwi bez dostawki. Dzięki za podpowiedź, trochę przespaliśmy temat okien i drzwi i teraz podejmujemy decyzje w biegu, niestety otwór na drzwi wejściowe zostawili nam 1600 i już go zmniejszają na 1500 . Okna frontowe też powiększyłam do 150 cm w ciemno - zobaczymy jak to wyjdzie na gotowo Ta dostawka jest otwieralna ? Edytowane 24 Maja 2013 przez Dorka&Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katig21 24.05.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dzięki za podpowiedź, trochę przespaliśmy temat okien i drzwi i teraz podejmujemy decyzje w biegu, niestety otwór na drzwi wejściowe zostawili nam 1600 i już go zmniejszają na 1500 . Okna frontowe też powiększyłam do 150 cm w ciemno - zobaczymy jak to wyjdzie na gotowo Ta dostawka jest otwieralna ? To mamy podobnie. My także zostawiliśmy otwór na drzwi szerokości 150 cm - w ciemno, gdyż drzwi nie mamy jeszcze wybranych. Otwory na okna frontowe również poszerzyliśmy do 150 cm. Czy decyzja była słuszna okaże się za jakiś czas.... Kasia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 24.05.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 To mamy podobnie. My także zostawiliśmy otwór na drzwi szerokości 150 cm - w ciemno, gdyż drzwi nie mamy jeszcze wybranych. Otwory na okna frontowe również poszerzyliśmy do 150 cm. Czy decyzja była słuszna okaże się za jakiś czas.... Kasia i Tomek Cieszy mnie to, że inni budowniczy Sagi myślą podobnie do mnie, a Wy na jakim etapie prac jesteście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.05.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dzięki za podpowiedź, trochę przespaliśmy temat okien i drzwi i teraz podejmujemy decyzje w biegu, niestety otwór na drzwi wejściowe zostawili nam 1600 i już go zmniejszają na 1500 . Okna frontowe też powiększyłam do 150 cm w ciemno - zobaczymy jak to wyjdzie na gotowo Ta dostawka jest otwieralna ? Niestety dostawka się nie otwiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katig21 24.05.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Cieszy mnie to, że inni budowniczy Sagi myślą podobnie do mnie, a Wy na jakim etapie prac jesteście ? Początkowym A dokładniej to na etapie stropu, który jest właśnie układany. Kasia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 24.05.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 To my na jeszcze bardziej początkowym, bo teraz murują ściany parteru ale robota idzie do przodu dość szybko Powodzenie życzę i trafnych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 29.05.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Witamy po długiej przerwie.....Prace wznowione, jutro postaramy się wrzucić aktualne fotki oraz projekt naszego wnętrza,pozdrawiamy wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek laskowy 30.05.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Jeżeli chodzi o szerokość okien frontowych to, moim zdaniem, decyzja jest słuszna - my mamy tak jak było w projekcje, chciałam powiększyć , ale małżonek:) się uparł, a teraz sam przyznaje rację, że mogłyby być na 150cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 30.05.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) Okna faktycznie wyszły ok, tym bardziej, że w gabinecie jest 150 cm a metraż pokoju taki jak kuchnia, więc z pewnością nie są one przesadzone. Nadproża kupowaliśmy oryginalne Wienerbergera ze względu na montaż rolet w ociepleniu, taras wydłużyliśmy o 1m, poniżej kilka fotek: Edytowane 30 Maja 2013 przez Dorka&Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 30.05.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Witamy po długiej przerwie..... Prace wznowione, jutro postaramy się wrzucić aktualne fotki oraz projekt naszego wnętrza, pozdrawiamy wszystkich. Wobec tego czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 31.05.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Dorka&Łukasz, będziecie mieli ładny domek, wiem bo sama mam identyczne trzy duże okna w salonie, powiększony taras i powiększone okna. Tylko u mnie jest okno okrągłe w pokoju na górze od frontu, nie wiem jakie u Was będzie. Ogólnie domek jest fajnie zaplanowany i funkcjonalny. Po weekendzie dodam kolejne zdjęcia sufitów wykonanych przez mojego męża w naszej sadze. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 31.05.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 My budujemy Sagę II, okno nad wejściem będzie z łukiem - tak jak w projekcie. Widzę, że zrobiliście sobie spiżarnię, z której ja ostatnio zrezygnowałam z obawy przed zbyt małą kuchnią - jak to u Was wyszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 31.05.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Ja chciałam mieć spiżarnię. Jest nieduża, to fakt, ale z pewnoscią pomieści jakieś przetwory, zapasy kilkuosobowej rodziny. Kuchnia nie jest taka mała ze spiżarnią. Ja zrezygnowałam ze ścianki oddzielajacej kuchnię od jadalni, chcę tam zrobić bar. Właśnie dzisiaj jadę do nowego domu, to zrobię Ci Dorka&Łukasz zdjęcia spiżarni i kuchni, po weekendzie dodam.Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts