UlaSi 02.06.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Witam, Przesyłam nowe zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 03.06.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Szkoda, że nie widać na tych zdjęciach spiżarni Ale sufity imponujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 03.06.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Spiżarnię było mi ciężko uchwycić, ponieważ akurat jest słup na przeciwko drzwi wejściowych do spiżarni i trudno ją sfotografować. Może komuś uda się lepiej zrobić zdjęcia i pokazać spiżarnię. Dołączam jeszcze kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 10.06.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 U nas prace też się posuwają do przodu:) Jesteśmy po tynkach, mamy prąd w budynku, ociepliliśmy domek, podpisaliśmy umowę z dekarzem.... Niebawem wchodzą hydraulicy. Zdecydowaliśmy się na piec o mocy 15 kW, niestety większośc instalatorów przekonuje nas do pieca o mocy 25 kW, ja uważam że bezpodstawnie jest przewymiarowywac kocioł. Wiem że była mowa o mocy kotłów do Sagi ale proszę Was jeszcze raz o zabranie głosu w tej sprawie. Jakie są Wasze doświadczenia w kwestii mocy kotła do Sagi? Jestem też w kropce odnośnie dachówki... Skłaniamy się w kierunku Braasa cementowej, badź ceramicznej Amber 12 V ...czy mieliście do czynienia z tą dachówką? No i kilka zdjęc z budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 11.06.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Witamy ponownie:)Widzę, że pracę trwają. Dzisiaj zaczynamy układać kafle w korytarzyku i kuchni.Kuchnia zamówiona, kafle do łazienki w drodze.Postanowiliśmy, że zdjęcia wstawimy na koniec - czyli za jakiś miesiąc:)Powodzenia i wytrwałości....w wykańczaniu domu i siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 11.06.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Odnośnie pieca - mamy piec z Tobixa, 20KW z palnikiem o mocy do 25 - jeśli jest dużo podłogówki to spokojnie styka.15 to troszkę mało, w momencie jak będzie duży pobór, np CWU ze 300 litrów może być problem.Koniecznie zawór 3-drogowy, żeby na piecu było 60 stopni i my mamy pompy WILO elektro - oszczędne, dodatkowo są bardzo ciche.Dachówkę mamy rabena z połyskiem, brass nie bardzo, bo jest mat i zachodzi zielonym czymś...mchem chyba.Miałem obawy co do rabena, ale jest ok.Zdjecia na http://www.marcinwolski.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 11.06.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Marcin&Lidka, macie śliczną dachówkę! Też mi się taka podoba. Ile zapłaciliście za dachówkę razem z położeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 25.06.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Dachówka 9000 PLN reszta-tzn.: gąsiory itp 11 000 PLN.Razem materiał 20 000PLN - ceny z 2008/2009.Położenie 30 PLN/metr Cały dach kosztował prawie 60 000 PLN ( łącznie ze stalową konstrukcją) Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Marcin&Lidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 25.06.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Łazienka , płytki w kuchni oraz na korytarzach skończone.Od jutra kominek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 25.06.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Łazienka , płytki w kuchni oraz na korytarzach skończone. Od jutra kominek:) To świetnie,że prace posuwają się przodu. Czy możemy prosić o zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 14.07.2013 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Witajcie ponownie Sagowicze, wszystko szło gładko do tej pory na budowie, aż do teraz. Zaczęli nam robić dach, więźba została postawiona, ale... nie przyjechały jętki ( muszę je dokupić ) i mamy ogromny problem z elementami stalowymi w dachu. Mianowicie, o ile I-220 został zastąpiony belkami drewnianymi to nie wiemy co z podporami dachu zrobić - cieśla kategorycznie namawia nas na zamianę ze stali na drewno a murarz przystaje przy swoim czyli żeby zrobić stal bo niby ściany na będą pękać, że drewno nam będzie wystawać ze ścian. Jak to było u Was ? Może ktoś nam coś podpowie ? Z bardziej pozytywnych akcentów to mamy już wybraną dachówkę BOGEN INNOVO 10 czerwona angoba, wprowadzimy trochę zmian na górze - połączymy pokój z balkonem z pokojem z boczną lukarną, a garderobę przesuniemy na koniec tego pokoju czyli obok tego nad wejściem i dzięki temu powstanie dla naszej córki małe studio w końcu za chwilę będzie nastolatką. Drzwi wejściowe na końcu korytarza zamurujemy i postawię sobie tam jakąś komodę czy inny gracik. Edytowane 14 Lipca 2013 przez Dorka&Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 14.07.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Nie wiem , jak będzie lepiej , ale my w całości zastąpilismy stal drewnem. Faktycznie słupy wystają z jednej strony ściany, ponieważ ścianka działowa ma grbość 12 cm a słup jest w przekroju 14x14. W miejscach gdzie słup jest na równi ze ściana położona była siatka i zostały zatynkowane , a tam gdzie wystawały obudowaliśmy płytą karton - gips. Narasie jest ok. Zastanawiam się, jak murarz chce połaczyć drewniane płatwie ze stalowymi słupkami. Moim zdaniem, to jednak pomysł cieśli jest lepszy. Dorka&łukasz mam nadzieję,że pokażecie swoje wnętrza po zmianach.My powoli zaczynamy sprzątać i meblować. Jak zrobię zdjęcie pochwalę sie sypialnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 14.07.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 A możesz mi powiedzieć z której ścianki wystaje ci to drewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 14.07.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Słupy wystają mi w pokoju od frontu i w sypialni. W sypialni słup ukryty jest w zabudowie przy fototapecie. Wstawiam fotki sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 15.07.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dzięki za fotki, rzeczywiście jak się zabuduje to wszystko ładnie wygląda. U nas jeszcze długo do takich rezultatów estetycznych planujemy przeprowdzkę dokładnie za 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katig21 15.07.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 A my słupki podporowe w ścianach zrobiliśmy betonowe zbrojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 15.07.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 No i właśnie u nas dzisiaj mają zdecydować czy robić lane ale tych z kolei murarzowi się nie chce robić.. Nie sądziłam, że ten dach to będzie taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 15.07.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Słupy wystają mi w pokoju od frontu i w sypialni. W sypialni słup ukryty jest w zabudowie przy fototapecie. Wstawiam fotki sypialni Macie fajny kolor podłogi drewnianej, co to jest za deska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 16.07.2013 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Macie fajny kolor podłogi drewnianej, co to jest za deska ? Deski dębowe lakierowane szer.11cm gr.15mm przyklejane do posadzki. Kupione w castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Hubert 16.07.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam Sagowiczów obserwuję to forum od jakiegoś czasu, ponieważ też budujemy Sagę II. Czytałam o zmianach jakie wprowadziliście do projektu, i zgodzę się, że każdy sam musi zdecydować co chce mieć. U nas też nie obeszło się bez zmian w projekcie i problemów przy budowie, ale dzielnie wykańczamy naszą Sagę. Każdego najbardziej interesują zdjęcia już wykończonych Sag, dla inspiracji (też Wasze Sagii podglądałam), dlatego załączam link z kilkoma zdjęciami naszej Sagii. Założyłam konto z limitem zdjęć, dlatego zdjęcia pozostałych pomieszczeń załączę za miesiąc, mam nadzieję, ze uda mi się już zrobić zdjęcia ładnie sprzątniętej Sagii , bo na chwilę obecną urodziła nam się druga córeczka i jestem pochłonięta innymi obowiązkami. Nadmienię jeszcze, że kuchnię mamy z wyspą i jest naprawdę bardzo wygodnie i funkcjonalnie. Dodatkowo, chyba jako jedyni, zmieniliśmy słup z prostokątnego na okrągły, sami ocenicie efekt końcowy. Pozdrawiam wszystkich budujących http://www.fotosik.pl/u/aniaihubert/album/1479441 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts