zyzmen 16.07.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Ania i Hubert napisał: Witam Sagowiczów obserwuję to forum od jakiegoś czasu, ponieważ też budujemy Sagę II. Czytałam o zmianach jakie wprowadziliście do projektu, i zgodzę się, że każdy sam musi zdecydować co chce mieć. U nas też nie obeszło się bez zmian w projekcie i problemów przy budowie, ale dzielnie wykańczamy naszą Sagę. Każdego najbardziej interesują zdjęcia już wykończonych Sag, dla inspiracji (też Wasze Sagii podglądałam), dlatego załączam link z kilkoma zdjęciami naszej Sagii. Założyłam konto z limitem zdjęć, dlatego zdjęcia pozostałych pomieszczeń załączę za miesiąc, mam nadzieję, ze uda mi się już zrobić zdjęcia ładnie sprzątniętej Sagii , bo na chwilę obecną urodziła nam się druga córeczka i jestem pochłonięta innymi obowiązkami. Nadmienię jeszcze, że kuchnię mamy z wyspą i jest naprawdę bardzo wygodnie i funkcjonalnie. Dodatkowo, chyba jako jedyni, zmieniliśmy słup z prostokątnego na okrągły, sami ocenicie efekt końcowy. Pozdrawiam wszystkich budujących http://www.fotosik.pl/u/aniaihubert/album/1479441 Wygląda super!!! Moje życzenia do kolejnych zdjęć : Proszę o zdjęcie kuchni z wyspą oraz ściany z kominkiem Jeśli chcesz wrzucić więcej zdjęć to załóż galerię na https://picasaweb.google.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 16.07.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Ania i Hubert napisał: Witam Sagowiczów obserwuję to forum od jakiegoś czasu, ponieważ też budujemy Sagę II. Czytałam o zmianach jakie wprowadziliście do projektu, i zgodzę się, że każdy sam musi zdecydować co chce mieć. U nas też nie obeszło się bez zmian w projekcie i problemów przy budowie, ale dzielnie wykańczamy naszą Sagę. Każdego najbardziej interesują zdjęcia już wykończonych Sag, dla inspiracji (też Wasze Sagii podglądałam), dlatego załączam link z kilkoma zdjęciami naszej Sagii. Założyłam konto z limitem zdjęć, dlatego zdjęcia pozostałych pomieszczeń załączę za miesiąc, mam nadzieję, ze uda mi się już zrobić zdjęcia ładnie sprzątniętej Sagii , bo na chwilę obecną urodziła nam się druga córeczka i jestem pochłonięta innymi obowiązkami. Nadmienię jeszcze, że kuchnię mamy z wyspą i jest naprawdę bardzo wygodnie i funkcjonalnie. Dodatkowo, chyba jako jedyni, zmieniliśmy słup z prostokątnego na okrągły, sami ocenicie efekt końcowy. Pozdrawiam wszystkich budujących http://www.fotosik.pl/u/aniaihubert/album/1479441 No, no ładnie to wszystko wygląda. Jeśli chodzi o zdjęcia, to zazwyczaj każdy szuka takich zdjęć i porad dotyczących aktualnego etapu budowy. Sama pamiętam , jak liczyłam na zdjęciach forumowiczów ilość cegieł na ściance kolankowej . Nareszcie kuchnia !! To chyba dopiero druga na tym forum - pierwsza była Zyzmena. Pokaż koniecznie wyspę w całej okazałości. Mam pytanie dotyczące frontów kuchennych. Jaki to kolor - jeśli możesz to podaj numer koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Hubert 16.07.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Anad65 napisał: No, no ładnie to wszystko wygląda. Jeśli chodzi o zdjęcia, to zazwyczaj każdy szuka takich zdjęć i porad dotyczących aktualnego etapu budowy. Sama pamiętam , jak liczyłam na zdjęciach forumowiczów ilość cegieł na ściance kolankowej . Nareszcie kuchnia !! To chyba dopiero druga na tym forum - pierwsza była Zyzmena. Pokaż koniecznie wyspę w całej okazałości. Mam pytanie dotyczące frontów kuchennych. Jaki to kolor - jeśli możesz to podaj numer koloru. Jeżeli chodzi o kolor frontów mebli kuchennych to dół na pewno Venga a lakier muszę dopytać o numer naszego wykonawcy, postaram sie jutro dać odpowiedź. Więcej zdjęć zamieszczę też jutro, korzystając z porady Zyzmena zaloguję się na picasaweb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 16.07.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Ania i Hubert napisał: Jeżeli chodzi o kolor frontów mebli kuchennych to dół na pewno Venga a lakier muszę dopytać o numer naszego wykonawcy, postaram sie jutro dać odpowiedź. Więcej zdjęć zamieszczę też jutro, korzystając z porady Zyzmena zaloguję się na picasaweb. Pozdrawiam Właśnie chodzi mi o kolor lakieru , więc czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Hubert 18.07.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witam,Przesyłam link do zdjęć ściana w salonie z kominkiem i kuchnia z wyspą, na chwilę obecną wyspa nie jest jeszcze zatwierdzona do podłoża i raczej nie będziemy tego robić, jest ciężka i trzeba dużo siły żeby ją przesunąć. W wyspie od strony salonu mamy wysunięty blat, tak żeby można było przy niej usiąść. Kolor lakieru podam dopiero po weekendzie, ponieważ mój wykonawca jest na urlopie.https://picasaweb.google.com/113782219177197489240/18Lipca2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCN_-2Maa153XWw&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 18.07.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ania i Hubert napisał: Kolor lakieru podam dopiero po weekendzie, ponieważ mój wykonawca jest na urlopie. Czekam cierpliwe Nie wiem jak to zrobiliście ,ale Wasza kuchnia wydaje się większa od mojej. Macie spiżarkę ? Dopiero , jak drugi raz oglądałam zdjęcia zobaczyłam ,że ta wyspa to świetne łóżko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Hubert 18.07.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Anad65 napisał: Czekam cierpliwe Nie wiem jak to zrobiliście ,ale Wasza kuchnia wydaje się większa od mojej. Macie spiżarkę ? Dopiero , jak drugi raz oglądałam zdjęcia zobaczyłam ,że ta wyspa to świetne łóżko Jak najbardziej 4 latka mieści się na niej bez problemu Na początku zastanawialiśmy się czy robić spiżarkę, ostatecznie z niej zrezygnowaliśmy, swój gospodarczy schowek zrobiliśmy w pomieszczeniu nad garażem. Pomieszczenie nad garażem rozdzieliliśmy ścianką i jest właśnie pomieszczenie gospodarcze i pralnia. Kuchnia raczej nie ma wymiarów z projektu robiliśmy ją pod swoje potrzeby. Nie ma przejścia z boku tylko jest jedno z salonu, obecnie ma wymiary 2,40 x 4,25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 19.07.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 (edytowane) Ania i Hubert napisał: Jak najbardziej 4 latka mieści się na niej bez problemu Na początku zastanawialiśmy się czy robić spiżarkę, ostatecznie z niej zrezygnowaliśmy, swój gospodarczy schowek zrobiliśmy w pomieszczeniu nad garażem. Pomieszczenie nad garażem rozdzieliliśmy ścianką i jest właśnie pomieszczenie gospodarcze i pralnia. Kuchnia raczej nie ma wymiarów z projektu robiliśmy ją pod swoje potrzeby. Nie ma przejścia z boku tylko jest jedno z salonu, obecnie ma wymiary 2,40 x 4,25. Kuchnia jest na pewno większa niż w projekcie, możecie wrzucić również zdjęcie z wiatrołapu ? Edytowane 19 Lipca 2013 przez Dorka&Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Hubert 19.07.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Wrzuciłam jeszcze kilka zdjęć. Jest zdjęcie salonu od strony holu, ale jeszcze przed gipsowaniem i malowaniem, po malowaniu nie mam. Jak pojedziemy na działkę to zrobię zdjęcie i wrzucę. https://picasaweb.google.com/113782219177197489240/18Lipca2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCN_-2Maa153XWw&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 22.07.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Doradźcie proszę - Wy którzy już mieszkacie w Sadze, czy pokój na poddaszu -ten nad wejściem nie będzie za mały na sypialnię, do której wstawiłabym tylko duże łóżko i dwie szafki nocne po bokach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 23.07.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Dorka&Łukasz napisał: Doradźcie proszę - Wy którzy już mieszkacie w Sadze, czy pokój na poddaszu -ten nad wejściem nie będzie za mały na sypialnię, do której wstawiłabym tylko duże łóżko i dwie szafki nocne po bokach ? Ja wprawdzie jeszcze nie mieszkam,ale łóżko i szafki mam zmontowane. Szerokość takiego zestawu to około 2,6 - 2,7m . Ja u siebie mam połączony pokój nad wejściem z garderobą ,więc jest dość duży. Musisz pomierzyć i zobaczyć, czy będziesz mogła swobodnie przechodzić. Swoja drogą zastanawiam się, na której ścianie planujesz ustawić łóżko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 23.07.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Łóżko stałoby bokiem do okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 24.07.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ania i Hubert napisał: Witam, Kolor lakieru podam dopiero po weekendzie, ponieważ mój wykonawca jest na urlopie. https://picasaweb.google.com/113782219177197489240/18Lipca2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCN_-2Maa153XWw&feat=directlink A ja czekam i czekam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Hubert 27.07.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Anad65 napisał: A ja czekam i czekam ..... Witam, Kolor lakieru ICA112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 28.07.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 (edytowane) U nas więźba wreszcie skończona, ostatecznie wszystkie elementy stalowe zostały zamienione na drewno, wyszły 4 słupy drewniane.Dachówka zakupiona, czekamy na jej dostawę, zdjęcia niżej:https://plus.google.com/u/0/photos/107770957214645703200/albums/5916468914464283233 Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Dorka&Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 29.07.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Dorka&Łukasz napisał: U nas więźba wreszcie skończona, ostatecznie wszystkie elementy stalowe zostały zamienione na drewno, wyszły 4 słupy drewniane. Dachówka zakupiona, czekamy na jej dostawę, zdjęcia niżej: https://plus.google.com/u/0/photos/110525574004760658899/albums/5905618718560840097?sort=7 Niestety nie widac zdjęc... Jestem bardzo zainteresowana tematem dachówek, gdyż do końca miesiąca muszę dokonac zakupu lecz do tej pory nie jestem zdecydowana co wybrac?... Dorka&Łukasz jaką Wy zakupiliście dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 29.07.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Teraz powinno być widać zdjęcia: https://plus.google.com/u/0/photos/107770957214645703200/albums/5916468914464283233 My dość długo zgłębialiśmy temat dachówki, roben odradzali wszyscy przede wszystkim dlatego, że co 3 dach z robenem jest do reklamacji np. po gradobiciu, jest to cienka dachówka- najniższa półka właściwie choć cena bardzo przystępna. Generalnie najlepsze są dachówki ceramiczne z niemieckich cegielni bo tam są najlepsze gliny z których się je wypala. Creaton też jest bardzo dobrą dachówką ale też b. drogą - podobno to jest mercedes wśród dachówek. My zamówiliśmy dachówkę firmy BOGEN - INNOVO 10 czerwoną angobę - również jedzie z Niemiec, w sumie cała ceramika na dach wyszła nas 17 tys. po dużych negocjacjach oczywiście:D A sama dachówka jest gruba, solidna, ma głębokie zamki i ma duży format. Myślę że warto postawić na jakość a nie tylko na wygląd zewnętrzny dachu. Tym bardziej, że do takich elementów jak np. dach, okna czy mury już się potem nie da wrócić żeby poprawić ze względu na wysokie koszty więc warto wydać więcej na początku i mieć z głowy późniejsze problemy. Zresztą teraz bardzo zawęził się rynek dachówek dobrych firm, można wziąć pod uwagę Creaton, Bogen i ostatecznie Koramic ale tylko z Niemiec, choć Koramic też trzyma cenę a jakościowo ma daleko do Bogena i Creatona ( tego niemieckiego Creatona a nie czeskiego ). Ważną rzeczą jest także nie tylko cena podstawowej dachówki ale całej reszty ceramiki która jest b. droga lub trochę tańsza w zależności od firmy. Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Dorka&Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 31.07.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 No a ja już byłam zdecydowana praktycznie na Robena... Dorka&Łukasz dzięki za opinię nt dachówek, skontaktowałam się z przedstawicielem firmy Bogen i zobaczymy co z tego wyniknie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 02.08.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) My jesteśmy już po hydraulice oraz posadzkach Na jesieni szykuje się pokrycie dachówką Sagi. Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez zolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 02.08.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 - po wylewkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts