Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy Sagowicze, czy ktoś z Was nie zamykał wiatrołapu dodatkowymi drzwiami do salonu tzn. ma ktoś otwartą i nie zabudowaną tą przestrzeń? I czy w związku z tym nie wyziębia się zimą itp ?

Jak się nie mylę to właśnie dlatego zakładaliśmy te drzwi, żeby się nie wyziębiało :)

Dodatkowo pełnią one osłonę przed wścibskim okiem przechodniów-drzwi wejściowe z lustrzanymi szybami chronią nas tylko w dzień, w nocy widać przez nie wszystko, tak więc duży plus dla drzwi we wiatrołapie :)

Witam wszystkich,

jesteśmy nowi na tym forum i jesteśmy zainteresowani sagą 3. Mamy kilka pytań i mamy nadzieję że ktoś nam coś podpowie:)

otóż mamy pytanie związku z garażem. zastanawiamy się czy aktualna szerokość zapewnia swobodne dostęp do samochodów ( tak by nie obijały się drzwi).

Jesteśmy na etapie krycia dachu, folia częściowo już jest położona. Od środy panowie mają zacząć kłaść dachówkę więc myślę, że pod koniec tygodnia wrzucę kilka zdjęć dachu z dachówką, a dotychczasowe postępy na budowie są tutaj:

https://plus.google.com/u/0/photos/107770957214645703200/albums/5916468914464283233

Edytowane przez Dorka&Łukasz

Witam Wszystkich,

Długo mnie tu nie było i jaka niespodzianka po powrocie:) : forum rozrasta się, Sagi rosną jak grzyby po deszczu.

Bardzo fajnie ,że ten projekt cieszy się takim powodzeniem.....ja mieszkam już w swojej Sadze od 1,5 roku i mam same pozytywne odczucia.

Środek w miarę ogarnięty teraz zabraliśmy się za otoczenie zewnętrzne naszego domku, kostka położona, pojawiają się już pierwsze nasadzenia i przygotowujemy podłoże pod trawę.

Załączam kilka fotek: https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/ATerazTrocheZieleni?authkey=Gv1sRgCJqj_JfaqqGSYA#

Edytowane przez atena.m

Dorka&Łukasz

Jeśli dobrze widzę na zdjęciach to macie ocieplone ściany fundamentowe również od wewnątrz

Jakiej grubości daliście ocieplenie fundamentu?

Wewnętrzne ocieplenie jest ze styroduru o gr. 20mm, a na zewnątrz jest gr. 100mm.

Edytowane przez Dorka&Łukasz