Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas z żoną jest zrobiony prysznic we wnęce. miałem początkowo obawy czy nie będzie zbyt mało miejsca, ale jest ok a do najmniejszych nie należę:)

Czy ktoś ma w dolnym WC ma prysznic we wnęce pod schodami ? Gdzieś na tym forum widziałam takie zdjęcie ale teraz nie mogę go odnaleźć..

P9100084.JPG

P9100080.JPG

P9100082.JPG

Witam wszystkich. Ile Was drodzy Sagowicze kosztowały wylewki?

U mnie wylewki wyszły drożej niż u Sebura79. Cement, piach. plastyfikator , siatka to koszt 3940,0 zl, robocizna 225m2 po 12zł wyszło 2700.

Jeśli chodzi o kabinę prysznicowa na dole w łazience, to wygląda to tak : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb397cef27b93565.html

My w swojej sadze powiększyliśmy łazienkę o 50cm kosztem biura, w którym mamy pralnię. Dzięki temu łazienka stała się bardziej przestronna i weszła kabina 90x90 . Wnękę pod schodami wykorzystaliśmy jako spiżarnię i miejsce na zasobnik CWU 300l. Zdjęcia można oczywiście zobaczyć w naszej galerii:

https://plus.google.com/photos/110010645719020283661/albums/5452518859045670737?authkey=CPTP--Pow5rhYA

Dodatkowo dla zainteresowanych na końcu albumy wrzuciłem zdjęcia posadzki żywicznej na balkonie. Mamy ją od tygodnia i póki co wygląda OK. Sami osądźcie.

Zyzmen

Przeglądając Twoją galerię zauważyłam ,że masz w kuchni ciemny zlewozmywak . Jaki to kolor i jak się sprawuje. Przymierzam się do zlewu w kolorze antracyt , ale trochę się boję, czy nie będzie na nim widać każdej wyschniętej kropli wody i odkładającego się kamienia ?

Mam również pytanie do tych , którzy zastosowali do fundamentów folie kubełkową , jak ją zakończyliście u góry, żeby dobrze wyglądało i jednocześnie nie dostawała się za nią woda?

Zlewozmywak to Franke SMG 150 Grafitowy. Po dwóch latach używania wygląda bardzo dobrze. Czyści się bez problemów i nie ma nią nim śladów wody ani osadów.

Co do wykończenia foli kubełkowej to można kupić do niej listwy wykończeniowe, które maskują folie. Niestety sam ich nie założyłem, ale podejrzewam, że to kwestia czasu bo strasznie dużo śmieci dostaje się za folię-szczególnie liści jesienią.

Witam!

W końcu rozpoczynam przygodę z Sagą w związku z tym mam pytanie czy chudziaka pod posadzkę robiliście tak jak jest w projekcie czy wylewaliście na tym samym poziomie co kończy się fundament?

Oraz drugie pytanie do osób które podnosiły sciankę kolankową o jeden pustak: ile m2 użyliście styropianu do ocieplenia elewacji?

pozdrawiam