wrzossek.m 28.11.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Witaj!Ja osobiście zakupiłem grafitowy z innej firmy choć nie było go w najbliższej okolicy jednak firma dowiozła go w cenie( zamówiłem ogólnie ponad 30m3).Co do arbetu to znajomy ma położony ten styropian tylko nie pamiętam czy grafit. Ogólnie nie narzekał choć trafiały się krzywe płyty i nie zawsze frezy pasowały do siebie (ale to się zdarza u wszystkich producentów) jednak całościowo był zadowolony z tego styropianu. Słyszałem też że jest w miarę twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 30.11.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witajcie Jestem na etapie montażu mebli kuchennych. Wklejam kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 01.12.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam wszystkich. Chciałam pokazać dalsze etapy wykańczania naszej sagi. Właśnie robimy hydraulikę i czekamy na wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 03.12.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 UlaSi , Twoje fotki przypomniały mi , jak wygląda parter w sadze bez zmian. A co zamierzasz położyć w salonie na podłodze przy kominku, tam , gdzie nie położyłaś podłogówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 04.12.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Bo w zasadzie w naszej sadze nie było robionych żadnych większych zmian. Chyba tylko powiększyliśmy okna w kuchni i kotłowni oraz nie zamurowaliśmy w łazience schodów, toteż mamy więcej tam miejsca i umieścimy tam sedes.Tam gdzie jest rozłożona podłogówka będą płytki, a tam gdzie jej nie ma będą panele. Mąż jakąś fale ułoży, żeby ładnie połączyć podłogę drewnianą z płytkami. Jutro u mnie wylewki i będzie można kupować płytki i panele! Ale się cieszę, już moja saga będzie coraz bardziej podobna do domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 02.01.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Nasza ślicznotka Pięknie Napiszcie proszę, jaki kolor tynku i z jakiej firmy macie położony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 06.01.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Rzeczywiście śliczna saga. Biały kolor tynku fajnie wygląda na domu. W naszej sadze zrobiliśmy posadzki i kupiliśmy drzwi zewnętrzne. Teraz będziemy kupować drzwi wewnętrzne. Dodaję nowe zdjęcia. Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim Sagowiczom! Edytowane 6 Stycznia 2014 przez UlaSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 10.01.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Chyba już powoli forum się wypala...Mam pytanie, może ktoś odpowie... Jakie macie u siebie drzwi wewnętrzne z wiatrołapu do wewnątrz domu (do salonu), czy całe zabudowane, czy może mają jakąś szybkę, czy może są całkowicie szklane. Właśnie będziemy kupować drzwi wewnętrzne i nie wiem jakie do wiatrołapu wybrać. Drzwi będą takie:http://allegro.pl/drzwi-wewnetrzne-top-salon-warszawa-bartycka-i3861391469.htmlkolor, wenge.Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 11.01.2014 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Forum staje się mniej aktywne, bo Ci co już mieszkają przestali tu zaglądać, a inni budujący sagi zaglądają , czytają ale sami nie chwalą się postępem prac. Jeśli chodzi o drzwi z wiatrołapu do salonu, to u mnie są takie same, jak pozostałe drzwi wewnętrzne http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/639473e42a475ffe.html U mnie , tak samo jak u Ciebie w drzwiach wejściowych jest małe przeszklenie , więc trzeba założyć takie drzwi,żeby w salonie czuć się swobodnie i nikt Ci z ulicy nie zaglądał , więc moim zdaniem szklane odpadają. Zastanawiam się, czy drzwi wewnętrzne będziesz od razu montować, bo na zdjęciach widać,że nie masz jeszcze podłóg. Drodzy Sagowicze może pokażecie co powiesiliście w oknie kuchennym. Nie mam koncepcji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 11.01.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Powiedzcie proszę czy drzwi z górnej łazienki otwierają się Wam na zewnątrz swobodnie czy też kolidują z barierką od schodów ? Moje będą miały 80 cm i mamy z mężem podzielone zdania w tej kwestii, a mamy aktualnie elektryków i muszę zdecydować odnośnie kontaktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 11.01.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Powiedzcie proszę czy drzwi z górnej łazienki otwierają się Wam na zewnątrz swobodnie czy też kolidują z barierką od schodów ? Moje będą miały 80 cm i mamy z mężem podzielone zdania w tej kwestii, a mamy aktualnie elektryków i muszę zdecydować odnośnie kontaktów. U mnie wszystkie drzwi na poddaszu otwierają sie do wewnątrz pomieszczeń, więc nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 12.01.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Powiedzcie proszę czy drzwi z górnej łazienki otwierają się Wam na zewnątrz swobodnie czy też kolidują z barierką od schodów ? Moje będą miały 80 cm i mamy z mężem podzielone zdania w tej kwestii, a mamy aktualnie elektryków i muszę zdecydować odnośnie kontaktów. W takim razie podtrzymuję pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 12.01.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Chyba już powoli forum się wypala... Mam pytanie, może ktoś odpowie... Jakie macie u siebie drzwi wewnętrzne z wiatrołapu do wewnątrz domu (do salonu), czy całe zabudowane, czy może mają jakąś szybkę, czy może są całkowicie szklane. Właśnie będziemy kupować drzwi wewnętrzne i nie wiem jakie do wiatrołapu wybrać. Drzwi będą takie: http://allegro.pl/drzwi-wewnetrzne-top-salon-warszawa-bartycka-i3861391469.html kolor, wenge. Dziękuję za odpowiedź. My mamy całkowicie zabudowane, co przy przeszkleniu w drzwiach zewnętrznych wydaje się oczywiste ale nie o tym chciałem zapisać. Zerknąłem na link do aukcji i widzę że chcecie kupić drzwi firmy Windoor, sam mam wszystkie wewnętrzne tej firmy, też w kolorze wenge i szczerze odradzam - to papierowo tekturowe badziewie (musiałem niektóre przyciąć więc widziałem "od środka" z czego to jest zrobione). Ładnie wygladają na zdjęciach ale to tandeta. Okleina którą są pokryte jest tak delikatna, że można ją zarysować dosłownie wszystkim. Uciapiesz je czymkolwiek - brud usuniesz ale razem z okleiną. Odrywa się ona nawet jeśli przykleisz do niej taśmę malarską. Fakt, że tańszych nie kupisz ale jeśli macie środki to kupcie coś lepszego. No i tak jak pisze Anad65 - drzwi montujcie na samym końcu jak wszystko będzie gotowe, szczególnie te z firmy Windoor bo inaczej ich wygląd po wykończeniówce będzie tragiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 12.01.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Powiedzcie proszę czy drzwi z górnej łazienki otwierają się Wam na zewnątrz swobodnie czy też kolidują z barierką od schodów ? Moje będą miały 80 cm i mamy z mężem podzielone zdania w tej kwestii, a mamy aktualnie elektryków i muszę zdecydować odnośnie kontaktów. U każdego będzie inaczej, zależy jak postawił ścianki, jaka będzie barierka, gdzie dokładnie umiejscowiona, itp U nas od ściany do barierki jest 104 cm ale i tak drzwi otwierają się do wewnątrz. Nawet jeśli starczy Ci miejsca to i tak otwarte drzwi zablokują całe przejście, będziesz tam mieszkać więc rób jak Ci wygodniej a nie jak ktoś narysował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 12.01.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam wszystkich, Tak wiemy, że drzwi wewnętrzne montuje się jak podłogi już będą, ale drzwi wewnętrzne zaczęliśmy już wybierać z tego względu, że chcemy oddzielić na razie górę od dołu. Mąż w tym miejscu gdzie są schody postawi ściankę z suchego tynku i wstawi drzwi, bo na razie dół będziemy urządzać. Dziękuję za cenne rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 12.01.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Nie pomogliście mi w podjęciu decyzji, teoretycznie drzwi do łazienek zawsze powinny otwierać się na zewnątrz... Jutro będę na budowie i muszę zdecydować gdzie kontakt itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 13.01.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Forum staje się mniej aktywne, bo Ci co już mieszkają przestali tu zaglądać, a inni budujący sagi zaglądają , czytają ale sami nie chwalą się postępem prac. Jeśli chodzi o drzwi z wiatrołapu do salonu, to u mnie są takie same, jak pozostałe drzwi wewnętrzne http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/639473e42a475ffe.html U mnie , tak samo jak u Ciebie w drzwiach wejściowych jest małe przeszklenie , więc trzeba założyć takie drzwi,żeby w salonie czuć się swobodnie i nikt Ci z ulicy nie zaglądał , więc moim zdaniem szklane odpadają. Zastanawiam się, czy drzwi wewnętrzne będziesz od razu montować, bo na zdjęciach widać,że nie masz jeszcze podłóg. Drodzy Sagowicze może pokażecie co powiesiliście w oknie kuchennym. Nie mam koncepcji ... Ha ha , a ja codziennie zaglądam odpisuje nawet na PW My mamy drzwi firmy DRE z szybkami mlecznymi, takie same jak w całym domu. Szyby są mleczne więc z drogi nie widać do wewnątrz. Mogę je śmiało polecić ponieważ są wykonane solidnie i z dobrego materiału o czym świadczy ich ciężar, o którym kilka razy się przekonałem dokonując drobnych regulacji. Co się tyczy drzwi do górnej łazienki to zamontowane są tak aby otwierały się do wewnątrz aby nie blokować przejścia po ich otwarciu. Funkcjonalność była ważniejsza niż przepisy. A co się tyczy okna w kuchni to widać go na zdjęciu nr 273 w naszej galerii: https://plus.google.com/photos/110010645719020283661/albums/5452518859045670737?authkey=CPTP--Pow5rhYA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 13.01.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Nie pomogliście mi w podjęciu decyzji, teoretycznie drzwi do łazienek zawsze powinny otwierać się na zewnątrz... Jutro będę na budowie i muszę zdecydować gdzie kontakt itp. No ale co można Ci więcej napisać? Teoretycznie tak ale co z tego że powinny? Mam kilku znajomych którzy mają domy i nie pamiętam aby u kogokolwiek drzwi od łazienek otwierały się na zewnątrz a teoretycznie pewnie powinny. Tak jak pisałem, zrób jak Ci będzie wygodniej a nie jak "powinno być". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 13.01.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Dzięki, myślę że mnie przekonaliście, muszę przyznać mężowi rację tym samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 14.01.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Dziękujemy za miłe słowa. Tynk mamy firmy Kabe, ale symbolu niestety nie pamiętam. W każdym razie odcień szarości. A co do drzwi w górnej łazience, to u nas będą otwierać się do wewnątrz. Szczerze mówiąc, to inaczej sobie nie wyobrażam.Pozdrawiamy wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts