Anad65 15.01.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Zyzmen Czy szyba,którą masz w kuchni leży bezpośrednio na blacie - czyli na styk, czy też jest może jakaś przerwa ? U mnie wczoraj przyklejali szybę i postawili ją na blacie na podkładkach gr.1mm. To niby niewiele, ale maleńka szparka jest. Podobnie przy ścianie. Tam też jest mała przerwa między szybą a ścianą . Jak to wygląda u Ciebie . Pytanie kieruję do Zyzmena , bo wiem że ma szybę , ale może inni tez się wypowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 15.01.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Hej, Jest przerwa pomiędzy blatem a szybą ok 1-2mm, ale po przyklejeniu szyby do ściany została ona zasilikonowana bezbarwnym silikonem wzdłuż całego blatu i przy ścianach. Pewnie żeby brud, czy woda się tam nie dostały. Ps.: Nie zapomnij podzielić się zdjęciami z wyglądu kuchni po przyklejeniu szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 15.01.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Witajcie Sagowicze:)Zaglądam do wątku systematycznie ale się nie odzywam, gdyż są to raczej brudne prace.Ociepliliśmy poddasze ekowatą, wykończyliśmy stryszek, obecnie buduje się kominek...Jestem głodna zdjęc Waszych domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 15.01.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Hej, Jest przerwa pomiędzy blatem a szybą ok 1-2mm, ale po przyklejeniu szyby do ściany została ona zasilikonowana bezbarwnym silikonem wzdłuż całego blatu i przy ścianach. Pewnie żeby brud, czy woda się tam nie dostały. Ps.: Nie zapomnij podzielić się zdjęciami z wyglądu kuchni po przyklejeniu szyby Kuchnia prawie skończona. Prawie, bo brakuje blendy nad szafkami. Nie było jej w planie, ale po powieszeniu szafek doszłam do wniosku,że wiszą za wysoko. Zostały przewieszone niżej, ale została luka, która teraz trzeba przykryć. Temat szyby , a raczej wybierania grafiki zajął mi sporo czasu. Chciałam mieć szybę z grafiką, ale jednocześnie obawiałam się , że mogę przekombinować. Ostatecznie wyglada to tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 16.01.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Wygląda super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 16.01.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Fajnie fajnie. U nas montaż kuchni pod koniec lutego:-) Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Domi&Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 17.01.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Anad65 fajnie wyszło:) Na jakiej stronce znalazłaś grafikę? Ja jestem na etapie wycen kuchni ale nie wiem czy nie zakończy się na Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 17.01.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Dziekuję za miłe słowa. Grafikę wyszukałam na stronie http://www.fotolia.com Miałam wiele różnych typów : pejzaże, kwiaty , owoce , krople wody a w końcu stanęło na kleksie. Kuchnia w sadze nie jest duża,ale i tak wychodzi dość drogo. Ja muszę jeszcze wybrać oświetlenie pod szafkami i jakieś halogeny na sufit . Zyzmen jakiej mocy masz żarówki w halogenach sufitowych i czy strumień swiatła masz regulowany ? Zolka pamiętaj o zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 17.01.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 A ile Was kuchnia kosztowała bez AGD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza_skarbonka 17.01.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Anad65 pięknie Wam wyszła ta kuchnia! a czy mogę prosić o zdjęcia drugiej strony/ściany kuchni i zdjęcie tak na wprost dziękuję też jestem ciekawa orientacyjnych kosztów mebli kuchennych - jeśli możecie podać to bardzo proszę Pozdrawiamy Marta & Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 18.01.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Też jestem ciekawa aranżacji waszych kuchni w Sagach, prosimy o więcej zdjęć Ja obecnie od dwóch lat mam kuchnię z Ikei i co mogę powiedzieć, dają 25 lat gwarancji - to dużo, rzeczywiście moje fronty wanilia lakier są jak nowe, wewnętrzne kosze, amortyzatory w szafkach bez zarzutu, nadal wszystko działa ok. Blaty ikeowskie są super, zero zniszczeń po dwóch latach. Natomiast wewnętrzne półeczki w białej okleinie w szafkach po roku są w szare plamy, wygląda na wżarty kurz i nawet cif nie pomaga na te szarości - dla półek duuży minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 20.01.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Dziekuję za miłe słowa. Grafikę wyszukałam na stronie http://www.fotolia.com Miałam wiele różnych typów : pejzaże, kwiaty , owoce , krople wody a w końcu stanęło na kleksie. Kuchnia w sadze nie jest duża,ale i tak wychodzi dość drogo. Ja muszę jeszcze wybrać oświetlenie pod szafkami i jakieś halogeny na sufit . Zyzmen jakiej mocy masz żarówki w halogenach sufitowych i czy strumień swiatła masz regulowany ? Zolka pamiętaj o zdjęciach. Mam zamontowane świetlówki PHILIPS DOWNLIGHTER GU10 9W. Ściemniacza nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 20.01.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Piękne te Wasze wnętrza u mnie kuchnia bedzie pod koniec lutego/początek marca. Przesiedzialam kilka dni na poszukiwaniu sprzętów do zabudowy. Czytałam opinie i przeglądałam różne rankingi no i udało się wybrać sprzęt ktory spełnia moje oczekiwania Powklejam linki, może komuś pomogą piekarnik Samsung BQ2D7G144 http://www.neo24.pl/?p=samsung_bq2d7g144 mikrofala Samsung FW213G001 http://www.neo24.pl/?p=samsung_fw213g001 płyta indukcyjna Samsung CTN464KC01 http://www.neo24.pl/?p=samsung_ctn_464_kc01 zmywarka Siemens SN 66LO81 EU http://www.neo24.pl/?p=siemens_sn_66l081_eu&ceneo_spo=true lodówka Electrolux ENN 3153 AOW http://www.neo24.pl/?p=electrolux_enn3153aow pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 20.01.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Anad65 pięknie Wam wyszła ta kuchnia! a czy mogę prosić o zdjęcia drugiej strony/ściany kuchni i zdjęcie tak na wprost dziękuję też jestem ciekawa orientacyjnych kosztów mebli kuchennych - jeśli możecie podać to bardzo proszę Pozdrawiamy Marta & Sebastian Jeśli chodzi o koszt mebli , to orientacyjnie 12500,0zł.Piszę orientacyjnie, bo w czasie montażu nastąpiły pewne zmiany. Za meble jeszcze nie płaciłam, bo stolarz robi mi jeszcze stół. Dodaję jeszcze kilka fotek Edytowane 20 Stycznia 2014 przez Anad65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 20.01.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 (edytowane) I reszta Edytowane 20 Stycznia 2014 przez Anad65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza_skarbonka 22.01.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Bardzo bardzo dziękuję. Przynajmniej teraz mam jakąś orientację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrzossek.m 23.01.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam serdecznie Mam pytanie odnośnie konstrukcji stalowej od więźby dachowej: czy zabezpieczaliście ją czymś przed korodowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 23.01.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Słupy stalowe pod dachem nie będą korodowały, natomiast mają one to do siebie, że pod gołym niebem szybko pokryją się rdzawym nalotem. Trzeba szybko zrobić dach przynajmniej pierwsze poszycie dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrzossek.m 24.01.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Słupy i dwuteowniki są składowane w pomieszczeniu więc aura zewnętrzna nie ma na nie wpływu obecnie. Chodzi mi tylko czy czymś je pomalować czy nie gdyż jak przyjdą ściany działowe to słupy będą schowane w ścianie, gdzie jakaś wilgoć występuje. Chciałbym wiedzieć czy Wy czymś je malowaliście czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.01.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Słupy i dwuteowniki są składowane w pomieszczeniu więc aura zewnętrzna nie ma na nie wpływu obecnie. Chodzi mi tylko czy czymś je pomalować czy nie gdyż jak przyjdą ściany działowe to słupy będą schowane w ścianie, gdzie jakaś wilgoć występuje. Chciałbym wiedzieć czy Wy czymś je malowaliście czy nie? Wg. mnie nie zaszkodzi ich pomalować podkładem antykorozyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts