Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja dawałem wełnę pod samą górę do szczytów. Nad stropem wyszedł fajny stryszek który dodatkowo wybiłem płytami OSB.

Obecnie dużą wagę przywiązuje się do energooszczędności domów więc im grubsze ocieplenie poddasza tym lepiej(w zimie się nie wychładza zbyt szybko a latem nie przegrzewa) . Gdybym teraz ocieplał to pewnie starałbym się dać 30cm ocieplenia.

Tak licząc to masz rację ;)

Ale mi bardziej chodziło, ze na jedną warstwę wejdzie sporo więcej niż 24 rolki. Chyba, że coś źle liczę? Hmmm... a pamiętasz może ile m2 było w rolce Knaufa?

Chyba się trochę wyjaśniło. Nie sprawdziłem wcześniej dokładnie, a tu taka niespodzianka... każdy producent ma inną wielkość opakowania. :)

Edytowane przez katig21

• 2 weeks później...

Domi&Paweł fajne jasne wnętrza Wam wyszły.

U nas też kolor biały ma dominowac ale Was podziwiam za odwagę i za tak piękny biały narożnik:)

My raczej pójdziemy w kolorystykę jaka panuje u nasza_skarbonka, tzn białe ściany a dodatki szare.

Zazdraszczam Wam że już mieszkacie w Waszych pięknych domkach.

My jesteśmy na etapie wycen kotłowni, myślę że praca ruszy niebawem. Powstało też ogrodzenie, wyrównaliśmy ładnie teren wokół, mamy kostkę.

Przed nami jeszcze wiele, wiele do zrobienia wewn. domku, tzn, malowanie, zamówienie kuchni i szaf, położenie podłogi drewnianej na górze.

No ale to powoli będziemy robic zimą bo w domku będziemy już delikatnie ogrzewac.

nasza_skarbonka jaki model i jakiej firmy mace stolik kawowy oraz stół w jadalni?

Edytowane przez zolka

Zolka - ława i stół to palisander indyjski

ławę kupiłam http://www.sfmeble.pl/

a stół: http://mebleniemieckie.pl/

cieszę się, że się podobają ;-)

trzymam kciuki za Was abyście szybko uporali się z wnętrzami i zamieszkali w Sadze, bo mieszka się naprawdę fajnie i wygodnie