zyzmen 24.10.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Pamiętam tylko ile poszło wełny:Knauff 15cm-24 rolki(ocieplaliśmy również stropy na poddaszu)Isover SuperMata 5cm-15 rolek(pomiędzy profile G-K) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katig21 24.10.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Dzięki.Pytania dodatkowe, żebym dobrze zrozumiał. Czyli dawaliście w sumie 20 cm warstwę ocieplenia? Wełny nie układaliście do samej góry (do belki kalenicowej), tylko do wysokości sufitu na poddaszu i sam sufit? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 24.10.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Wełny nie układaliście do samej góry (do belki kalenicowej), tylko do wysokości sufitu na poddaszu i sam sufit? No tylko tak. Po co izolować pustą przestrzeń? Ja dawałem 15 + 10 czyli razem 25 cm ale nie pamiętam ile tego poszło, no i ja mam Sagę 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.10.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ja dawałem wełnę pod samą górę do szczytów. Nad stropem wyszedł fajny stryszek który dodatkowo wybiłem płytami OSB.Obecnie dużą wagę przywiązuje się do energooszczędności domów więc im grubsze ocieplenie poddasza tym lepiej(w zimie się nie wychładza zbyt szybko a latem nie przegrzewa) . Gdybym teraz ocieplał to pewnie starałbym się dać 30cm ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katig21 24.10.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 My właśnie planujemy dać 30 cm i również do samej góry. U nas na stryszku ma stanąć rekuperator, więc ocieplenie musi być całościowe dachu. Szymon to w sumie nie dużo wyszło wełny u Ciebie. Ja oceniałem, że będzie potrzeba co najmniej 2 razy więcej. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.10.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Pewnie będzie 2x więcej jeśli planujecie 30cm ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katig21 24.10.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Tak licząc to masz rację Ale mi bardziej chodziło, ze na jedną warstwę wejdzie sporo więcej niż 24 rolki. Chyba, że coś źle liczę? Hmmm... a pamiętasz może ile m2 było w rolce Knaufa? Chyba się trochę wyjaśniło. Nie sprawdziłem wcześniej dokładnie, a tu taka niespodzianka... każdy producent ma inną wielkość opakowania. Edytowane 24 Października 2014 przez katig21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.10.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 W rolce było 9m2(1,2m x 7,5m)-Knauf Classic 040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza_skarbonka 25.10.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 A my już prawie 2 miesiące mieszkamy w naszej Sadze. Jest jeszcze trochę rzeczny do zrobienia takich jak: sufity podwieszane w kuchni i łazience, lampy, krzesła, ale jest już nieźle- ważne że w końcu w domku. Oto kilka zdjęć naszej Sagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katig21 27.10.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 W rolce było 9m2(1,2m x 7,5m)-Knauf Classic 040 Dzięki. To wiele wyjaśnia, bo ja patrzyłem na którąś wełnę Isovera, co miał w rolce niecałe 4m2... i dlatego coś mi nie pasowały ilości. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 05.11.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) A to część naszego salonu... Edytowane 5 Listopada 2014 przez Domi&Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 05.11.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Domi&Paweł bardzo ładnie, ale dlaczego tylko jedno zdjęcie ? Pokażcie swoja piękną kuchnię i reszte salonu. Nie dajcie się prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 06.11.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) Hej, to zdjęcie zrobiłam i zamieściłam przez przypadek. Bawiąc się telefonem To nie był planowany ruch. To wersja aktualna, ale docelowo ma to wyglądać wszystko trochę lepiej. Brakuje wielu rzeczy. Brak funduszy... Edytowane 6 Listopada 2014 przez Domi&Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 13.11.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Domi&Paweł fajne jasne wnętrza Wam wyszły.U nas też kolor biały ma dominowac ale Was podziwiam za odwagę i za tak piękny biały narożnik:)My raczej pójdziemy w kolorystykę jaka panuje u nasza_skarbonka, tzn białe ściany a dodatki szare. Zazdraszczam Wam że już mieszkacie w Waszych pięknych domkach.My jesteśmy na etapie wycen kotłowni, myślę że praca ruszy niebawem. Powstało też ogrodzenie, wyrównaliśmy ładnie teren wokół, mamy kostkę.Przed nami jeszcze wiele, wiele do zrobienia wewn. domku, tzn, malowanie, zamówienie kuchni i szaf, położenie podłogi drewnianej na górze.No ale to powoli będziemy robic zimą bo w domku będziemy już delikatnie ogrzewac. nasza_skarbonka jaki model i jakiej firmy mace stolik kawowy oraz stół w jadalni? Edytowane 13 Listopada 2014 przez zolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza_skarbonka 13.11.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Zolka - ława i stół to palisander indyjski ławę kupiłam http://www.sfmeble.pl/ a stół: http://mebleniemieckie.pl/ cieszę się, że się podobają trzymam kciuki za Was abyście szybko uporali się z wnętrzami i zamieszkali w Sadze, bo mieszka się naprawdę fajnie i wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saga2 16.11.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 witamJaki sprzęt AGD pod zabudowe polecacie nie mogę się zdecydować chcę piekarnik ,kuchnkę mikrofalową i płyte indukcyjną z jednej firmy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 17.11.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 My mamy piekarnik, płytę i zmywarkę Amica. Jak na razie, czyli ponad 3 lata wszystko działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 17.11.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 witam Jaki sprzęt AGD pod zabudowe polecacie nie mogę się zdecydować chcę piekarnik ,kuchnkę mikrofalową i płyte indukcyjną z jednej firmy. pozdrawiam My piekarnik , mikrofalę i płytę mamy elektroluxa a zmywarkę boscha . Narazie ok, korzystamy od marca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saga2 19.11.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 dziekuje za odpowiedz czy moglabym otrzymac zdjecia waszego sprzetu lub informacji gdzie zakupiliscie. Z gory dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saga2 20.11.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 WITAM oto moja saga niestety z winy murarzy wyglada front domku inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts