Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

właśnie wraz z żoną dołączyliśmy do grona Sagowiczów. Projekt od razu przypadł nam do gustu, jednak warunki zabudowy które mamy zmusiły nas do usunięcia przedniego wykuszu i wstawienie w to miejsce balkonu ( tak jak ma to miejsce w Ofelli MGPROJECT ). Tak więc na poddaszu z pokoju który miał być w miejscu wykuszu zrobimy otwarty hol z wyjściem na balkon. Kolejne zmiany jakie wprowadziliśmy to:

- zwiększenie okien w kuchni i kotłowni 150cm x 150cm

- usunięcie rzędu cegieł z kominka ( będzie wchodził 12cm w salon)

- zamiast okien w salonie drzwi balkonowe 3x 180cm

To chyba wszystko, wiadomo że w trakcie budowy lista zmian ulegnie wydłużeniu ale najpierw trzeba pozałatwiać papierkowe sprawy i ruszyć z budową a później się zobaczy.

Pytanie do użytkowników SAGI czy macie ogrzewanie podłogowe na górze i na dole? właśnie takie planuję zrobić, dodatkowo grzejniki w łazienkach a same grzejniki bez podłogówki kotłownia, garaż, pom. gospodarcze, oraz dwa pokoje nad garażem.

Gdyby był ktoś z wielkopolski bądź z dolnośląskiego gdzie moglibyśmy obejrzeć domek to proszę o wiadomość na priv.

Pozdrawiam

W naszej Sadze jest podłogówka na dole i na górze, w łazience górnej jest jedyny kaloryfer dodatkowo do podłogówki ( do szybkiego suszenia ręczników ), w dolnej łazience też jest podłogówka. W garażu mamy wyprowadzone łącze pod kaloryfer ale na razie nie zakładamy go, jak zamieszkamy to zobaczymy czy będzie taka konieczność. W kotłowni mamy cały węzeł do podłogówki więc nie robiliśmy kaloryfera bo i tak połowa podłogi będzie ciepła plus zasobnik ciepłej wody, który też będzie grzał pomieszczenie ( u nas 750 l ).

W czerwcu wielka przeprowadzka :wiggle:

Bardzo ładny domek Dorka&Łukasz, widzę że sypialnię połączyliście z bocznym pokojem i garderobę przenieśliście na drugi koniec pokoju? My też myślimy aby powiększyć sypialnię o boczny pokój tylko ten nieszczęsny słup który powstanie na środku pokoju, ale może trzeba będzie go ładnie zabudować i pogodzić sie z nim! Po waszej przeprowadzce czekam na informacje na temat ogrzewania podłogowego w całym domu.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Dziękujemy za miłe słowa, zwłaszcza, ze człowiek się stara wszystko ładnie dobrać a nie zawsze jest ten efekt którego oczekujemy.

Tak, połączyliśmy dwa pokoje w jeden duży, który zajmie nasza dorastająca córka. Słup zupełnie nie przeszkadza, jest oszlifowany, pomalujemy go na ciemniejszy kolor, postawimy przy nim kanapę i wtopi się w całość :)

Bardzo ładna łazienka, firanki również super. Jakiej firmy macie okna i jaki to kolor?

My jutro składamy wniosek o pozwolenie na budowę, jak dobrze pójdzie to za miesiąc startujemy.

Czy ktoś z was montował naproża firmy ZFE http://www.zfe-ziegel.com/nadproza-roletowe-luk-odcinkowy do okien łukowych? Posiadają one wbudowaną kasetę pod roletę, dzisiaj kontaktowałem się z przedstawicielem i wycenił mi 3 sztuki łukowych nadproży na około 4500 netto, wiem że nie jest to mała kwota za nadproża ale wbudowana kaseta i roleta którą można zamontować bez problemu chyba to rekompensuje.

Jeśli miał ktoś do czynienia z ww firmą bardzo proszę o informację odnośnie ocieplenia nadproża.

Pozdrawiam

Z woalu kreszowanego, uszyła je mi Pani, którą znalazłam na allegro i oferowała szycie właśnie takich firan. Do salonu i do wykuszu łącznie kosztowały niespełna 500 zł. Nie wiem dlaczego z wykuszu nie chciało mi się zdjęcie załączyć, ale każdy jak wejdzie jest zachwycony firankami...

Podłoga ta drewnopodobna jak nazwałeś, to są panele kupione w castoramie, z tego co pamiętam po 79 zł/m2. Jest to orzech stary laminowany. Jeśli chodzi o firanki, to podaję link strony z allegro: http://archiwum.allegro.pl/oferta/firana-woal-kokony-wykusz-i4987656686.html . To już jest stara aukcja, ale pewnie Pani nadal te firanki szyje. Teraz znalazłam inne jej aukcje na allegro http://allegro.pl/firana-woal-kokon-przelotka-taras-wykusz-lamowka-i5255772341.html Też właśnie zastanawiałam się nad tymi firankami, ale w konsekwencji wybrałam te, ktore mam. Tej Pani podałam wymiary okien, przesłałam zdjęcia okien i doradziła mi co by pasowało....A okien chyba nie będę niczym zasłaniać, za ładne okna i firanki, a z tyłu i tak żadnych sąsiadów nie mam...tylko drzewa.. Edytowane przez UlaSi

Śliczne te wszystkie Sagi! różne pomysły, rozwiązania i style.

Ja zawsze chętnie podglądam zdjęcia wnętrz bo szukam inspiracji :-)

Poniżej nasza dolna łazienka

lazienka_3.jpg

lazienka_2.jpg

my wnękę pod schodami wykorzystaliśmy na schowek na rupiecie i piec stąd nasza łazienka jest pewnie trochę mniejsza od Waszych