DorkaŁukasz 04.04.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 15 cm grafit, co podobno jest odpowiednikiem 20 cm białego styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diesel91 04.04.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam, właśnie wraz z żoną dołączyliśmy do grona Sagowiczów. Projekt od razu przypadł nam do gustu, jednak warunki zabudowy które mamy zmusiły nas do usunięcia przedniego wykuszu i wstawienie w to miejsce balkonu ( tak jak ma to miejsce w Ofelli MGPROJECT ). Tak więc na poddaszu z pokoju który miał być w miejscu wykuszu zrobimy otwarty hol z wyjściem na balkon. Kolejne zmiany jakie wprowadziliśmy to: - zwiększenie okien w kuchni i kotłowni 150cm x 150cm- usunięcie rzędu cegieł z kominka ( będzie wchodził 12cm w salon)- zamiast okien w salonie drzwi balkonowe 3x 180cm To chyba wszystko, wiadomo że w trakcie budowy lista zmian ulegnie wydłużeniu ale najpierw trzeba pozałatwiać papierkowe sprawy i ruszyć z budową a później się zobaczy. Pytanie do użytkowników SAGI czy macie ogrzewanie podłogowe na górze i na dole? właśnie takie planuję zrobić, dodatkowo grzejniki w łazienkach a same grzejniki bez podłogówki kotłownia, garaż, pom. gospodarcze, oraz dwa pokoje nad garażem. Gdyby był ktoś z wielkopolski bądź z dolnośląskiego gdzie moglibyśmy obejrzeć domek to proszę o wiadomość na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 04.04.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 W naszej Sadze jest podłogówka na dole i na górze, w łazience górnej jest jedyny kaloryfer dodatkowo do podłogówki ( do szybkiego suszenia ręczników ), w dolnej łazience też jest podłogówka. W garażu mamy wyprowadzone łącze pod kaloryfer ale na razie nie zakładamy go, jak zamieszkamy to zobaczymy czy będzie taka konieczność. W kotłowni mamy cały węzeł do podłogówki więc nie robiliśmy kaloryfera bo i tak połowa podłogi będzie ciepła plus zasobnik ciepłej wody, który też będzie grzał pomieszczenie ( u nas 750 l ). W czerwcu wielka przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 04.04.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 15 cm grafit, co podobno jest odpowiednikiem 20 cm białego styropianu. 18 grafitu to około 20 białego z obliczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 04.04.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Najważniejsze, że dom jest bardzo ciepły, jak się rozpali w kominku to po 2 godz temperatura podnosi się na poddaszu o 3 st.C choć dom nie jest wygrzany bo nie mieszkamy jeszcze.Zapytam jeszcze czy taras robiliście systemem czy po prostu kleiliście płytki do posadzki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diesel91 04.04.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Bardzo ładny domek Dorka&Łukasz, widzę że sypialnię połączyliście z bocznym pokojem i garderobę przenieśliście na drugi koniec pokoju? My też myślimy aby powiększyć sypialnię o boczny pokój tylko ten nieszczęsny słup który powstanie na środku pokoju, ale może trzeba będzie go ładnie zabudować i pogodzić sie z nim! Po waszej przeprowadzce czekam na informacje na temat ogrzewania podłogowego w całym domu. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 04.04.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Dziękujemy za miłe słowa, zwłaszcza, ze człowiek się stara wszystko ładnie dobrać a nie zawsze jest ten efekt którego oczekujemy. Tak, połączyliśmy dwa pokoje w jeden duży, który zajmie nasza dorastająca córka. Słup zupełnie nie przeszkadza, jest oszlifowany, pomalujemy go na ciemniejszy kolor, postawimy przy nim kanapę i wtopi się w całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura79 05.04.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 A ile m2 jest tego styropianu na cały dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 09.04.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Chciałam się pochwalić skończoną łazienką na dole no i firankami w salonie;). Pozdrawiam wszystkich Sagowiczów. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez UlaSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 09.04.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bardzo ładne wnętrze, firany piękne, gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diesel91 09.04.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bardzo ładna łazienka, firanki również super. Jakiej firmy macie okna i jaki to kolor? My jutro składamy wniosek o pozwolenie na budowę, jak dobrze pójdzie to za miesiąc startujemy. Czy ktoś z was montował naproża firmy ZFE http://www.zfe-ziegel.com/nadproza-roletowe-luk-odcinkowy do okien łukowych? Posiadają one wbudowaną kasetę pod roletę, dzisiaj kontaktowałem się z przedstawicielem i wycenił mi 3 sztuki łukowych nadproży na około 4500 netto, wiem że nie jest to mała kwota za nadproża ale wbudowana kaseta i roleta którą można zamontować bez problemu chyba to rekompensuje. Jeśli miał ktoś do czynienia z ww firmą bardzo proszę o informację odnośnie ocieplenia nadproża. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 10.04.2015 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Okna mamy z Oknoplastu, a kolor dąb bagienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 10.04.2015 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 UlaSi ładne firany, z jakiej tkaniny są uszyte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 10.04.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Z woalu kreszowanego, uszyła je mi Pani, którą znalazłam na allegro i oferowała szycie właśnie takich firan. Do salonu i do wykuszu łącznie kosztowały niespełna 500 zł. Nie wiem dlaczego z wykuszu nie chciało mi się zdjęcie załączyć, ale każdy jak wejdzie jest zachwycony firankami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrzossek.m 10.04.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 UlaSi podoba mi się podłoga u Ciebie w salonie jakiej firmy i co za rodzaj płytek to jest? Chodzi o te drewnopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 10.04.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Daj jakiś kontakt na Pania od firanek. Ja cały czas myśle nad tym , co powiesić w oknach - już rok . A będziesz czymś zasłaniać okna w salonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 11.04.2015 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Podłoga ta drewnopodobna jak nazwałeś, to są panele kupione w castoramie, z tego co pamiętam po 79 zł/m2. Jest to orzech stary laminowany. Jeśli chodzi o firanki, to podaję link strony z allegro: http://archiwum.allegro.pl/oferta/firana-woal-kokony-wykusz-i4987656686.html . To już jest stara aukcja, ale pewnie Pani nadal te firanki szyje. Teraz znalazłam inne jej aukcje na allegro http://allegro.pl/firana-woal-kokon-przelotka-taras-wykusz-lamowka-i5255772341.html Też właśnie zastanawiałam się nad tymi firankami, ale w konsekwencji wybrałam te, ktore mam. Tej Pani podałam wymiary okien, przesłałam zdjęcia okien i doradziła mi co by pasowało....A okien chyba nie będę niczym zasłaniać, za ładne okna i firanki, a z tyłu i tak żadnych sąsiadów nie mam...tylko drzewa.. Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez UlaSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza_skarbonka 11.04.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Śliczne te wszystkie Sagi! różne pomysły, rozwiązania i style. Ja zawsze chętnie podglądam zdjęcia wnętrz bo szukam inspiracji Poniżej nasza dolna łazienka my wnękę pod schodami wykorzystaliśmy na schowek na rupiecie i piec stąd nasza łazienka jest pewnie trochę mniejsza od Waszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 13.04.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 A oto nasze dokonanie:)Jeszcze ogród jest w trakcie projektowania.Proszę o opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 13.04.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Proszę o opinie, czy jest jakiś specjalny myk na dołączanie zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts