Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam Zolka,

gdzie zamawiałaś bonie / opaski wokółokienne? ile was wyszło? my dostaliśmy oferty na 5000, 10000 i 14000 zł. i jakoś nam szkoda. żeby bonie kosztowały więcej niż elewacja całego domu!? mąż stwierdził że sami sobie wytniemy ze styropianu. ładny też macie kolor elewacji. jaki to jest kolor i jakiej firmy tynk?

Edytowane przez Krzyskkk30

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To tylko zwykłe paski styropianu przyklejone na elewację. Płatne były od metra bieżącego. Cen nie pamiętam, musiałbym odkopać rachunki, ale jakaś astronomiczna kwota to to nie była.

witam zyzmen,

a wasze bonie są niezbyt skomplikowane. czy to wasza własnoręczna robota? mnie się marzą takie ale chyba pozostaną w sferze marzeń :-)))[ATTACH=CONFIG]329272[/ATTACH]

witam Zolka,

gdzie zamawiałaś bonie / opaski wokółokienne? ile was wyszło? my dostaliśmy oferty na 5000, 10000 i 14000 zł. i jakoś nam szkoda. żeby bonie kosztowały więcej niż elewacja całego domu!? mąż stwierdził że sami sobie wytniemy ze styropianu. ładny też macie kolor elewacji. jaki to jest kolor i jakiej firmy tynk?

Oj dopiero zobaczyłam Twoje pytanie.

Otóż my kupowaliśmy w StyroPlast i koszt listew to 2800 zł, także Wasze wyceny są bardzo wysokie.

ooo wlasnie znalazlam twoj post dotyczacy koloru elewacji:

"Nasza elewacja też miała byc "prawie" biała i taka wyszła, jestem z niej bardzo zadowolona.

Kolor najlepiej widac wieczorem lub w pochmurny dzień, bo gdy świeci słońce domek wygląda jak biały"

wiec pewnie wiele wiecej nie napiszesz o kolorze :-))))

Krzyskkk30 kolor elewacji jest Ceresitu a nazwa to NEBRASKA 1, tynk silikonowy.

Nie mam pojęcia skąd tak duża rozpiętość cenowa jeśli chodzi o listwy za Styroplatu? Może brałeś szersze? grubsze? itp, są różne wymiary listew i ma to odzwierciedlenie w cenie właśnie. Z tego co pamiętam targowałam się troszkę ;)

Krzyskkk30 bardzo fajne macie wnętrza, takie klimatyczne i bardzo w moim stylu. Bardzo lubię cegłę i też ją przemyciłam do wnętrza domku;) no bo na zewnątrz to podstawa;)

dzięki Anad65 za namiar na firmę od boni. znaleźliśmy jeszcze kogoś w okolicach w kielc i chyba na tym stanie.

dzięki Zolka za info o kolorze elewacji. ja bym najchętniej została przy białej ale taka prawie biała tez jest fajna. poza tym odróżnia się od białych boni.

fajna ta nasza saga. wydawała mi się za duża dla czteroosobowej rodziny ale w sierpniu zrobiła nam się 5-cio osobowa :p i w sumie jest nas 4 baby i jeden facet więc miejsca na ciuchy i lustra nigdy za wiele :-))

pozdrawiam

Pytanie o zagospodarowania wiatrolapu. Jak się zdecydowaliscie zaaranżować wiatrołap? My się wachamy między szafą a wieszakami I szafka na buty. Jeśli zdecydujemy się na szafę to gdzie wieszać kurtki? Myślimy o zrobieniu szafy w kotłowni. Zdecydowaliśmy się na ogrzewanie gazem, wiec piec możemy zabudowac w szafie. Pralkę również bd mieć w kotłowni więc ja również możemy w szafę zabudowac. Czy mogę prosić o zdjęcia waszych wiatrolapow?

• 5 weeks później...
Pytanie o zagospodarowania wiatrolapu. Jak się zdecydowaliscie zaaranżować wiatrołap? My się wachamy między szafą a wieszakami I szafka na buty. Jeśli zdecydujemy się na szafę to gdzie wieszać kurtki? Myślimy o zrobieniu szafy w kotłowni. Zdecydowaliśmy się na ogrzewanie gazem, wiec piec możemy zabudowac w szafie. Pralkę również bd mieć w kotłowni więc ja również możemy w szafę zabudowac. Czy mogę prosić o zdjęcia waszych wiatrolapow?

Widzę, że nikt nie odpisuje i nikt się nie chwali... :(

My zabudowaliśmy całą ścianę szafą z drzwiami przesuwnymi, prawie pod sam sufit. W środku są 3 segmenty(2 ubraniowe na długie kurtki i płaszcze i oczywiście buty, ostatni z kolei to same półki). Muszę przyznać, że szafa jest pełna aż po sufit. Zdjęć nie mam ale postaram się zrobić w najbliższym czasie jak to wygląda od zewnątrz.

• 4 weeks później...

Anad65,

właśnie zamówiliśmy narożnik i długo spieraliśmy się o jego orientację. zdecydowaliśmy że będzie otwarty w stronę wejścia czyli odwrotnie niż u was. ktoś nam podpowiedział że powinien stać w stronę drzwi wejściowych aby ładnie wyglądał jak ktoś wchodzi do domu i od razu widzi piękny wypoczynek a nie jego plecy. co ty o tym myślisz? a u was jak jest drodzy sagowicze?

Zyzmen,

wchodzę na linka podanego od twoimi wpisami i nie znajduję zdjęć wiatrołapu. ja postaram się cyknąć zdjęcia ale jeszcze nie wszystko jest na tip top.

kaja6289,

mamy duże lustro w ozdobnej ramie i chcieliśmy je wykorzystać w wiarołapie i dlatego po prawej stronie mamy szafę dzielona na pół, półki i drążek na parę płaszczy a po przeciwnej stronie mamy drewnianą ławę i nad nią to własnie lustro. gdyby nie ono pewnie zrobiłabym sobie tradycyjny przedpokój czyli siedzisko połączone wieszakiem i półką u góry taki jak na zdjęciu ponizej.

przedpokój.jpg