Grisza011 29.08.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witam. Bardzo proszę o rade. Dostałem od rodziców kilkuletnią kuchenke Mastercook typ 3400. Typ w sumie nie jest tu najwazniejszy ale podaję dla ścisłości. Moja kuchenka ma pod piekarnikiem szufladę metalową -wydaje mi się że jest to żelazna czy też stalowa szuflada. -podobne szuflady są zresztą w nowszych kuchenkach mastercooka obecnych aktualnie w sprzedazy.Otóż ta szuflada ,jej dno od srodka pokryte jest na sporej powierzchni rdzą. Blacha szuflady nie jest raczej ocynkowana -ale jakąs farbą srebrno szarą jest pokryta bo nie sądzę żeby niemalowana blacha miała taka barwe. I teraz moje pytanie -czym mogę wyczyscić rdze? W internecie wyczytałem że powierzchni stalowych nie powinno się czyścic druciakami czy papieraem ściernym -bo porysuja powierzchnię. tylko że z kontekstu nie wynikało jednoznacznie czy chodziło tam wyłącznie o powierzchnie stalowe nierdzewne czy o wszystkie powierzchnie stalowe. Bardzo proszę o pomoc. Może ktos z Was ma podobną kuchenkę i orientuje się z czego wykonana jest w niej szuflada i czy nalezy tu kupić jakiś specyfik do rozpuszczania rdzy czy można jednak czyscić druciakiem.2.Czy ktoś orientuje się z czego wykonane sa grzałka górna i grzałka opiekacza znajdujące się w piekarniku kuchenki Mastercook (komora piekarnika jest pokryta emalią ceramiczną a co do grzałek nie znalazłem informacji -czy jest to może stal żaroodporna?) i w związku z tym czym czyścić grzałki aby ich nie uszkodzic ?[ /b]Będę bardzo wdzięczny za wszystkie rady i sugestie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.