niaCHU 08.01.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 zmieniłem projekt i wstawiłem zwykłe okno dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 08.01.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Czy może ktoś już wymyślił co zrobić ze spocznikiem schodów wchodzącym w okno ? Zastanawiam się czy tego nie zostawić... My usunelismy całkowicie koncpcje schodow z projektu, nie ma u nas półpietra schodowego ktore przecina okno. Witolo No to jak wymyśliłeś te schody ? Opisz proszę... Levar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 09.01.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam Levar: Zrezygnowałem ze schodów z projektu i z podestu w pom. gosp. U nas będą schody tylko w holu w kształcie litery "L". Zaczną bieg zaraz za wiatrołapem , od drzwi około 20 cm (w projekcie jest to ściana na której opiera się podest).W moim przypadku ściana jest równo ze stropem.Otwór w stropie (nad holem) ma wymiary 210x250. Dalej - zaczynają bieg za wiatrołapem natępnie zabieg na trzech stopniach i na górę. Tam przeście około 115 cm, ale tylko na odcinku szerokości schodów, dalej bez zmian.Przesyłam link jednej z propozycji schodów firmy Rintal http://www.rintal.pl/schody_rintal_nasze_produkty_galeria_Schody_43.html#78 Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 09.01.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 witam na jaka kwote wycenili Tobie takie schody, mysle ze betonowe sa duzo tansze. ja mam identyczna sytuacje jak ty, mysle ze to półpietro nie wyglądało by łądnie. Pozdr Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 09.01.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam Kompleksowa wycena schodów z firmy Rintal wyniosła 18000. Fakt są drogie i też szukałem tańszych i otrzymałem kilka ofert podobnych schodów tyle że innej konstrukcji. Ceny wahają się od 10 do 12 tys. .czyli znacznie taniej niż z Rintala. Pytałem również jak w przypadku obłożenia schodów betonowych. Tu moje zaskoczenie , bo cena obłożenia taka sama jak gotowych schodów drewnianych, a oprócz tego odchodzi koszt wykonania i materiałów poniesionych przy schodach betonowych. Dlatego nie rozumiem jaki jest sens wylewać schody betonowe, które nie ma pewności że wykonawca dobrze zrobi a stolarz dobrze wykończy. Witolo, jeśli będziesz miał wycenę dachówki wraz z akcesoriami to daj znać. Jakie docieplenie planujesz z zewnątrz ? PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 10.01.2008 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 witam ocieplenie - styropian 15 cmw kwestii schodow 18 tys to cena standardowa, mysle ze betonowe w 10 tys sie zamkne Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 10.01.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam Witolo, czy planujesz drugą łazienkę na poddaszu z wejściem od sypialni ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 10.01.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam uklad pokoi pokoi na pietrze w zasadzie bez zmian co do przestrezni anad garazem to podzililem ja 1/3 i 2/3 gdzie 2/3 to pokój kąpielowy, dostęp do 1/3 tylko poprzez schody poddaszowe z garażu. Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 12.01.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 jakie macie wymiary okien połaciowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 13.01.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam Własnie wczoraj skończyli deskować dach i oczywiście na zakończenie "wianek", oj było wesoło...... Witolo pytasz o wymiary okien, otóż pierwsze okno frontowe (nad kuchnią) bez zmian 140x78, w dwóch sypialniach też 140x78 (choć w projekcie mam błąd 61x140) zastanawiam się jeszcze nad wymiarem 140x66.Natomiast w pomieszczeniu nad garażem zdodnie z projektem (118x78) x2 , a zamiast wolego oczka też okno 118x78 lub (140x78 tu mam margines).Mamy takie same wejscie po schodach i w trakcie układania dachówki chcemy dopasować dodatkowe okno doświetlające schody. PozdrTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 13.01.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Tomsonix wrzuć zdjęcia domu,co?bo nikt nic nie wrzuca...dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 13.01.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 a i powiedz jeszcze jaki jest sens deskowania dachu??to tylko koszty,no chyba,że kładziesz gont bitumiczny.... pod dachówkę nie ma potrzeby deskowania dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 15.01.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 tomsonix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 15.01.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 a i powiedz jeszcze jaki jest sens deskowania dachu?? to tylko koszty, no chyba,że kładziesz gont bitumiczny.... pod dachówkę nie ma potrzeby deskowania dachu Magser Moim zdaniem warto odeskować dach, a koszta w porównaniu z całą resztą są nieduże. Ja zdecydowałem się na pokrycie dachówką. Napewno fachowo Tobie nie wytłumacze, ale mnie najbardziej przekonało: - usztywnienie i wzmocnienie konstrukcji dachu - wyciszenie , deski też częściowo docieplają - pod takim dachem można mieszkać nawet kilka lat - w razie uszkodzenia dachówki jest pewne nieprzeciekające podłoże - folia bardzo często ulega uszkodzeniu przy układaniu dachówki Wiem, że niektórzy co planują dachówkę nie deskują dachu, ale w mojej okolicy 90% dachów, które mają pokrycie z dachówki jest odeskowana, wynika z tego że warto. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 17.01.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Tomsonix dzieki za foty super powiedz czy podnosiłeś ściankę kolankową? i widzę,ze okna na gorze zmieniałeś... mozesz podać wymiary górnych balkonów?? jeszcze jakieś zmiany?? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 17.01.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Magser Wymiary okien na górze jak w projekcie tyle że bez łóków.Ścianka kolankowa na dwóch wysokościach:dach w części sypialni na równej wysokości około 85 (w projekcie 75 i 62), a nad garażem około 60 (w projekcie 47 i 50). W projekcie jest "błąd", ponieważ krokwie narożne nad kuchnią sa położone do wewnątrz a nie na rogu jak pozostałe.Oczywiście można wykonać w/g projektu, ale wtedy będzie trapezowy dach. Zresztą widac to nawet na projekcie gołym okiem rys.nr 5 i 6. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 18.01.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Czy ktoś jedzie na Budmę ?Ja będę we wtorek, pierwszego dnia. Może spotkamy się i omówimy wspólne problemy ?Levar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 21.01.2008 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 witam zastanawiam sie nad schodami samonośnymi - czy ktos juz takie ma, ewentualnie ma jakis projekt do Maji II (bez podestu)? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 21.01.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 witam zastanawiam sie nad schodami samonośnymi - czy ktos juz takie ma, ewentualnie ma jakis projekt do Maji II (bez podestu)? Witolo Witam Witolo, wyluzuj się chłopie , zdąrzysz jeszcze wydać kase na schody ps pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 21.01.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 witam zastanawiam sie nad schodami samonośnymi - czy ktos juz takie ma, ewentualnie ma jakis projekt do Maji II (bez podestu)? Witolo Witam Witolo, wyluzuj się chłopie , zdąrzysz jeszcze wydać kase na schody ps pozdrawiam nie bardzo mam kiedy sie wyluzowac bo mam 7 dni na decyzje czy betonowe czy samonosne. a zreszta wchodzą mi niedlugo z tynkami wiec tez chcialbym wiedziec co w kwestii schodow, ale dzieki za troske:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts