marek150 02.02.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Kolarz20Fajnie to wygląda. Mógłbyś zamieścic jakieś fotki swojej Mai lub przysłac na prv. Masz może jakąś koncepcje górnej łazienki? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 12.02.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Zyskuje, zyskuje. Może to nie jest pełnowymiarowe pomieszczenie, ale spokojnie wystarczające by można tam było zrobić małą garderobo-szafę. Mam już to pomieszczenie więc mogę ocenić. Czyli zyskałeś całą powierzchnię spocznika - 3,3m^2. Nieźle. Czy nowe schody nie są zbyt strome? W Mai brakuje mi 2-giej toalety i prysznica na piętrze. Jak oceniasz - dam radę coś takiego tam upchnąć i zrobić wejście od nowego spocznika na schodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek150 18.02.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Zagląda tu jeszcze ktoś? A może ktoś prowadzi dziennik budowy Mai? Odezwijcie się. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 18.02.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Marek150,no my nie prowadzimy a nie zagladam,bo u nas nic sie nie dzieje...czekamy na kwiecień po Świętach murarz ma zaczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 18.02.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Zaglądam, zaglądam, ale tu zawsze cisza. Niewiele osób ma ochotę na udzielanie się w temacie. Szkoda. U nas roboty ruszyły mimo pogody. Sypnęło śniegiem jak zrobiliśmy wykopy. Nie ma dużego mrozu więc idziemy dalej i wygląda to tak:http://images38.fotosik.pl/62/61c8673255994a15m.jpg http://images38.fotosik.pl/62/87f26e7b398c201dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 18.02.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 evie super...zaraz bedziesz na takim etapie jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 03.03.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Zyskuje, zyskuje. Może to nie jest pełnowymiarowe pomieszczenie, ale spokojnie wystarczające by można tam było zrobić małą garderobo-szafę. Mam już to pomieszczenie więc mogę ocenić. Czyli zyskałeś całą powierzchnię spocznika - 3,3m^2. Nieźle. Czy nowe schody nie są zbyt strome? W Mai brakuje mi 2-giej toalety i prysznica na piętrze. Jak oceniasz - dam radę coś takiego tam upchnąć i zrobić wejście od nowego spocznika na schodach? Nie. Nie zyskałem całej powierzchni spocznika. Myślę, że raczej około 2-2,5 m2 po podłodze i do tego o sporym skosie. To nie jest dodatkowe pomieszczenie, to raczej wnęka na małą garderóbkę. Nowe schody łagodne nie są. Spokojnie da się po nich chodzić, ale jak mam oceniać czy są strome czy łagodne, to raczej są strome. Ja zupełnie przebudowałem górną łazienkę kosztem pomieszczenia nad garażem. Zmieści mi się tam dzięki temu zrówno wanna jak i kabina prysznicowa. Planuję też toaletę, bidet i umywalkę. Wygospodarowałem tam też miejsce na pralnię. Efektem tego strych jest mniejszy chyba o połowę. Taki wybór. Nam się podoba - woleliśmy mieć większą łazienkę niż strych. Na pewno nie uda się wejść ze spocznika schodów do łazienki. To niemożliwe w mojej ocenie. Spocznik jest dużo niżej niż poziom łazienki (na oko w połowie wysokości parteru) i trzeba by robić dodatkowe schody ze spocznika. To nierealne i nie widzę sensu tak kombinować. Od górnej części schodów mam do łazienki dokładnie jeden krok. Levar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzitom 08.03.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam. Miło mi przyłączyć się do grona sympatyków projektu Maja 2. Po kilku latach przygotowań do budowy domu i poszukiwaniu projektu wreszcie wraz z żoną wybraliśmy Maję 2. Projekt spełnia większość naszych wymagań lecz zawsze jest jakieś ale. Chcę się podzielić z wami zmianami w projekcie jakie mają powstać. 1.Wejście wraz z oknem ma być zmienione na talkie jak wprojekcie "Dom w mirabelkach z pracowni ARCHON" 2.Gabinet na parterze ma powiększyć salon tworząc aneks tv/audio. 3. Okna w wykuszach w salonie i jadalni mają przyjąć formę z "ATOL"-a z pracowni MTM-STYL. 4.Na piętrze nie będzie sypialni z widokiem na podjazd. Hol na piętrze będzie miał okrągły otwór na klatkę schodową. Schody samonośne w kształcie litery L lub C będą wychodzić na zlikwidowana sypialnię. Żeby hol nie był za duży ściana sypialni z prawej strony będzie przesunięta do występu muru nad wejściem. Uff. I co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 10.03.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Nie bardzo zrozumiałem o co chodzi w pkt. 3.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 10.03.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A ja bym chętnie się dowiedział o co chodzi w pkt. 4.Może jakiś rysunek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 11.03.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witamy kolejnego majowicza. Duże zmiany w projekcie wprowadzasz. My musimy obniżyć garaż, aby wjazd był bardziej łagodny. Działkę mamy na górce. Prace ostro ruszyły, ale pogoda nam nie sprzyja. Błotsko takie,że grzęzną nam w glinie samochody dowożące materiały.Kiler, a Ty na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 11.03.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 pkt.3 okna to chyba do samej podłogipatrzyłam na projekt Atola z tym korytarzem to jakos sobie nie mogę wyobrazić,przecież ten pokój jest nad wejsciem,nad tym "wiatrołapem" Evie..jak obniżycie garaż to dach wam sie zmieni...czy po prostu będzie wysoki garaż?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 11.03.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Magser, dachu nie ruszamy. Będziemy mieć wyższe pomieszczenie nad garażem. Okna w salonie planujemy też obniżyć, z tym, że nie do samej podłogi. Chcemy zmieścić jeszcze niskie grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 11.03.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Evie no właśnie my bedziemy miec takie okna 35-40 cm dłuższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzitom 13.03.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam. Przepraszam, że zwlekałem z odpowiedzią na pytania. Ad.3 Okna są przedłużone w stronę podłogi , kolejne skrzydła są ustawione po łagodnym łuku, pomiędzy skrzydłami nie występują wstawki z muru, Ad.4 Zrobiłem szkic zmian na piętrze, zeskanowałem iiiiiiiii ..........nie potrafię go zamieścić na tej stronie. Muszę więc to opisać. Wyobrazcie sobie,że na szkicu piętra nie ma zaznaczonych schodów i ścianek (lewj i górnej) sypialni nad wejściem do budynku.Teraz biorąc pod uwagę położenie na parterze przedsionka i pomieszczenia gospodarczego umieszczacie z lewej strony owalny otwór w podłodze tak by była możliwość umieszczenia pod nim samonośnych schodów w kształcie litery L lub rozgiętego C. Ma to na celu uniknięcie wniikania schodów w pomieszczenie gospodarcze. Na pietrze powstaje duży widny hol z atrakcyjną formą schodów również widnych. Dla bardziej praktycznych użytkowników można zaproponować umieszczenie w przestrzeni między oknem a otworem schodów pięknej widnej łazienki. Czy to ma sens? [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 14.03.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Każdy dopasowuje wnętrze do własnych potrzeb. Skoro tak zaplanowaliście, widocznie spełna to wasze oczekiwania i marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 18.03.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Kiler, a Ty na jakim jesteś etapie? Piszę kosztorys dla banku i mnie szlag trafia Jeżeli możecie to powiedzcie ile u Was wyniosły: - stan zerowy - wylewki z izolacją na parterze - konstrukcja dachu - poszycie dachu Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 20.03.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Killer no ja nie pomogę,my jeszcze nie na takim etapie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek150 21.03.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 A ja mam pytanie o drzwi wejąciowe. Jakie wstawiacie: prawe zewnętrzne tak jak w projekcie a może lewe albo wewntrzne?Macie jakieś sugestje jakie były by najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 22.03.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 witajciemam pytanie do tych co juz mieszkaja jakie maj azuzycie gazu.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts