slavink 14.08.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam.Tez zastanawiam sie nad kupnem projektu Maja II.jezeli ktoś buduje lub wybudował ten domek prosze o kontakt [email protected]wiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
corrado 15.08.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam serdecznie, czy ktoś z W-wy lub okolic jest w trakcie lub wybudował już MajęII, chcielibysmy ten domek zobaczyć w realu, propozycje obejrzenia z innych miejsc w Polsce też mile widziane, gdyż troszeczkę się premieszczam. Czy ktoś z Was porównywał projekt MajiII z projektem W Nagietkach biura Archon - ten drugi ogladałem z ulicy w Wisniewie k.Mławy- wygląda zacnie, proszę o wszelkie info jakie przeróbki projektu sa wskazane.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 21.08.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witammozecie pokazac swoje kominki?kurcze jakoś mój mi nie pasuje przy samej scianie a fachowiec twierdzi,ze inaczej nie da sie zrobiću nas właśnie wylewki zrobione,ocieplenie sie robikuchnia wycenionateraz czekać na wyschniecie podłogi Corrado my z lubelskiego ok. 30 km od Lublina jakbyś gdzieś był w okolicy to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavink 22.08.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam mozecie pokazac swoje kominki? kurcze jakoś mój mi nie pasuje przy samej scianie a fachowiec twierdzi,ze inaczej nie da sie zrobić u nas właśnie wylewki zrobione,ocieplenie sie robi kuchnia wyceniona teraz czekać na wyschniecie podłogi Corrado my z lubelskiego ok. 30 km od Lublina jakbyś gdzieś był w okolicy to zapraszamy. Witam Magser.mieliscie jakies problemy z projektem?musieliscie cos zmieniac?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 22.08.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Slavink,czy problemy...raczej nie....podnieśliśmy ścianke kolankowa o jeden pustak górne okna mamy bez łuków....tylko nie chce naroznego kominkamozna było komin przesunąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniajaś 24.08.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Wiesz Magser, chyba jednak zostaje narozny...Próbowałam coś wykombinować :rolleyes:z facetem od kominków, ale jedyne na co wpadł to wyciągnięcie go z rogu i przesunięcie na drugą stronę komina i zrobienie go takim dwustronnym (takim, w którym ogień widać i z salonu i z holu). Wydawało mi się to strasznie naciągane, a poza tym "zagraciło" by mi salon... Koniec końców chyba będzie narożny, ale raczej taki pionowy - podnoszony do góry. Tylko oczywiście jak przełkniemy cenę, którą nam zaproponowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 24.08.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Magser, chyba komina nie dałoby się przesunąć . Też o tym pomyśleliśmy, ale kiedy już mieliśmy i komin i dach. U nas będzie portalowy kominek, też w rogu. Slavink, o zmianach w projektach mozesz poczytać na poprzednich stronach. Chyba każdy wprowadzał jakieś zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 24.08.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Ale ktos dawał zdjecia na poprzedniej stronie kominka takiego jak chcę...marek&...chodzi mi o to,ze mi nie pozwalaja wkładu do komina choc częsciowo włożycwkład poza kominem,a jak ogladam zdjecia tu na muratorze kominków to wygladaja ,ze są w obrysie komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 30.08.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam Czy ktoś robił w mai wentylację mechaniczną z rekuperatorem ??? Może ktoś dostał do projektu projekt takiej wentylacji ?? Ciekawią mnie rozwiązania ile jest czerpni i ile nawiewów oraz gdzie są umiejscowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwaldi 01.09.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam wszystkich budujących maje 2-/ Zapytanie czy ktoś buduje w wojew świetokrzyskim chciałbym luknąc jak ten dom sie prezentuje w blasku słońca -na fotkach fajnie wyglada .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 13.09.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 my w lubelskimjakby co zapraszam no i jak wasze narozne kominki?? evie, monia&jasplease pokażcie jak wyszłou mnie w końcu też narozny,ale sama nie jestem przekonana,ale nic nie da sie zrobicjeszcze nie robia hydraulik rządzi,wiesza kaloryfery,ma podłaczyć wode,bo doprowadzona do domu jutro przyjeżdżaja gaz nam podłaczać...nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 13.09.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Wwaldi, zapraszam w okolice Gdańska.Magser, my chyba nie damy rady w tym roku zrobić kominka. Mamy projekt na narożny, portalowy i tak prawdopodobnie zostanie. Zamontowali nam drzwi zew, kończą malować na biało ściany (kolory damy jak bedzie kominek) i na tym koniec w tym roku. No, zrobimy jeszcze przyłącze. To kiedy się wprowadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 20.09.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Evie a kto to wie kiedy sie wprowadzimy...dzisiaj podłogi...od kotłowni zaczął,bo piec trzeba zamontowaćwoda podłaczona,gaz przy działce jest,jeszcze do domu podłaczycmaż szaluje schody.... mnóstwo pracy jeszcze przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniar2 09.11.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Po dłuższej przerwie jestem spowrotem, tak się zajęłam wykańczaniem domu, że nie mam chwili wolnej, to pochłanie tyle czasu że nie spodziewałam się tego. Oto parę fotek z mojej Majkihttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c258bc05acc3b20f.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7b60da8969dc352d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f36b591a1d4120b.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4495c81e97175609.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c80cd4b38400d11.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c0b4afa7ff847ff.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/119d78ca173674c3.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5be04963698eab77.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df70422d47e34a4a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwaldi 15.11.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam cię reniar2 Ogładaałem twoje fotki fajnie wychodzi ci dom ja będe zaczynał na wiosne Czy ty maje masz z piwnicami i mam jeszcze jedno pytanie jak drogi jest dach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 24.11.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 hejjeszcze nie mieszkamy,ale już podłogi kładą...mam nadzieję,że na Święta się wyrobimy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 13.12.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 witam Pytanie jakie okna wybieraliście i ile kosztowały z montażem Jak rozwiązaliście duży łuk nad salonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniar2 14.12.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Witam cię reniar2 Ogładaałem twoje fotki fajnie wychodzi ci dom ja będe zaczynał na wiosne Czy ty maje masz z piwnicami i mam jeszcze jedno pytanie jak drogi jest dach pozdrawiam Mam piwnice pod garażem i pom.gospodarczym, jest wystarczająco duża i tam umieściłam kotłownię, Sam dach kosztował mnie ponad 90 tys. zł. Ta dachówka niestety jest dużo droższa i tradycyjnej i ze znalezieniem chętnych na jej położenie przynajmniej w moich okolicach też miałam kłopot. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwaldi 24.12.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 (edytowane) Witam mam małe pytanko jak rozwiązaliście problem z doświetleniem klatki schodowej, wiezbią dachową nad garazem projektant wstawił mi jakiegoś słupa na środku pokoju nad garazem a ja tego słupa niechce to mi wymyśla konstrukcie metalową.i jaką reniar2 masz wysokośc scianki kolankowej.Sądze ze wczesną wiosną biore sie za budowe majki 4.Pozdrawiam Edytowane 30 Grudnia 2010 przez wwaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 30.12.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam.Kalio, u nas okna trzyszybowe, no i dużo większe i więcej ich niż w projekcie. W salonie zamiast dwóch małych mamy dużą witrynę i boczne też większe, dołożyliśmy okno w pom. gosp. Dołożyliśmy też ona dachowe i doszło 5 piwnicznych.A, jeszcze w garażu nad bramą mamy dwa wąskie. Okna Avante, kosztowały dużo. Nie wiem o co konkretnie pytasz z tym łukiem. Na środku, między oknami mamy ściankę.Wwaldi,schody podświetlimy ledami (instalacja już jest). W górnym holu założyliśmy dwa świetliki rurowe, które dają dosyć sporo światła w dzień, a nocą będą robić za lampy-mają żarówki. W pomieszczeniu nad garażem mamy podporę stalową podpartą z dwóch stron na wieńcach. Musi być. Ale zabudowana jest i jej nie widać. Lepsze to niż słup na środku. Nasz dach też kryty karpiówką, cena zbliżona do reniar2Magser, udało się wprowadzić na święta? Pochwal się kominkiem, proszę. Na koniec wszystkim budującym i tym, którzy juz mieszkają najlepsze noworoczne życzenia: łatwego budowania, przyjemnego mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts