reniar2 05.01.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam mam małe pytanko jak rozwiązaliście problem z doświetleniem klatki schodowej , wiezbią dachową nad garazem projektant wstawił mi jakiegoś słupa na środku pokoju nad garazem a ja tego słupa niechce to mi wymyśla konstrukcie metalową. i jaką reniar2 masz wysokośc scianki kolankowej.Sądze ze wczesną wiosną biore sie za budowe majki 4.Pozdrawiam Ja na klatce schodowej mam ledy w skosie 5 sztuk (led60) i to wystarcza poza tym mam oświetlenie schodów też ledy 24 -15 sztuk i jak je zaświecę to górnych nie ma potrzeby włączać, co do tej belki na środku pokoju nad arażem to jestem zaskoczona bo w projekcie tego nie ma więc o co chodzi nie mam pojęcia, jest jeden słup metalowy podtrzymujący więźbę na środku domu w przedpokoju na górze ale schował się w ścianę bo go troszke przesunęliśmy i ściankę z pokoju nad wejściem do domu żrobiłam z pustaka ceramicznego żebu schować ten słup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 14.01.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 hejudało sie wprowadzic,mieszkamy od połowy grudniasłupów nie mamy,wszystkie schowały sie w ścianach a mamy metalowa konstrukcjełuków nie mamy wszystkie okna w kwadraciea klatke schodową mamy jasną,bo okno dachowe zrobiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 22.01.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 hej udało sie wprowadzic,mieszkamy od połowy grudnia słupów nie mamy,wszystkie schowały sie w ścianach a mamy metalowa konstrukcje łuków nie mamy wszystkie okna w kwadracie a klatke schodową mamy jasną,bo okno dachowe zrobiliśmy Gratulacje to już pierwsza gwiazdka była Może jakieś zdjęcia się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 28.01.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Witam czy może ktoś pamięta ile było m2 tynków wewnętrznych ??? Mi wyszło coś ok 550m2 i się zastanawiam czy nie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 04.02.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 A co to temat Mai umiera powili może trzeba odświeży watek Zdjęcia naszej majeczki dostępne w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monraf2 23.02.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Fundamenty już są,teraz czekamy na cieplejsze dni i ruszamy ze ścianami:yes:.Z chęcią oglądamy zdjęcia z Waszych Majeczek,powiedziałabym nawet że są bardzo przydatne.My też postaramy się dodawać kilka zdjęć z naszych osiągnieńć.Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monraf2 24.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f155e1755c0ec877.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/365b530a2fd78586.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7fc29efbd9ca7d4d.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0249d8cdf70b4ee.html Edytowane 24 Lutego 2011 przez monraf2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwaldi 02.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 (edytowane) monraf2 jak wyceniła cie ekipa za budowe w stanie surowym z piwnicami +dach u mnie wycena bez dachu od 60-80tyś dach z karpiówki 33tys to są ceny za robocizne bardzo mnie ciekawi jakie sa ceny u was pozdrawiam Edytowane 2 Marca 2011 przez wwaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwaldi 02.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 (edytowane) :rotfl Edytowane 2 Marca 2011 przez wwaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monraf2 03.03.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Wwaldi my budujemy Maje bez piwnic.Robocizna za fundamenty 20 000,ściany parteru ze stropem 16 000(miałobyć 19 000,obniżyli cene ponieważ termin prac się przyspieszył)Jeszcze nie wyceniliśmy dachu.Ekipa polecana zresztą mamy zaufanie a efekty ich prac oglądaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 21.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Wwaldi A moze sami bedziecie budować warto spróbować i się tylko zaprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwaldi 22.03.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 kalio byłem ciekaw ile robocizna kosztuje u innych ; niechce byc złosliwy ale wiesz gdzie mozna sie zaprzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.03.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 kalio byłem ciekaw ile robocizna kosztuje u innych ; niechce byc złosliwy ale wiesz gdzie mozna sie zaprzec to ja napisze tak Fundament = 0 sciany parteru strop = 6000 sciany pietra wstyd ale dalem sie nabrac 8000 wiezba z deskowaniem i papa plus kominy 11000 reszte robie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.iwonka 30.03.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.iwonka 30.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witam wszystkich Majowiczów. Cieszę się, że znalazłam forum dotyczące budowy tego domku. Dziś udało mi się przeczytać wszystkie posty i muszę się przyznać, jestem przerażona. Nie wiedziałam, że z budowa domu jest tyle zachodu. Jestem zupełnie "zielona" jeśli chodzi o budownictwo i czytajac te wszystkie Wasze wpisy, w których używacie już takich profesjonalnych sformułowań, widzę jak dłuuuuga droga jeszcze przede mną. Zamierzamy z mężem wybudowć swoją własną Maję, tylko nie wiemy czy Maje II, w której podoba mi się salon(ktoś chyba nazywał to wykusz?), czy Maję III, w której bardziej pasuje nam dach nad garażem(bez tego falistego elementu, ze zwykłymi Veluxami) i dłuższy pokój nad głównym wejściem(bez balkonu). Jak myślicie, uda nam się połączyć te dwa projekty w jedną całość? Może ktoś z woj. mazowieckiego pozwoliłby nam zobaczyć swoją Maję w realu? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i mam nadzieję,że my niedługo dołączymy do "rodziny" Majowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 02.04.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witaj! Na pewno uda się dokonać zmian aby domek jak najbardziej dopasować do swoich oczekiwań. Zwróć uwagę, że większość prezentowanych tu Majeczek ma zwykłe okna połaciowe, a nie jak w oryginale, wole oczka. To tańszy dach, okna i więcej światła w pomieszczeniu nad garażem. My daliśmy aż cztery okna. Dokonaliśmy dużo zmian; poczytaj moje posty. Najważniejsze dotyczą schodów. Zapraszam do oglądania w okolice Trójmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.iwonka 11.04.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam wszystkich, a szczególnie Ciebie evie_ei i dziękuję za zaproszenie. W wakacje wybieramy się do Władysławowa na krótki urlopik, więc może uda nam się skontaktować i wpaść do Ciebie, żeby zobaczyć Twoje cacuszko:) My działeczkę już mamy, a budowę swojej Majki planujemy zacząć na wiosnę 2012r. Zabraliśmy się już za załatwianie dokumentów(woda, prąd i gaz), a w tych urzędach, jak wiadomo, na wszystko trzeba czekać Zdecydowalismy się na MajęII i pozmieniamy ją po swojemu. Oczywiście chętnie skorzystamy z Waszych doświadczeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 11.04.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Chętnie podzielimy się doświadczeniami i pokażemy nasz domek, jeśli tylko będziemy na miejscu w czasie Waszego urlopu. Życzę bezproblemowego załatwiania papierków i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PITER828 05.05.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam wszystkich budujacych,ma gorace pytanie czy ktos buduje lub wybudował Maje w okolicach Krakowa,chetnie bym zobaczył niektóre rozwiązania na zywo/ja jestem na etapie pierwszej kondygnacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 10.05.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witaj Piter. Okolice Trójmiasta, blisko Krakowa ? Może zawędrujesz nad morze w wakacje... zapraszam. Do tego wątku już prawie nikt nie zagląda. Wszyscy chyba już mieszkają i są mało zainteresowani tematem. Szkoda. Powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts