Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MAJA 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

Witam mam małe pytanko jak rozwiązaliście problem z doświetleniem klatki schodowej

, wiezbią dachową nad garazem projektant wstawił

mi jakiegoś słupa na środku pokoju nad garazem

a ja tego słupa niechce to mi wymyśla konstrukcie metalową.

i jaką reniar2 masz wysokośc scianki kolankowej.Sądze ze

wczesną wiosną biore sie za budowe majki 4.Pozdrawiam

Ja na klatce schodowej mam ledy w skosie 5 sztuk (led60) i to wystarcza poza tym mam oświetlenie schodów też ledy 24 -15 sztuk i jak je zaświecę to górnych nie ma potrzeby włączać, co do tej belki na środku pokoju nad arażem to jestem zaskoczona bo w projekcie tego nie ma więc o co chodzi nie mam pojęcia, jest jeden słup metalowy podtrzymujący więźbę na środku domu w przedpokoju na górze ale schował się w ścianę bo go troszke przesunęliśmy i ściankę z pokoju nad wejściem do domu żrobiłam z pustaka ceramicznego żebu schować ten słup.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 776
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej

udało sie wprowadzic,mieszkamy od połowy grudnia

słupów nie mamy,wszystkie schowały sie w ścianach a mamy metalowa konstrukcje

łuków nie mamy wszystkie okna w kwadracie

a klatke schodową mamy jasną,bo okno dachowe zrobiliśmy

Gratulacje to już pierwsza gwiazdka była

Może jakieś zdjęcia się pojawią

• 3 weeks później...
Fundamenty już są,teraz czekamy na cieplejsze dni i ruszamy ze ścianami:yes:.Z chęcią oglądamy zdjęcia z Waszych Majeczek,powiedziałabym nawet że są bardzo przydatne.My też postaramy się dodawać kilka zdjęć z naszych osiągnieńć.Pozdrawiam:bye:

monraf2 jak wyceniła cie ekipa za budowe

w stanie surowym z piwnicami +dach u mnie wycena bez dachu od 60-80tyś

dach z karpiówki 33tys to są ceny za robocizne bardzo mnie ciekawi

jakie sa ceny u was pozdrawiam

Edytowane przez wwaldi

Wwaldi my budujemy Maje bez piwnic.Robocizna za fundamenty 20 000,ściany parteru ze stropem 16 000(miałobyć 19 000,obniżyli cene ponieważ termin prac się przyspieszył)Jeszcze nie wyceniliśmy dachu.Ekipa polecana zresztą mamy zaufanie a efekty ich prac oglądaliśmy.

• 3 weeks później...

Witam wszystkich Majowiczów. Cieszę się, że znalazłam forum dotyczące budowy tego domku. Dziś udało mi się przeczytać wszystkie posty i muszę się przyznać, jestem przerażona. Nie wiedziałam, że z budowa domu jest tyle zachodu. Jestem zupełnie "zielona" jeśli chodzi o budownictwo i czytajac te wszystkie Wasze wpisy, w których używacie już takich profesjonalnych sformułowań, widzę jak dłuuuuga droga jeszcze przede mną. Zamierzamy z mężem wybudowć swoją własną Maję, tylko nie wiemy czy Maje II, w której podoba mi się salon(ktoś chyba nazywał to wykusz?), czy Maję III, w której bardziej pasuje nam dach nad garażem(bez tego falistego elementu, ze zwykłymi Veluxami) i dłuższy pokój nad głównym wejściem(bez balkonu). Jak myślicie, uda nam się połączyć te dwa projekty w jedną całość? Może ktoś z woj. mazowieckiego pozwoliłby nam zobaczyć swoją Maję w realu?

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i mam nadzieję,że my niedługo dołączymy do "rodziny" Majowiczów. :welcome:

Witaj! Na pewno uda się dokonać zmian aby domek jak najbardziej dopasować do swoich oczekiwań. Zwróć uwagę, że większość prezentowanych tu Majeczek ma zwykłe okna połaciowe, a nie jak w oryginale, wole oczka. To tańszy dach, okna i więcej światła w pomieszczeniu nad garażem. My daliśmy aż cztery okna. Dokonaliśmy dużo zmian; poczytaj moje posty. Najważniejsze dotyczą schodów. Zapraszam do oglądania w okolice Trójmiasta.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich, a szczególnie Ciebie evie_ei i dziękuję za zaproszenie. W wakacje wybieramy się do Władysławowa na krótki urlopik, więc może uda nam się skontaktować i wpaść do Ciebie, żeby zobaczyć Twoje cacuszko:) My działeczkę już mamy, a budowę swojej Majki planujemy zacząć na wiosnę 2012r. Zabraliśmy się już za załatwianie dokumentów(woda, prąd i gaz), a w tych urzędach, jak wiadomo, na wszystko trzeba czekać:(

Zdecydowalismy się na MajęII i pozmieniamy ją po swojemu. Oczywiście chętnie skorzystamy z Waszych doświadczeń. Pozdrawiam

• 4 weeks później...