HANPIO 17.05.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witaj, jak wybieraliśmy dachówki to spotkałam się z ta firmą. Opinie o nich były pozytywne, tylko tyle mogę napisać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 18.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam, Witolo jak idą prace na budowie? Z tego co pamiętam to 15 maja miałeś zaczynać. Do nas dzisiaj ma przyjechać strop. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 19.05.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 witam nic si enie dzieje przez te ulewy ziemia jest za mokra zeby nawet humus sciagnac:( czekam na lepsza pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 21.05.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 no nareszcie, humus sciagniety!!!!!!!!!! Hanpio a jak u Ciebie ze stropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 21.05.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 humus sciagniety:))))))) Hanpio a jak u Ciebie ze stropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 21.05.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witaj, w piątek dojechał, ale nie było nas w weekend więc nie wiem jak dalszy postęp prac, popołudniu sprawdzimy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 22.05.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 ....a więc strop został ułożony nad garażem i pomieszczeniem gospodarczym. Chyba trochę wolno im to idzie.Mamy następną wycenę wentylacji mechanicznej z rekuperatorem, ale decyzja jeszcze nie zapadła, bo niestety sporo to kosztuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 23.05.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witaj a ta wycena z jakiej firmy?ja dalem sobie spokoj, ceny na materialy tak ida w gore ze nie wygospodaruje pieniedzy na reku:( Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 23.05.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam, mamy z Dospela i Rekuperatory. Nas też przerażają te podwyżki. Najgorsze jest to, że nie wiadomo co robić, kupować bo zdrożeją czy przeczekać aż się uspokoi. Chyba trafiliśmy na najgorszy okres. Myślę, że w przyszłym roku będzie już lepiej. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysio_m 25.05.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam.Jestem kolejnym szczęśliwcem budujący Maję 2. Po ponad półrocznej "walce" o pozwolenie na budowę zaczynamy. Ekipa ma wejść (oby) w przyszłym tygodniu. Do tej pory udało się ściąnąć humus i wytyczyć budynek. Materiały na ściany udało się kupić wcześniej. Teraz próbuję wybrać dachówkę a raczej żona. No i pozostaje jeszcze dylemat ze stropem - wylewany monolit czy teriva. Proszę o sugestie jaki strop i czy trzeba coś zminiać w projekcie. Jeśli ktoś posiada to poproszę o fotki z budowy, ewentualnie jakiś namiar na Maję 2 w bardziej zaawansowanym stanie niż nasza w okolicach Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 25.05.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witamy, bardzo nam miło, że ktos jeszcze buduje Maję. Nasza powstaje w okolicach Poznania. My mamy terrivę, właśnie ją zakładają. Myśleliśmy (właściwie nasz budowlaniec) o filigranie, ale niestety był za drogi. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rochminek 25.05.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A my budujemy w warszawie. Zaczynaja rosnać ściany ale niestety zdjęć nie posiadam.Ale muszę przyznać ze jak patrzę na ten zarys domu to naprawdę jest spory. Chociaż salon mógłby być wiekszy ( my zlikwidowaliśmy duży wykusz i trochę to pomniejszyło salon). Co do stropu to my tez mamy terrivę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 28.05.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Widzę, że osób które wybrały Maję jest coraz więcej. Ja mam nieco opóźnienia, bo miałem zaczynać w kwietniu, a dopiero od kilku dni mam pozwolenie na budowę - cholerna wrocławska biurokracja. Teraz czekam na budowlańców, bo też mają obsunięcie terminów. Mam nadzieję, że już w czerwcu zaczniemy. Życzę wszystkim pogody budowlanej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rochminek 01.06.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ale tu cisza... chyba wszyscy budują. Mam pytanie, na jakich wysokościach amcie okna od frontu? U nas w projekcie jedno jest wyzej drugie niżej - beznadziejnie to wyglądało, obnizyliśmy jedno okno (w pomieszczeniu gospodarczym małym) do wysokości okna w kuchni. Ciekawe czy ktoś też tak miał w projekcie?Pzdr.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radik 03.06.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witamy ponownie, my także będziemy budować Maję 2, zaczynamy za 2 tygodnie pod Warszawą.W zasadzie wszystko dopięte na ostatni guzik, pytałem kiedyś o kominy - zdecydowaliśmy się na systemowe...Niepokoi mnie trochę w projekcie to, że poziom wylewki płyty podłogowej jest obniżony w stosunku do ścian fundamentowych. Komplikuje to trochę wykonanie poziomej izolacji przeciwwilgociowej. Próbował ktoś z Was może obniżać wysokość ściany fundamentowej aby wyrównać ją do poziomu wylewki betonowej? Pozdrawiamy, Radek & Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANT 03.06.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witam wszystkich Majowiczów . Parę dni temu rozpoczęłam budowę. Trochę napadało do wykopów, ale jestem pełna nadziei, że pogoda będzie nam wszystkim sprzyjać. W odpowiedzi na pytania które się często przewijają. Robię podcień - pomimo, iż długo myślałam żeby kosztem podcienia powiększyć salon. Ale jak patrzę na moich sąsiadów którzy się smażą na tarasie "bez cienia" cienia ... Zrezygnowałam z bloczków betonowych - na rzecz wylewanego w całości fundamentu Strop rówenież robię wylewany a nie z Terrivy Pozdrawiam wszystkich serdecznie! ANT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 04.06.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam przede wszytskim cieszy mnei ze liczba osob budujacych Maje powieksza sie, w sobote widzialem inwestycje Hanpio - REWELACJA!!!! naprawde piekny dom:)Mam pytanie (ja buduje Maje II) ile stali zużyliści badz zuzyjecia na fundamenty? ile kg ile kasy? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 04.06.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam, cieszę sie bardzo, że coraz wiecej ludzi zdecydowało sie na budowę Mai.U nas poziom wylewki podłogowej był równy z poziomem ścian fundamentowych ( w realu), okna też mamy na równym poziomie. Mnie wydaje sie, że okna w kuchni sa na trochę za niskim poziomie, biorąc pod uwagę wysokośc blatu. Ja mam do Majowiczów pytanie, jak rozwiązujecie kwestię schodów, których podest zgodnie z projektem wypada w oknie pomieszczenia gospodarczego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radik 05.06.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Hanpio, podest (spoczynek) schodów wypada jakieś 10 cm poniżej górnej krawędzi otworu okiennego - nieszczeliwe rozwiązanie ale na szczeście to okno w pomieszczeniu gosp. Najgorsze jest to, że przez ten podest okna nie da się otworzyć, co najwyżej uchylić więc jest problem. Wydaje sie nam, że tu trzeba szukać okna otwierającego sie na zewnątrz, jeśli takie są.Ideą umieszczenia podestu w oknie było, zapewne, doświetlenie schodów - my doświetlimy je dodatkowym oknem połaciowym. Szczelinę pewnie zamaskujemy/zamurujemy bo na pewno okno będzie sie od tego szybko i mocno kurzyć. Jeśli chodzi o estetykę z zewnątrz to po powieszeniu firanki podest nie powinien być chyba w oknie widoczny... Korzystając z okazji chciałbym się wprosić na obejrzenie Waszej budowy. Jesteście najbardziej zaawansowani w budowie więc bardzo zależałoby mi na obejrzeniu paru szczegółów, jeśli można. Proszę o kontakt na priva w tej sprawie. Pozdrawiam, Radik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marblo 05.06.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witam, wszystkich forumowiczów. My też z mężem podjęliśmy ostateczną decyzją dotyczącą budowy domu Maja 2. Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu zamówimy projekt. Błagam Was zamieście na forum zdjęcia z budowy, które zapewne pomogą wielu:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts