Killer_su 22.04.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A jakiej wysokości robiliście (lub planujecie) ściankę kolankową ? Levar A którą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 28.04.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Wszystkie ścianki. Ja u siebie robię wszystkie o jednakowej wysokości.Na 3 pustaki (po 20 cm) plus wieniec. A jak to u Was wygląda ?Levar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 29.04.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Wszystkie ścianki. Ja u siebie robię wszystkie o jednakowej wysokości. Chyba żarty sobie robisz!!!!????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.04.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Przegladnelam sobie "wasz" watek i nigdzie nie natrafilam na zdjecia Mai Szkoda bo to bardzo ladny domek i sama jestem ciekawa jak wyglada w "realu"Taka wizualizacja bardzo pomaga w podjeciu decyzji osobom ktore jeszcze nie zaczely budowac swojego domku wiec bardzo prosze o zamieszczenie jakis fotek Mai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysio_m 29.04.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Wszystkie ścianki. Ja u siebie robię wszystkie o jednakowej wysokości. Na 3 pustaki (po 20 cm) plus wieniec. A jak to u Was wygląda ? Levar No to z więźbą będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 30.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Wszystkie ścianki. Ja u siebie robię wszystkie o jednakowej wysokości. Na 3 pustaki (po 20 cm) plus wieniec. A jak to u Was wygląda ? Levar No to z więźbą będzie problem. Tak jak pisze Krzysio. Lewar zwróć uwagę, że dach ma 3 kąty spadku: 35, 36 i 40 stopni spadku (rys. 6 i rys. e3 w projekcie). Uzyskano to między innymi przy pomocy 4 różnych wysokości ścianki kolankowej: 3,69, 3,72, 3,84, 3,97 (ja mam wersję B w innych wersjach mogą być inne wysokości - rys. nr 5 w projekcie). Rozmawiałem z projektantem Maja (projekt kupowałem bezpośrednio w MGProjekt) i kilkakrotnie mnie na to uczulał. Różnice w wysokości może nie są wielkie i na pewno wykonawcy łatwiej będzie zrobić jedną wysokość ścianki, ale dach wtedy straci swoje proporcje. Widziałem foto tak zbudowanej Maji i nie wyglądało to ładnie. Poza tym zmienią się długości krokwi i zacznie się "wolna amerykanka" w wykonaniu ekipy mątującej więźbę... Zatem jeżeli chcesz podnieść ściankę o np. 1 pustak 0,25m to powinieneś zachować różnice w wysokości ścianek (nie proporcje) i u mnie byłoby to: 3,94, 3,97, 4,09, 4,22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 03.05.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 WITAM WSZYSTKICH . KTÓRZY WYBRALI PROJEKT MAJA II.MAM PYTANKO CZY JEST TAKA MOZLIWOŚC ZOBACZENIA WASZYCH ZDJĘC Z INWESTYCJI . JESTE RÓWNIEŻ ZAINTERESOWANYTYM PROJEKTEM I CHCIAŁBYM ZOBACZYĆ GO Z NATURY .Z GÓRY DZIĘKIMALMON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 04.05.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam, Mam pytanie do bardziej zaawansowanych majowiczów: jaką izolazje parteru macie u siebie na chudziaku przed wylewką ? - czy podwójna folia wystarczy ? - pewniejsza papa termozgrzewalna i na to folia i styropian FS 20 Zakładam,że grunt jest podmokły nie piaszczysty, w większkści glina. Pozdr.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 05.05.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam Pod wylewkę wystarczy dwa razy folia budowlana na zakład min 20 cm . Po obwodzie ułóż piankę dylatacyjną min. 0,5 cm aby jakiekolwiek drgania nie przenosiły się na konstrukcję . Folię daj o gr. min. 0,4 mm . I to wystarczy . Na wszystkich obiektach tak realizujemy i zdaje to egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 05.05.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Tomsonix pamiętaj aby posadzkae uzbroili ci wylewkę siatką na zakład .Jak będziesz miał jakieś problemy techniczne to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 05.05.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 MAM WIELKĄ PROŚBĘ DO MAJOWICZÓW , KTÓRZY POSIADAJĄ FOTKI Z BUDOWY MAI II . WYSLIJCIE MI NA EMILA PARE FOTEK PONIEWAŻ JESTEM ZAINTERESOWANY TYM PROJEKTEM I CHCIAŁBYM ZOBACYĆ Z NATURY JAK CHAŁUPA WYGLĄDA DZIĘKI Z GÓRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonix 06.05.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Malmon Opisany przez Ciebie sposób izolazji poziomej jest dopuszczalny na suchym terenie i jest często stosowany.Lecz nie chcem ryzykować, bo w moim przypadku teren należy do wilgotnych.Więc na całości papa termozgrzewalna połączona z izolacją ścian, na to folia, następnie twardy styropian. Na obwodzie zamiast dylatacji styropianem specjalna taśma do podłogówki. Na styropian specjalna ekranowa folia pod podłogówkę. Tam gdzie nie ma podłogówki beton bezpośrednio na styropian.Choć jedynie tu się zastanawiam czy nie powinna jeszcze iść na styropian podwójna folia w celu poślizgu, aby oddzielic dwa materiały o różnej kurczliwości. Na całości siatka zbrojona zatopiona w betonie.Zdaniem mojego kierownika izolacja papą termozgrzewalną jest 100 %, choć występują jeszcze mocniejsze produkty ale są bardzo drogie, tzw. folia w płynie np. firmy Ceresit CR166 lub Mapei Tomek ps. fotki doszły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 07.05.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 WtamTomku powiem tak . Zastosowana przez ciebie izolacja jest bardzo dobra ale jest pytanie po co . Przecież najbardziej na wilgoć narazone sa ściany fundamentowe i je należy najbardziej zabezpieczyć . Folia w płynie w takim obikcie mija się z celem ( duże koszty ) . Przeważnie uzywa się ja na basenach lub w pomieszczeniach gdzie wilgoć wystepuje w 70 % . Nie daje się folii na steropian nie ma takiej potrzeby . Nie słuchaj do końca kierowników ponieważ troszeczkę naciagają klientów na koszt . Pamiętaj ma być pragmatić . Fotki nie doszły mój emil : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izuu7 18.05.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam, ja buduję projekt Maja , czy mogłabym poprosić o przesłanie fotek na priva? [email protected] jestem na poziomie formowania więżby dachowej,mam kilka wątpliwości do do finału... bede wdzieczna. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolarz20 21.05.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Buduje Maje 2 obecnie czeka mnie wykonanie stropu,mam pytanie o koszty stropu typu "Teriva" bo taki jest w projekcie i nie chcialbym zmieniac ale jego koszty troche mnie przerazily .Pozdrawiam wszystkich inwestorow i zycze wytrwalosci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 28.05.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Wydaje mi się, ale tylko wydaje, że filigran powinien być tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 05.06.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 WITAM MAM wielką prośbę ponieważ siadł mi system komputerowy i straciłem wszystkie dane . Prosze o informacje , kto buduje w okolicy Śląska dom MAJA w celu zobaczenia w naturze i porozmawiania na temat projektu .. Z góry dzieki wszystkim za oddzew . Z wyrazami szacunku MALMON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 05.06.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 WITAM MAM wielką prośbę ponieważ siadł mi system komputerowy i straciłem wszystkie dane . Prosze o informacje , kto buduje w okolicy Śląska dom MAJA w celu zobaczenia w naturze i porozmawiania na temat projektu .. Z góry dzieki wszystkim za oddzew . Z wyrazami szacunku MALMON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 11.08.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam, Po przejściach z tym projektem, postanowiłem ostrzec wszystkich, przyszłych budujących Maję, przed olbrzymimi rozbieżnościami pomiędzy kosztorysem a stanem faktycznym. Najbardziej nie doszacowana jest ilość stali i betonu. Ci którzy już zaczęli budować a są jeszcze przed etapem stawiania więźby, niech uważają na wymiary podciągu prostokątnego. Wymiary rzeczonego podciągu, nie zgadzają się one z odległościami między ściankami działowymi. Współczując wszystkim budującymKuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 11.08.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Nie ma co współczuć O, którym podciągu mówisz? podaj numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts