magser 01.09.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 chyba chodzi o jedynke...tam sa garderoby w projekcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 01.09.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Ja stawiam na wersję C Kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 01.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 WITAJCIE TAK BUDUJE MAJA I Z pojedynczym garażem MALMON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 01.09.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 KUZYN MAM pytanie kopiesz szerokoprzestrzennie ( pod całym budynkiem ) czy wąskoprzestrzennie jak idą ławy fundamentowe . i za ile kopia MALMON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 02.09.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 KUZYN MAM pytanie kopiesz szerokoprzestrzennie ( pod całym budynkiem ) czy wąskoprzestrzennie jak idą ławy fundamentowe . i za ile kopia MALMON Nie wiem dokladnie o co pytasz. Humus ściągnąłem pod całym budynkiem. Pod ławy fundamentowe zrobiłem wykop. Ile kosztuje robocizna za zrobienie wykopu pod ławy to nie wiem, bo moja ekipa brała za postawienie do stanu surowego. pozdrawiam, Kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatki na łące 11.09.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witajcie,ja wybrałam projekt MAJA III. Właśnie rozpoczęliśmy budowę. Projekt naprawdę kusi, bo dom jest bardzo ładny. Niestety nie należy do tanich. Sama konstrukcja (np. szerokość ław 70cm czy stal zbrojeniowa fi16) jest bardzo mocna i co się z ty wiążę pochłania większe środki finansowe. Największym jednak i bardzo kosztownym elementem jest dach. Nie każdy nawet podejmie się wykonania takiej konstrukcji. Zrobiłam już spory rekonesans na rynku. Wybrałam ekipę. Jeśli macie jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć. kwiatki na łące[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 11.09.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witajcie, ja wybrałam projekt MAJA III. Właśnie rozpoczęliśmy budowę. Projekt naprawdę kusi, bo dom jest bardzo ładny. Niestety nie należy do tanich. Sama konstrukcja (np. szerokość ław 70cm czy stal zbrojeniowa fi16) jest bardzo mocna i co się z ty wiążę pochłania większe środki finansowe. Największym jednak i bardzo kosztownym elementem jest dach. Nie każdy nawet podejmie się wykonania takiej konstrukcji. Zrobiłam już spory rekonesans na rynku. Wybrałam ekipę. Jeśli macie jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć. kwiatki na łące[/img] No to witamy kolejnego Majowicza. Mój majster, jak zobaczył projekt to powiedział, że 16 w fundamenty to on jeszcze nie kładł Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALMON 11.09.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witajcie Właśnie zalałem fundamenty w środę ściany kolankowe ( tj. ściany fundamentowe ) zmieniłem je z bloczków na żelbet .zasypki i wio ze ścianami Malmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szefce 14.09.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam! Już wkrótce dołączymy do klubu miłośników Mai III.Niestety czytając to forum zaczynamy mieć wątpliwości.1.Projekt i jego niedociągnięcia.2.Dach i więźba3.Co z tymi ścianami kolankowymi.Mamy o czym myśleć ponieważ już jeden projekt kupiliśmy w Archonie.Okazało się po obejrzeniu domu w realu że dół jest za mały.Pomóżcie nam w podjęciu decyzji.Może ktoś pozwoli nam zobaczyć swój domek.Pozdrawiam nasz e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 29.09.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam! Już wkrótce dołączymy do klubu miłośników Mai III.Niestety czytając to forum zaczynamy mieć wątpliwości. 1.Projekt i jego niedociągnięcia. Trzeba sprawdzać na bieżąco.... 2.Dach i więźba Nie takie rzeczy ludzie budują! 3.Co z tymi ścianami kolankowymi. To jest akurat dobrze narysowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 29.09.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Zrobiłam już spory rekonesans na rynku. Wybrałam ekipę. Jeśli macie jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć. Ja też jestem z okolic Wa-wy. Jakie koszty Ci zaśpiewali? Szczególnie za dach mnie interesuje. Jeżeli nie chcesz publicznie to daj info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szefce 29.09.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Fajnie że ktoś nam odpowiedział.Niestety to nie rozwiązało naszych wątpliwości.Może ktoś nam pozwoli oglądnąć wybudowaną Maję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 29.09.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Ja mam już stan zamknięty z oknami. Robię instalację. Jeśli chcecie zobaczyć to zapraszam, ale buduję pod Wrocławiem. Konstrukcja dachu i pokrycie plus rynny (bez pionowych) kosztowały mnie 85 zł za metr. Miałem też wyceny nawet za 110 zł (130 z deskowaniem). Jak macie jakieś pytania postaram się odpowiedzieć. Przy okazji - odsprzedam rozpoczętą nieznacznie rolkę membrany tyvek supro za połowę ceny. Levar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szefce 30.09.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Levar! Wielki dzięki za zaproszenie.Niestety mieszkamy bardzo daleko od Wrocławia.Ale miło że jest jakiś odzew.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 30.09.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 nasz fundament jeszcze nie do końca podsypany...http://lh4.ggpht.com/magser74/SOIHb3JCZXI/AAAAAAAAATE/9p_d8tODIAU/s576/IMG_5767.JPGhttp://lh4.ggpht.com/magser74/SOIHUetw53I/AAAAAAAAAS8/0uxlE_A_N8E/s576/IMG_5765.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolarz20 30.09.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Buduje Maje -2.Dach mnie kosztowal ok.100.000 pln t j.dachowka ceramiczna ,pelne deskowanie,orrynnowanie,wiezba plus robocizna.Stan surowy zamknietytj.okna ,Drzwi zew.Cal drewniane.dach z pelnym pokryciem,brama garazowa Horman bez tarasow ,okna Veka , 3 szt.drzwi wew.Gerda bedzie mnie kosztowal ok.290.000 pln.Prosze o komentarze duzo to czy malo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorata 30.09.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 My własnie zaczynamy wykańczać naszą maję. Dom jes duży i bardzo ładny. Wprowadziliśmy trochę zmian na poddaszu, z których jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 30.09.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Dorata a mozna by zobaczyć Wasz domek?daj znać,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 01.10.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Buduje Maje -2.Dach mnie kosztowal ok.100.000 pln t j.dachowka ceramiczna ,pelne deskowanie,orrynnowanie,wiezba plus robocizna.Stan surowy zamknietytj.okna ,Drzwi zew.Cal drewniane.dach z pelnym pokryciem,brama garazowa Horman bez tarasow ,okna Veka , 3 szt.drzwi wew.Gerda bedzie mnie kosztowal ok.290.000 pln.Prosze o komentarze duzo to czy malo? Moim zdaniem to bardzo dużo, szczególnie za ten dach (ok. 300PLN za m^2), no ale nie napisałeś jaką dachówkę wybrałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szefce 01.10.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Droga Dorato!Pozwól zobaczyć swoje cudo.Do Lublina mamy stosunkowo blisko, więc gorąca prośba.Może jakieś bilety wstępu )).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts