Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MAJA 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 776
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

KUZYN

MAM pytanie kopiesz szerokoprzestrzennie ( pod całym budynkiem ) czy wąskoprzestrzennie jak idą ławy fundamentowe . i za ile kopia

MALMON

Nie wiem dokladnie o co pytasz. Humus ściągnąłem pod całym budynkiem. Pod ławy fundamentowe zrobiłem wykop.

Ile kosztuje robocizna za zrobienie wykopu pod ławy to nie wiem, bo moja ekipa brała za postawienie do stanu surowego.

pozdrawiam,

Kuzyn

• 2 weeks później...

Witajcie,

ja wybrałam projekt MAJA III. Właśnie rozpoczęliśmy budowę. Projekt naprawdę kusi, bo dom jest bardzo ładny. Niestety nie należy do tanich. Sama konstrukcja (np. szerokość ław 70cm czy stal zbrojeniowa fi16) jest bardzo mocna i co się z ty wiążę pochłania większe środki finansowe. Największym jednak i bardzo kosztownym elementem jest dach. Nie każdy nawet podejmie się wykonania takiej konstrukcji.

Zrobiłam już spory rekonesans na rynku. Wybrałam ekipę. Jeśli macie jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć.

kwiatki na łące[/img]

Witajcie,

ja wybrałam projekt MAJA III. Właśnie rozpoczęliśmy budowę. Projekt naprawdę kusi, bo dom jest bardzo ładny. Niestety nie należy do tanich. Sama konstrukcja (np. szerokość ław 70cm czy stal zbrojeniowa fi16) jest bardzo mocna i co się z ty wiążę pochłania większe środki finansowe. Największym jednak i bardzo kosztownym elementem jest dach. Nie każdy nawet podejmie się wykonania takiej konstrukcji.

Zrobiłam już spory rekonesans na rynku. Wybrałam ekipę. Jeśli macie jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć.

kwiatki na łące[/img]

No to witamy kolejnego Majowicza. Mój majster, jak zobaczył projekt to powiedział, że 16 w fundamenty to on jeszcze nie kładł :)

Pozdro

Witam! Już wkrótce dołączymy do klubu miłośników Mai III.Niestety czytając to forum zaczynamy mieć wątpliwości.

1.Projekt i jego niedociągnięcia.

2.Dach i więźba

3.Co z tymi ścianami kolankowymi.

Mamy o czym myśleć ponieważ już jeden projekt kupiliśmy w Archonie.Okazało się po obejrzeniu domu w realu że dół jest za mały.Pomóżcie nam w podjęciu decyzji.Może ktoś pozwoli nam zobaczyć swój domek.Pozdrawiam nasz e-mail [email protected]

• 3 weeks później...
Witam! Już wkrótce dołączymy do klubu miłośników Mai III.Niestety czytając to forum zaczynamy mieć wątpliwości.

1.Projekt i jego niedociągnięcia.

Trzeba sprawdzać na bieżąco....

2.Dach i więźba

Nie takie rzeczy ludzie budują!

3.Co z tymi ścianami kolankowymi.

To jest akurat dobrze narysowane

:p

Ja mam już stan zamknięty z oknami. Robię instalację.

Jeśli chcecie zobaczyć to zapraszam, ale buduję pod Wrocławiem.

Konstrukcja dachu i pokrycie plus rynny (bez pionowych) kosztowały mnie 85 zł za metr. Miałem też wyceny nawet za 110 zł (130 z deskowaniem).

Jak macie jakieś pytania postaram się odpowiedzieć.

Przy okazji - odsprzedam rozpoczętą nieznacznie rolkę membrany tyvek supro za połowę ceny.

Levar

Buduje Maje -2.Dach mnie kosztowal ok.100.000 pln t j.dachowka ceramiczna ,pelne deskowanie,orrynnowanie,wiezba plus robocizna.Stan surowy zamknietytj.okna ,Drzwi zew.Cal drewniane.dach z pelnym pokryciem,brama garazowa Horman bez tarasow ,okna Veka , 3 szt.drzwi wew.Gerda bedzie mnie kosztowal ok.290.000 pln.Prosze o komentarze duzo to czy malo?

Buduje Maje -2.Dach mnie kosztowal ok.100.000 pln t j.dachowka ceramiczna ,pelne deskowanie,orrynnowanie,wiezba plus robocizna.Stan surowy zamknietytj.okna ,Drzwi zew.Cal drewniane.dach z pelnym pokryciem,brama garazowa Horman bez tarasow ,okna Veka , 3 szt.drzwi wew.Gerda bedzie mnie kosztowal ok.290.000 pln.Prosze o komentarze duzo to czy malo?

Moim zdaniem to bardzo dużo, szczególnie za ten dach (ok. 300PLN za m^2), no ale nie napisałeś jaką dachówkę wybrałeś...