MLi 03.10.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Ja buduję Agnieszke i też są same rozbieżności Możesz napisać z jakiego typu rozbieżnościami się spotkałeś (poważne, drobne)? Na jakim jesteś etapie budowy i czy drugi raz byś wybrał tę samą pracownię/projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 08.10.2006 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Nadal załatwiam sprawy związane z uzyskaniem pozolenia na budowę i zastanawiam się jakie mogą być te wymieniane rozbierzności o których piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 16.10.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Zapadła ostateczna decyzja. Zamówiłam projekt Maja z podwójnym garażem. W tym roku chcemy zrobić fundamenty, reszta w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MLi 16.10.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Zapadła ostateczna decyzja. Zamówiłam projekt Maja z podwójnym garażem. W tym roku chcemy zrobić fundamenty, reszta w przyszłym roku. tj. Maja1 z podwójnym garażem czy Maja2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 17.10.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Maja I z podwójnym garażem, bardziej podoba nam się elewacja i układ poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MLi 17.10.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Maja I z podwójnym garażem, bardziej podoba nam się elewacja i układ poddasza. Układ poddasza jak dla mnie również ciekawszy (MajaI), za wyjątkiem strychu (Maja 2 ma wejscie z korytarza, mi to bardziej odpowiada). Ja skłaniam się w kierunku Maii2, z układem pokoi na poddaszu, takim jak w "jedynce", nie dotykając bryły nad garażem. Jak dla mnie te domy mają identyczne bryly "mieszkalne", wiec pewnie problemu nie będzie, jak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 17.10.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Rzeczywiście te dwa projekty różnią się tylko niewielkimi detalami. Nam też podoba się to bezpośrednie wejście z korytarza do pokoju nad garażem. Bedziemy trochę zmieniać układ poddasza, więc pomyślimy również o tym. W pokoju nad garażem planujemy pokój rekreacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 18.10.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Ja również zastanawiam się intensywnie nad tym projektem, aczkolwiek na pewno zmieniłbym układ poddasza. Interesuje mnie 2 łazienka oraz połączenie istniejącej łazienki bezpośrednio z sypialnią. Do sypialni dołączyłbym również garderobę. Czy ktoś się orientuje ten projekt jest możliwy z podpiwniczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MLi 20.10.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 mam pytanie: co sądzicie o rozkładzie salon-jadalnia-hol? Mam na myśli dwie rzeczy: 1. powierzchnia, czy nie ma tu pewnego "nadmiaru", tj. w sumie ~63m2 otwartej przestrzeni 2. czy ta przestrzeń jest praktyczna/ustawna. Bo niby metrów jest sporo, jednak np. salon to ok 25m2 (nie chcac ingerowac w "trakt" prowdzący do tarasu), to samo z jadalnią. Wygląda to tak, że 40% z tej powierzchni zajmuje komunikacja (przeliczyłem: w sumie hol i przejście na taras to ~25m2) ? http://www.mgprojekt.com.pl/domki/maja2/images/rzut1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 25.10.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 No właśnie - uważam to za największy problem tego super domku. Martwi mnie trochę to, że ewentualne możliwości rozmieszczenia mebli ogranicza ciąg komunikacyjny na taras. Ale podejście mam następujące - chodzi o to by było jak najwięcej przestrzeni. Salon jest w sam raz, bo nie zamierzam ustawiać w nim zbyt dużo mebli (tylko plazmę i komplet wypoczynkowy, hehehe). Natomiast taka duża przestrzeń daje wrażenie ... dużej przestrzeni ! Zawsze można tam postawić kwiaty czy jakieś ozdoby wnętrza. Te pomieszczenia z założenia mają nie być zagracone. I jeszcze ogólne pytanie - czy ktoś wybudował już ten projekt ? Mam nieco obaw przed byciem pierwszym i testowaniem na sobie ewentualnych braków w projekcie. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MLi 26.10.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Witam, mam pytanie do tych, co już projekt zakupili. Jak oceniacie projekt? Co mowi kosztorys? Ile wynosi faktyczna powierzchnia dachu (2 garaze)? pytam, gdyz zestawienie materialow w necie podaje 341, zas opis 307. Macie moze jakies nowe wyceny (stan surowy)? No i wogole ciekaw jestem co i jak Odezwijcie sie, bo watek jakos tak slabnie. Sam jeszcze sie waham, narazie zalatwiam mapy itd - jednak w ktoryms momencie bede musial zamowic jakiś projekt Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 27.10.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 podbijam i dołączam się do w/w pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 27.10.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Ja w przyszłym tygodniu idę do biura które u mnie sprzedaje ten projekt. Jak uzyskam jakieś info bardziej szczegółowe na pewno się z Wami podzielę danymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 27.10.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Maja za pół bańki, przy dobrych wiatrach Chociaż i 600 tys zł. też nie będzie tu przesadą ( oczywiście pod klucz, z podjazdem do garażu, zakładając dach z ceramiki i dobrej klasy okna) Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 07.11.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam, pierwsze koty za płoty. Zakupiliśmy projekt i zaczynamy, z tego co widzę to chyba będziemy królikami doświadczalnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamapema 07.11.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Jaki mogą być koszty tego domku (stan surowy zamknięty + instalacje). Wydaje mi się że MG projekt podaje koszty sporo zaniżone (222 tyś). Zastanawiam się czy zamknę się w 350 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamapema 08.11.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 nikt nie znastanawiał się nad kosztami tego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 13.11.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam, pierwsze koty za płoty. Zakupiliśmy projekt i zaczynamy, z tego co widzę to chyba będziemy królikami doświadczalnymi Będę uważnie śledził Wasze poczynania. Ciekawią mnie koszty. Ktos napisał że 500 ktoś inny że 250. Ciekawe jak to się u Was wykształtuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 15.11.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ja już informowałam o kosztach stanu surowego otwartego bez dachu. Postanowiliśmy budować systemem gospodarczym. mamy nadzieję, że zmieścimy się w 400 tys. Czy ktos jeszcze planuje budowę tego domu? A może ktos juz buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 21.11.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 My właśnie kupiliśmy projekt. Chcemy zacząć na wiosnę.Nie znacie jakichś dobrych budowlańców w okolicach Wrocławia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts