ARTUR I NATALIA 18.01.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ja dostałem wstepną wycene która wygląda następująco. Co o tym myślicie? Etap I Materiały na dom: beton,stal,bloczki betonowe,styropian,piach na zasypkę,piach do murowania,cement,izolacje pionowe i poziome,chudziak,rozprowadzenie kanalizacji,Porotherm 25 P+W i 11,5 P+W,więźba dachowa,deski,stemple,gwoździe itp - 130 000 zł netto. Myślę, że w tej kwocie to wyrobimy się już z niektórymi vatami. Dachówka cementowa Euronit z obróbkami ,rynnami bez spustowych z położeniem i oknami dachowymi - 76 000 zł netto. Robocizna obejmuje wykonanie: ław fundamentowych,fundamentów,izolacji pionowych i poziomych,chudziaka,ścian parteru i piętra,stropu,więźby dachowej - 85 000 zł netto Moja koordynacja ekip na budowie oraz zakup i sprowadzanie materiałów maszyn i urządzeń tak, że Państwo o nic nie muszą się martwić to 10 000 zł netto za SSO. Etap II Instalacje elektryczne i alarmowe (materiał z robocizną) ok 17 000 zł netto Instalacje hydrauliczne (materiał,grzejniki,piec,robocizna) ok 41 000 zł netto Tynk wewnętrzny cementowo-wapienny wykańczany piaskiem kwarcowym lub gipsowy(odradzam) materiał z robocizną ok 27 000 zł netto Ocieplenie zewnątrz budynku + podsufitka (materiał z robocizną) ok 48 000 zł netto Wylewki (materiał z robocizną) ok 13 000 zł netto Ocieplenie poddasza wełną + płyty g-k (materiał z robocizną) ok 31 000 zł netto Wykonanie cokołu (materiał z robocizną) ok 9 000 zł netto Koordynacja ekip i zaopatrywanie w materiały 8 000 zł netto. Nie wyceniałem okien i drzwi, ponieważ nie wiem jakich firm wyroby chcieliby Państwo i czy plastik czy drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 18.01.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Marek 150, dzięki za fotki, magser, wiem że Twoje były. Miałam na myśli zdjęcia tych, co już bardziej zaawansowani w budowie i likwidowali spocznik. Marku, tak jak jest w projekcie widziałam, jestem w kontakcie z Kolarzem20, ma domek już w stanie zamkniętym.Ciekawi mnie czy na poddaszu też zakładasz rolety? Swego czasu Witolo pisał,że się nie da. Chcielibyśmy je założyć, bo u nas na Wybrzeżu czasami dmucha niemiłosiernie, a działkę dodatkowo mamy na górce, byłoby cieplej. Co zaś się tyczy doświetlenia schodów to jak najbardziej, będziemy doświetlać; albo okno połaciowe albo świetlik od Veluxa. Wczoraj widzieliśmy w realu, daje sporą ilość światła, choć taki mały. Mamy zagwozdkę jeśli chodzi o papowanie. Firma od dachu namawia na membranę, odradza papowanie/nie oddycha/. Naczytałam się wczoraj o tym i nadal nie wiem co lepsze Czekamy na wycenę karpiówki i kosztów jej ułożenia. Okaże się czy będzie wole oko Artur i Natalia kosztami zajmuje się małż, nie umiem powiedzieć czy wystarczy. Ceny materiałów nieco spadły, może wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 18.01.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 hm...no to jak zrobić te schody bez spocznika?? my jesteśmy na etapie wyceniania dachówki i orynnowania...w każdym miejscu inne ceny i niestety duże różnice w ilościach...sami nie wiemy ile zamówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 18.01.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 no własnie...marek150 jaka masz dachówkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 18.01.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ktoś już radził, że w kształcie L i tak chyba się zmieszczą. Zaczną się przy drzwiach wejściowych i do góry w prawo. We wtorek spotykamy się z babką od schodów, powie nam coś więcej. Mój małż nie może przetrawić tego spocznika.Widzieliśmy go w realu u kolarza20. Schody łagodne, dla mnie ok., ale rzeczywiście przejście do garażu niskie, trudno wcisnąć tam szafę /a tak planowaliśmy/no i to okno podzielone spocznikiem. Trzeba by robić otwierane na zewnątrz, no i problem z myciem. Magser, też czekamy na wycenę dachu kiedy zobaczę cyferki nie będzie mi do śmiechu,bo wyceniają nam z karpiówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek150 19.01.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Dachówka to ROBEN w kolorze antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 19.01.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 monza plus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR I NATALIA 19.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Z radościa stwierdzam że będziemy kolejnymi którzy będą budować maję 2 Byłbym bardzo zobowiązany za jakies zdjęcia z wewnatrz i ewentualną możliwość zobaczenia na żywo tego pięknego domu w okolicach Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niaCHU 20.01.2009 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam wszystkich ARTUR I NATALIA , przeraża mie wasz kostorys , właśnie skoczyłem sam ocieplać poddasze i widze ile zaoszczędziłem. Powodenia z podwykonawczmi , walka z wiatrakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 20.01.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Ja dostałem wstepną wycene która wygląda następująco. Co o tym myślicie? O, ja p.....!!!!!!!! SSO = 301000 + VAT SSZ = 194000 +VAT I do tego jeszcze okna za jakieś 20000 Nawet wylewki masz po 96 PLN/m^2 - Robocizna w okolicy chodzi po ok. 12PLN/m2 materiały też tyle nie kosztują..... Moja koordynacja ekip na budowie oraz zakup i sprowadzanie materiałów maszyn i urządzeń tak, że Państwo o nic nie muszą się martwić No i to wygląda dość niepokojąco... Tak jakbyście mieli się nie wtrącać. Mam nadzieję, że macie do gościa zaufanie. W którym rejonie Wawy będziecie się budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR I NATALIA 20.01.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Budować sie będziemy w w Lesznowoli pod Warszawą. Kosztorys też mnie wytrącił z równowagi ale jeszcze nie podjąłem decyzji co do wykonawcy. Jeżeli macie jakąś solidna i w miare tania ekipe do polecenia która budowała wasz dom to prosze o namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 20.01.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Artur i Natalia, warto poszukać firm; my mieliśmy jedną ofertę 250 tys. stan otwarty bez materiałów z ociepleniem. Małż miał ubaw cały dzień. Wycenę robiło sześć firm. Wybraliśmy ekipę z polecenia, która wybuduje nam SSO za 69 tys.netto, w tym więźba i piwnice. Mamy nadzieję, że okaże się solidna. Materiały kupujemy sami. Już się przekonaliśmy, że ceny można negocjować i to bardzo. Wykop pod piwnice negocjowaliśmy z dwiema firmami, bo obie baaardzo zabiegały o pracę. Wykop zrobią i ziemię wywiozą za mniej niż myśleliśmy. Dzisiaj na naszej działce stanął blaszak , coś zaczyna się dziać w kwestii budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 21.01.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 evie_ei no to super...u nas blaszak tez był pierwsza budowlą na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 21.01.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Jestem bardzo zainteresowany tym projektem tylko boje się troche kosztów. Na stan deweloperski z oknami, instalacjami i piecem mam do przeznaczenia 500 000. Myślicie że jest może jakaś szansa że ktoś mi go wybuduje za ta kwotę czy raczej mam szukać tańszego domu??? Moim zdaniem to 500 tyś. powinno wystarczyć. Mi udało się zrobić SSZ+ocieplenie dachu+ocieplenie budynku+wszystkie instalacje+tynki+wylewki bez grzejników i pieca za 350 tyś. Dodam, że buduję się pod Warszawa. Pozdrawiam, Kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 21.01.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 eve_ei napisał :"o zaś się tyczy doświetlenia schodów to jak najbardziej, będziemy doświetlać; albo okno połaciowe albo świetlik od Veluxa. Wczoraj widzieliśmy w realu, daje sporą ilość światła, choć taki mały. " Też zastanawiałem się nad świetlikiem ale ostatecznie dałem dwa małe okna połaciowe. Schody i część holu na górze doświetliły znakomicie. Pozdrawiam,Kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 21.01.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Mam też pytanie do innym Majowiczów . Czy deskowaliście dach pod pokrycie dachówką?/quote] Właśnie, co z tym deskowaniem...? Podpowiedzcie coś Dach kompletny kryty karpiówką Koramic angoba z wolim okiem, oknami połaciowymi, orynnowaniem stalowym, bez papy ,z folią firma wyceniła na 100 tys netto Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 22.01.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Mam też pytanie do innym Majowiczów . Czy deskowaliście dach pod pokrycie dachówką?/quote] Właśnie, co z tym deskowaniem...? Podpowiedzcie coś Dach kompletny kryty karpiówką Koramic angoba z wolim okiem, oknami połaciowymi, orynnowaniem stalowym, bez papy ,z folią firma wyceniła na 100 tys netto Co Wy na to? Ja za dach kryty Euronitem bez wolego oka, z oknami połaciowymi, orynnowaniem plastikowym, bez papy, z folią bez krokwi i wykonania więźby zapłaciłem w 2008 około 46 000 Pozdrawiam, Kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 22.01.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Ja za dach kryty Euronitem bez wolego oka, z oknami połaciowymi, orynnowaniem plastikowym, bez papy, z folią bez krokwi i wykonania więźby zapłaciłem w 2008 około 46 000 Z materiałem? Wprowadziłeś się już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 22.01.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Ja za dach kryty Euronitem bez wolego oka, z oknami połaciowymi, orynnowaniem plastikowym, bez papy, z folią bez krokwi i wykonania więźby zapłaciłem w 2008 około 46 000 Z materiałem? Wprowadziłeś się już? Jest to kwota z wliczonym 7% vatem za materiały i robociznę. Jeszcze się nie wprowadziłem. Drugi etap budowy, czyli wykończenie zaczynam w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 22.01.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Ja za dach kryty Euronitem bez wolego oka, z oknami połaciowymi, orynnowaniem plastikowym, bez papy, z folią bez krokwi i wykonania więźby zapłaciłem w 2008 około 46 000 Pozdrawiam, Kuzyn To tak jak nam mówili , że w karpiówce wychodzi 100% drożej Mamy czas na podjęcie decyzji. Dobrze,że budowa nie zaczyna się od dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts