Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MAJA 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 776
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiler, a Ty na jakim jesteś etapie?

Piszę kosztorys dla banku i mnie szlag trafia :-?

Jeżeli możecie to powiedzcie ile u Was wyniosły:

- stan zerowy

- wylewki z izolacją na parterze

- konstrukcja dachu

- poszycie dachu

Z góry dzięki!

U nas trochę inaczej, bo z piwnicami, to i ceny inne.

Nad drzwiami jeszcze się nie zastanawialiśmy.

Magser czy dowiadywaliście się o okna te w wykuszu.Nam w firmie od okien powiedzieli, że nie mogą być tak duże i otwierane. Jeśli przedłużone to nie mogą się otwierać. A tego nie mogę zaakceptować.

Hmmm, jakby oknami nawet trzeba zainteresować się przed wymurowaniem domu. U nas mury parteru zaczną powstawać jeszcze przed świętami, więc musimy się określić jakie będą okna, jakie otwory mają przygotować budowlańcy. Okna w wykuszu mają 110 szer, więc trochę szersze niż drzwi balkonowe. Drzwi poza tym nie są uchylne. Okucia mogą nie wytrzymać. Zasięgniemy jeszcze opinii innej firmy od okien. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Witam serdecznie. Dołączam do Majowiczów :D . Informacje zawarte na tym forum bardzo już nam pomogły w podjęciu decyzji o realizacji projektu Maja 2 (chociaż tak jak i inni rozważaliśmy Benedykta, czy też dom pod krzewuszką). Mamy fajną działeczkę tuż pod Zamościem (w stronę Roztocza) i Maja będzie na niej pięknie wyglądała :D . W tym roku planuję jedynie fundamenty (o ile zdążę) bo utknąłem w biurokratyźmie urzędów (muszę od nowa starać się o warunki zabudowy :evil: ). Mam nadzieję że będę mógł skorzystać z Waszych doświadczeń, w szczególności, że planuję małe zmiany w projekcie. Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

widzę,ze jakis pomór...nikt nie pisze

u nas wrecz przeciwnie :D mury pna sie do góry

zdjecia niestety mam z czwartku,na dzień dzisiejszy juz jest o wiele wyzej

http://lh4.ggpht.com/_PXzwNo-R-rI/SfDhT1KMLOI/AAAAAAAABxY/AJsnf2aR47k/s640/IMG_6823.JPG

http://lh5.ggpht.com/_PXzwNo-R-rI/SfDhW1dFjmI/AAAAAAAABxg/FaiNBSoRhhE/s640/IMG_6824.JPG

• 3 weeks później...
Witam Planujemy z mężem zakup projektu Maja 2. Chcielibyśmy jednak najpierw zobaczyć ten projekt w budowie. Czy ktoś z województwa kujawsko pomorskiego (lub pobliskiego) buduje ten dom? Pozdrawiam wszystkich majowiczów!

Witamy kolejnych majowiczów. Chyba do nas najbliżej :wink: Wysyłam wiad. na priv.

Magser, pomór czy co :lol: Jak tam budowa? Gdzie obiecane fotki? U nas strop dojrzewa :D ,więźba zamówiona, okna na parter i do piwnicy też, lada dzień ruszamy dalej.

Widzę, że mury ną się do góry :D Super! U nas trochę problemów. Dzisiaj zjeżdża więźba. Mam nadzieję, że to co sknocili budowlańcy da się sprostować tak, że nie będzie kłopotów z dachem. Ech..., a miało być tak pięknie. Firma polecana na bialej liście, a walnęła takiego babola.... :evil: Strach pomyśleć co by było, gdyby małż tego nie wychwycił.

Małż zauważył, że lukarna nad wykuszem od salonu nie wychodzi centralnie nad nim. No i zaczął szukać, mierzyć. Okazało się, że ściana od str. gabinetu jest krótsza o 10 cm, zaś za wykuszem dłuższa o te 10 cm. Pomylili się już na etapie piwnic. Najbardziej wkurzające jest to, że kierbud tego nie wychwycił. A kasę wziął z góry :evil: Za pieczątki chyba. Cieśla twierdzi, że nie będzie problemu z dachem. Zobaczymy. Niestety trzeba wszystkiego osobiście pilnować. Mamy już okna w piwnicy i garażu, bo tu już kładą tynki . Mam nadzieję, że bez niespodzianek się obejdzie.No i cieśla też zaczął.

A swoją drogą cicho w naszym wątku. Magser, czyżbyśmy tylko my budowali?