magser 23.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Marek,drzwi my na pewno otwierane na zewnątrz i na lewą stronę,tak żeby był widok na brame i furtkę,no tak jakoś najbardziej mi to pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 27.03.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Kiler, a Ty na jakim jesteś etapie? Piszę kosztorys dla banku i mnie szlag trafia Jeżeli możecie to powiedzcie ile u Was wyniosły: - stan zerowy - wylewki z izolacją na parterze - konstrukcja dachu - poszycie dachu Z góry dzięki! U nas trochę inaczej, bo z piwnicami, to i ceny inne. Nad drzwiami jeszcze się nie zastanawialiśmy. Magser czy dowiadywaliście się o okna te w wykuszu.Nam w firmie od okien powiedzieli, że nie mogą być tak duże i otwierane. Jeśli przedłużone to nie mogą się otwierać. A tego nie mogę zaakceptować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 28.03.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Evie,mój maż spec od okien wiec ja tym tematem sie nie zajmuję,jak mamy takie mieć to znaczy,ze wszystko jest ok. Widzę,ze juz wszystkim sie interesowałaś...nawet oknami przed wymurowaniem domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 28.03.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Magser czy dowiadywaliście się o okna te w wykuszu.Nam w firmie od okien powiedzieli, że nie mogą być tak duże i otwierane. Jeśli przedłużone to nie mogą się otwierać..co za p....enie,ze tak powiem...a balkony to niby jak długie są?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 31.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Hmmm, jakby oknami nawet trzeba zainteresować się przed wymurowaniem domu. U nas mury parteru zaczną powstawać jeszcze przed świętami, więc musimy się określić jakie będą okna, jakie otwory mają przygotować budowlańcy. Okna w wykuszu mają 110 szer, więc trochę szersze niż drzwi balkonowe. Drzwi poza tym nie są uchylne. Okucia mogą nie wytrzymać. Zasięgniemy jeszcze opinii innej firmy od okien. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 31.03.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 mam w tej chwili uchylny balkon i nie ma problemu zmień producenta u nas będa wszystkie balkony uchylno-rozwierne z antywłamaniowymi szybami i okuciami,drewniane z długimi szybami bez szprosa konstrukcyjnego a wiesz,ze szyby antywłamy ciezsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 31.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ...i szerokie na 110 czy robicie węższe? To zdradź w jakiej firmie zamawiacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skipper5 07.04.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Dołączam do Majowiczów . Informacje zawarte na tym forum bardzo już nam pomogły w podjęciu decyzji o realizacji projektu Maja 2 (chociaż tak jak i inni rozważaliśmy Benedykta, czy też dom pod krzewuszką). Mamy fajną działeczkę tuż pod Zamościem (w stronę Roztocza) i Maja będzie na niej pięknie wyglądała . W tym roku planuję jedynie fundamenty (o ile zdążę) bo utknąłem w biurokratyźmie urzędów (muszę od nowa starać się o warunki zabudowy ). Mam nadzieję że będę mógł skorzystać z Waszych doświadczeń, w szczególności, że planuję małe zmiany w projekcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 20.04.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 skipper witaj! chudziak w sobotę,a od jutra przychodzi murarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 28.04.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 widzę,ze jakis pomór...nikt nie pisze u nas wrecz przeciwnie mury pna sie do góry zdjecia niestety mam z czwartku,na dzień dzisiejszy juz jest o wiele wyzej http://lh4.ggpht.com/_PXzwNo-R-rI/SfDhT1KMLOI/AAAAAAAABxY/AJsnf2aR47k/s640/IMG_6823.JPG http://lh5.ggpht.com/_PXzwNo-R-rI/SfDhW1dFjmI/AAAAAAAABxg/FaiNBSoRhhE/s640/IMG_6824.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 28.04.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 evie a jak u was??pewnie juz wiecej macie zrobione pytałas o okna...nie wiem jeszcze w jakiej firmie...pewnie w ferno.....pójdę na działkę i zrobie ci fotki jak wyszły te dłuzsze okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 29.04.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Magser, to nie pomór, wszyscy budują Wiem jak wyglądają okna, są olbrzymie. Chyba trochę jesteśmy przed Wami. Mamy piwnicę /od wczoraj buszują w niej elektrycy/, parter, zbroi się właśnie nad nim strop. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowita1221 17.05.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam Planujemy z mężem zakup projektu Maja 2. Chcielibyśmy jednak najpierw zobaczyć ten projekt w budowie. Czy ktoś z województwa kujawsko pomorskiego (lub pobliskiego) buduje ten dom? Pozdrawiam wszystkich majowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 17.05.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam Planujemy z mężem zakup projektu Maja 2. Chcielibyśmy jednak najpierw zobaczyć ten projekt w budowie. Czy ktoś z województwa kujawsko pomorskiego (lub pobliskiego) buduje ten dom? Pozdrawiam wszystkich majowiczów! Witamy kolejnych majowiczów. Chyba do nas najbliżej Wysyłam wiad. na priv. Magser, pomór czy co Jak tam budowa? Gdzie obiecane fotki? U nas strop dojrzewa ,więźba zamówiona, okna na parter i do piwnicy też, lada dzień ruszamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 18.05.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 budujemy,budujemy...mamy tylko dwóch murarzy tak,ze teraz troche wolniej widac,bo zbrojenia,strop,szalunki....w tym tygodniu zalewamy strop Evie Ty wrzuc fotki,bo u Ciebie wiecej widać....ja swoje muszę wgrać na kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR I NATALIA 23.05.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 up... http://www.dqm.pl/galeria/wilcza-gora-ii/maj-2009/ U mnie w poniedziałek już zasypuja fundamenty i będą zalewać chudziakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 26.05.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 my jutro zalewamy strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 27.05.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Widzę, że mury ną się do góry Super! U nas trochę problemów. Dzisiaj zjeżdża więźba. Mam nadzieję, że to co sknocili budowlańcy da się sprostować tak, że nie będzie kłopotów z dachem. Ech..., a miało być tak pięknie. Firma polecana na bialej liście, a walnęła takiego babola.... Strach pomyśleć co by było, gdyby małż tego nie wychwycił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 27.05.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Evie rozwiń temat?Co sie stało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 30.05.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Małż zauważył, że lukarna nad wykuszem od salonu nie wychodzi centralnie nad nim. No i zaczął szukać, mierzyć. Okazało się, że ściana od str. gabinetu jest krótsza o 10 cm, zaś za wykuszem dłuższa o te 10 cm. Pomylili się już na etapie piwnic. Najbardziej wkurzające jest to, że kierbud tego nie wychwycił. A kasę wziął z góry Za pieczątki chyba. Cieśla twierdzi, że nie będzie problemu z dachem. Zobaczymy. Niestety trzeba wszystkiego osobiście pilnować. Mamy już okna w piwnicy i garażu, bo tu już kładą tynki . Mam nadzieję, że bez niespodzianek się obejdzie.No i cieśla też zaczął. A swoją drogą cicho w naszym wątku. Magser, czyżbyśmy tylko my budowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts