magser 31.05.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 A swoją drogą cicho w naszym wątku. Magser, czyżbyśmy tylko my budowali?no właśnie...my czekamy troche,bo strop...buduja nam dodatkowy garaż w tym czasie... Evie,kurde jak to trzeba wszystkiego pilnować...dobrze,ze maż zauważył. a na jakie okna sie w końcu zdecydowaliscie? i zrobią takie jak chcieliscie bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 01.06.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Magser, wszystkim mówię, że mój małż ma miarkę w oczach Zauważył bez poziomicy, że filar na tarasie jest krzywo zaszalowany, dwa razy poprawiali, aż w końcu postawili prosto. Okna będą duże tak jak chcieliśmy. W wykuszu na środku-witryna, po bokach uchylno-rozwierne. Te na parter są gotowe, czekają na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek150 07.06.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Postanowiłem ubarwic wątek i pokazac jak wygląda moja pszczółka.Jestem na takim etapie: http://foto1.m.onet.pl/_m/35b31ff7ba28f71b750b0bc6b246bb41,10,19,0.jpghttp://foto3.m.onet.pl/_m/956565a0ae1b9774bea30e251541caeb,10,19,0.jpghttp://foto0.m.onet.pl/_m/a6585420c17ef31ae572bae9ecda3a4c,10,19,0.jpg Zastanawiam się w jakim kształcie zrobic wejscie do domu i z czego a także jaki taras. Doradzcie coś. A co w środku, otóż dużo się dzieje a na dowód popatrzcie poniżej: tak wygląda kotłownia przed wylewkami: http://foto0.m.onet.pl/_m/16b0090cb00423ffdc8fd27fd6d34fa8,10,19,0.jpg a tak jest na pięterku: http://foto3.m.onet.pl/_m/199056b9e36ef800eeb8d1a49814e91f,10,19,0.jpg Pochwalcie się również, może ktoś jest bardziej zaawansowany? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_aga 13.06.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam,My jesteśmy już na ostatniej prostej, no przynajmniej tak myślimy.Planujemy się we wrześniu wprowadzić. Chciałem zamieścić kilka fotek, ale nie bardzo mi to wychodzi. Niech ktoś mi podpowie jak to zrobić a wrzucę pare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 14.06.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Marek150 no etap zaawansowany w porównaniu z nami,super a my czekamy na dach,w czwartek maja zaczać zwozić paweł_aga,własciwosci zdjęcia kopiujesz i wstawiasz między,tu gdzie wykropkowałam,..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 16.06.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Marek150, super ! Fajnie, że wrzuciłeś fotki. Ładny dach. Co to za dachówka?Nasz taras będzie chyba prostokątny. Jakoś nie pasuje mi zaokrąglony. Zastanawiam się również czym go wyłożyć. Nie ma jeszcze decyzji. Paweł_aga Co tak późno zawitaliście do tego wątku? W jakim rejonie budujecie? Czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 16.06.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 nasz taras też nie będzie okrągły,a wyłozyc planujemy drewnem Evie i jak wasz dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 16.06.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 To ja też spróbuję pokazać jak wygląda moja Maja (jeśli mi się uda)http://img8.imageshack.us/img8/182/p1010775kopiaq.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 16.06.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Levar, wygląda pięknie! Daleko nam do tego etapu. Fajnie, że coś się ruszyło w naszym wątku. Muszę się również zmobilizować i wrzucić jakieś fotki. Wprowadziliśmy dużo zmian, częściowo spowodowanych warunkami działki, częściowo naszymi gustami, potrzebami i po trosze kasą/zrezygnowaliśmy z wolego oka / Magser, dach się robi. Na razie solidnie to wygląda. Lukarna nad salonem będzie szersza o te 10 cm, o które się machnęli. I chyba nie będzie problemu. Zachęcamy pozostałych Majowiczów do dzielenia się swoimi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 17.06.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Levar,super....widze,ze okna pozmieniałeś,daj zdjecia z pozostałych stron.A okno w kuchni od frontu masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 18.06.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Magser, zastanawiałam się, o jakich oknach mówisz. Teraz widzę, powiększone to małe. Też o tym myślałam, ale jak dla mnie, podwójne za dużo miejsca na ścianie by zabrało i kuchenne pozostały jak w projekcie. Za to dołożyliśmy w pom gosp. od strony ogrodowej, aby doświetliło schody do piwnicy.Chyba trochę żałuję, że nie zmniejszyliśmy trochę tego drugiego. Trudno się mówi, okna na parter już są gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 18.06.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Evie ja sie chyba pomyliłam...to jest odbicie lustrzane i to jest okno od gabinetu na dole...Levar potwierdź:)widze,ze na górze za to jest jeden pokój,bo wielkie okno nad wykuszem... a my tego małego okna w kuchni wogóle nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 18.06.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Oto zdjęcia mojej Mai z każdej strony.http://img188.imageshack.us/img188/7451/p1020395kopia.th.jpghttp://img188.imageshack.us/img188/1091/p1020396kopia.th.jpghttp://img188.imageshack.us/img188/476/p1020397kopia.th.jpghttp://img188.imageshack.us/img188/2880/p1020398kopia.th.jpghttp://img188.imageshack.us/img188/1605/p1020399kopia.th.jpg I jeszcze dwie kwestie o które pytaliście. Ja robię taras okrągły, dokładnie taki jak w projekcie. Uznaliśmy, że taki będzie najfajniejszy, choć też zastanawialiśmy się nad prostokątnym. Okno w kuchni od frontu oczywiście zostawiłem, zrezygnowałem natomiast z bocznego okna kuchennego. To już wydało nam się zbyt dużo jak na takie niewielkie pomieszczenie. Na razie nie żałujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 18.06.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Evie ja sie chyba pomyliłam...to jest odbicie lustrzane i to jest okno od gabinetu na dole...Levar potwierdź:)widze,ze na górze za to jest jeden pokój,bo wielkie okno nad wykuszem... a my tego małego okna w kuchni wogóle nie mamy Tak, ja mam lustrzane odbicie. To okno, to rzeczywiście okno od gabinetu na dole. Na górze mam trzy pokoje, z tym, że na tylny balkon wychodzi się z jednego pokoju (to nasza sypialnia). Boczny balkon to kolejny pokój, no i balkon przedni - kolejny. Górę kompletnie pozmienialiśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimoida 19.06.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Szukam domu od jakiegoś czasu (czytaj: od ponad roku). Jednak na budowę nie za bardzo się nadaję ze względu na częste wyjazdy. Domy, które dotąd oglądałem były budowane przez małych developerów i dlatego nie były wykonane tak jak być powinny. Zawsze coś było nie tak. Wiadomo, jeśli buduje się nie dla siebie, a dla zysku, materiały są zawsze z tych, co najmniej poniżej średniej.Przyglądam się temu wątkowi i znalazłem dom zbudowany według projektu Maja II - odbicie lustrzane. Dom nie jest mały, więc budowa jego do tzw stanu deweloperskiergo pochłonie duuuuuużo a może więcej. Wykończenie wiadomo bez górnego limitu. A więc jest Maja II w stanie naprawdę do niewielkiego wykończenia. Można powiedzieć, że jest wszystko (tynki, instalacje, okna drewniane, piec gazowy z zasobnikiem itd). Pozostaje do zrobienia:-podniesienie gruntu ze względu na wysoki stan wód gruntowych-opaska drenażowa tak na wszelki wypadek-wylanie tarasu z tyłu i schodów z przodu-ogrodzenie-szambo-schody w środku-w środku wykończenie okładzinami wedle własnego uznania. Odejmując wartość działki bo w każdym regionie jest inaczej, zastanawiam się ile mogło kosztować doprowadzenie Maji do podobnego stanu? 500tyś wystarczy? Dom był budowany dla siebie.Lokalizacja jest bardzo dobra, może oprócz tego, ze dom stoi przy średnio ruchliwej drodze. Ale działka jest dosyć spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 23.06.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Nie do końca rozumiem - to Ty chcesz kupić taką Maję ? Wg mnie cena za dom w stanie o którym piszesz to w miarę rozsądna cena. Ale też trzeba zwrócić uwagę z czego była budowana (materiał ścian), czym ocieplona (wełna, styropian), jakie są np. tynki (gipsowe, mineralne), itp.itd. Ja mam stan surowy zamknięty (silka 24 cm), dach, okna drewniane, ona dachowe velux, ścianki działowe, ocieplenie ścian zewn. (wełna 20cm) i poddasza (15+5 cm), folie i płyty (położne w połowie), rekuperator, piec, zasobnik, solary, ogrodzenie z siatki (bez przodu), drenaż i studnię zrzutową, schody w środku, wewnętrzną instalację gazową, doprowadzenie wody, nawiozłem też sporo ziemi i na pewno nie przekroczyłem 500 tys. Budowałem w szczycie hossy na rynku nieruchomości, gdy ceny były znacząco wyższe niż teraz (jak słucham ile płaci teraz sąsiad z przeciwka to nie jest mi wesoło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_aga 26.06.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam Majowiczów!My czekamy na schody wewnętrzne i na podłogę do salonu.Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 26.06.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 a jakie macie wysokosci scianek kolankowych?,bo cos nasz spec od dachu marudzi,ze sa nierówne i chce szkielet dachu kłaść po przekatnych a nie z tymi przesunieciami które są w projekciea jak jest u was?? my w lubelskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_aga 26.06.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Wysokośc 70 cm ścian kolankowch. Ale co do dachu to u nas cieśle też narzekali ze jest coś nie tak w projekcie przynajmniej jak my kupowaliśm go no juz prawie 3 lata temu bo okapy wychodził różne i musieli kombinować zeby było ok - ale udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magser 26.06.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Paweł czyli wszystkie równe macie?? a zdjecia musisz wrzucić na jakis serwer...fotosik,picasę....i stamtąd kopiować właściwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts