Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MAJA 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

Malmon super się prezentuje Twój domek. Dachóweczka bardzo ładna, niestety nie mogę się dopatrzeć czy to karpiówka czy coś innego.

Witaj Magser, zastanawiałam się czy Cię przypadkiem nie zamurowali :lol: , tyle czasu Cię nie było. Super, że kładą Ci już dachówkę.To znaczy że z dachem wszystko ok. My niestety z dachówką musimy poczekać. Na razie kładzie się elektryka, odkurzacz centralny i inne instalacje. No i wkrotce powinny być okna na górę i tynki wew.

Paweł_aga, dębowe schody musiały trochę kosztować. Jeśli to nie tajemnica, to ile? :roll:

• Odpowiedzi 776
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, jestem tu nowa i cieszę sie że znalazłam to forum, bo zdjęć z realizacji Maji II nie ma zbyt wiele na internecie a na stronie MG Projekt wogóle. Również buduję Maję II i raczej trzymam sie projektu, jestem na etapie wylewek. Jeśli ktoś ma ochotę na zdjęcia to proszę pisać do mnie. PozdrawiamRenata- Sanok-Podkarpacie

Zrobiłam sobie schowek na kosiarkę i tp z wejściem od ogrodu, dom jest podpiwniczony tylko pod garażem i pomieszczeniem gospodarczym ze schodami w pom.gospod., stąd brak drzwi wyjściowych na ogród z tyłu domu.

Z tą piwnicą to nie żałuje, całą kotłownię władowałam pod garaż i powiększyłam sobie łazienję na patrerze kosztem pomieszczenia gospodarczego za garażem.

Mam pytanie dotyczące górnej łazienki. Jak usytuowaliście umywalki? Właśnie się zorientowaliśmy, że w miejscu-jak w projekcie-nie ma miejsca na lustra :roll: bo jest skos. Jak rozwiązaliście ten problem w swoich domkach? My już jakiś pomysł mamy, ale może ktoś wymyślił coś lepszego? Oczywiście pytanie do tych, ktorzy mają łazienkę jak w oryginale, a nie np. nad garażem :wink:

Oto kilka zdjęćhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/139a46f34cd11faa.html</p><p> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d9dbd624e6a96ac7.html</p><p> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66e589cf006e1e9f.html

http://images39.fotosik.pl/176/66e589cf006e1e9fmed.jpg

http://images43.fotosik.pl/179/d9dbd624e6a96ac7med.jpg

http://images41.fotosik.pl/175/139a46f34cd11faamed.jpg

proszę się nie gniewać , pomogłam wrzucić fotki, też na początku miałam z tym niemały problem.

Jesteśmy jak rodzina prawie, bo ja buduję edytę z mgprojekt :D

Sledzę ten wątek na bieżąco.

Do Waszego etapu mi jeszcze brakuje troszeczkę.

pozdrowionka

Umywalki umieściłam na ściance zaraz przy wejściu po prawej stronie, przy czym dobudowałam sobie murek na drugi stelaż, który obłożę płytkami a za murkiem do skosu planuje zrobiś wbudowaną szafkę drewnianą i półki. Widziałam coś podobnego w jakimś czasopiśmie i wygląda super. Jka zrobię zdjęcia to ci prześlę, podaj meila. Pozdrawiam

reniar2super pomysł z pom. na kosiarkę. My piwnicę mamy pod całym domem z wyłączeniem miejsca pod garażem. Projektant zaproponawał zasypanie jej z uwagi na duże obciązenie stropu dwoma autami. Potem okazało się, że musimy obniżyć garaż, więc i tak nie mogło jej być w tym miejscu. A dlaczego musieliście zrezygnować z drzwi w pom gosp. U nas schody zmieściły się wzdłuż ściany zew i drzwi są.

Zapomniałam o najważniejszym , jestem pod wielkim wrażeniem dachu,

proszę mi tu jak na spowiedzi zameldować jaki kolor i czyja ona?

też taka jakąś planuję , no PIĘKNA :o

Szczerze mówiąc nie pamiętam ale sprawdzę na fakturach to Ci napiszę, na razie jestem w pracy. :D Nawiasem mówiąc karpiówka to niezłe bagno a znaleźć dobrą ekipę graniczy z códem, przynajmniej u nas. Wole oko rozbieraliśmy i inna ekipa nam poprawiała. Nie dośc że jest droga to jeszcze ciężko się ja układa.

reniar2super pomysł z pom. na kosiarkę. My piwnicę mamy pod całym domem z wyłączeniem miejsca pod garażem. Projektant zaproponawał zasypanie jej z uwagi na duże obciązenie stropu dwoma autami. Potem okazało się, że musimy obniżyć garaż, więc i tak nie mogło jej być w tym miejscu. A dlaczego musieliście zrezygnować z drzwi w pom gosp. U nas schody zmieściły się wzdłuż ściany zew i drzwi są.

Nie chciałam ich ze względów bezpieczeństwa i wydawały mi sę zbyteczne skoro mamy pomieszczenie dodatkowe na sprzęt ogrodowy pod tarasem.

Nie chciałam ich ze względów bezpieczeństwa i wydawały mi sę zbyteczne skoro mamy pomieszczenie dodatkowe na sprzęt ogrodowy pod tarasem.

Jest to jakiś argument; mamy murek zabezpieczający schody.

Też dobudowaliśmy ściankę na drugą umywalkę, ale chyba zmienimy układ w łazience.

Magser, lustro może zmieści się, ale wąskie. Dołóż parę centymetrów na wylewki i co tam jeszcze będzie pod nogami i zobacz sama. Małż stwierdził, że będzie musiał przykucnąć przy goleniu, a super wysoki nie jest.

Ale ruch się zrobił w naszym wątku :lol: