Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MAJA 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 776
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, widzę że forum coś ruszyło. U mnie w Bieszczadach właśnie wmontowałam bramę garażową, a wewnątrz kończę regipsy( sufity). Niedługo dodam jakieś fotki. Z zewnątrz żadnych zmian, oprócz bramy oczywiście. Jak zima pozwoli to będę robić płytki w piwnicy ale na razie mrozik trzyma mocny więc nie wiadomo czy mi nie przerwie. Pozdrawiam wszystkich majowiczów.

• 1 month później...

Witam wszystkich budowniczych!!!!!!!

Mamy zamiar budować dom zgodnie z projektem Maja 2. Zanim jednak zakupimy projekt chętnie zobaczyłbym taki !!!! Czy ktoś z Was buduje może takowy w małopolsce lub może wskazać miejsce gdzie mogę podjechać i rzucić okiem na bryłe z zewnątrz (chociaż z zewnątrz :D ) dzięki za wskazówki !!!!!

pozdrawiam

Witam wszystkich Majowiczów,

Planujemy z Żoną budowę tegoż domku a dokładniej MAJA 2 wersja B

póki co jesteśmy raczej początkującymi inwestorami i dopiero się zagłębiamy w temat .

czytając poszczególne posty zaczęliśmy się zastanawiać nad zmianą projektu ale skoro tyle osób buduje to nie może być w sumie taki zły ten projekt.

czy ma ktoś może wycenę budowy tego domu przy cenach z drugiej połowy bądź tez końca 2009 roku? niestety w MG ceny są dość archaiczne i bardzo niskie w porównaniu do domów o podobnej kubaturze z innych firm.

Witamy kolejnych chętnych na Maję. Domek jest ładny; na etapie wyboru projektu nie widać jego niedociągnięć. Dopiero kiedy trzymasz projekt w rękach wychodzą pewne rzeczy, a jeszcze więcej kiedy pobudujesz. My wprowadziliśmy dużo zmian i chyba jest nieźle. Ostatnim naszym "odkryciem" są okna połaciowe. Są zbyt nisko i musimy pogłówkować, jak rozwiązać ich usytuowanie, aby było dobrze. O kosztach na prv :wink: Pozdrawiamy

tak z ciekawości czy ktoś ma doświadczenie z budowami z innych projektów nie koniecznie MG?

zastanawia mnie czy błędy w projektach są powszechne, i jak bardzo.

Ale ok skoro tylu osobą się udało pobudować ten dom

i na zdjęciach mimo wad konstrukcyjnych wygląda nadal tak bardzo okazale

to będziemy budować.

z resztą polski rzemieślnik potrafi wybudować nawet to co do wybudowania jest nie możliwe :D

evie_ei - z powiększaniem balkonów to bardzo dobry pomysł.

schody w L to chyba konieczna zmiana - myślimy tylko czy samonośne czy murowane.

Zdjęć górnej łazienki chyba nie mam, bo jest tam jeszcze ciemno i niewiele widać. Jak wytną dziury na oknach-mam nadzieję za bardzo niedługo-pstryknę fotki. Bez podniesienia ściany kolankowej nie ma szans na lustro nad umywalką. myślę, że podniesienie o jeden pustak też nic nie da. Chyba że wąskie, a i tak trzeba by się schylać aby zobaczyć twarz :lol:

Mimo trudności jakie odkryliśmy z tym projektem, nie żałujemy że nie podnosiliśmy ściany kolankowej. Nam podoba się ten domek własnie dlatego, że nie jest wysoki.Ciekawa jestem na jakiej wys. i gdzie inni budujący mają okna połaciowe?

Dombro, polskiego rzemieślnika niestety trzeba baaardzo pilnować. Mimo, że wszystkie firmy, jakie przewinęły się przez budowę były z białej listy albo z polecenia, to jedynie do cieśli nie mieliśmy zastrzeżeń. Boję się pomyśleć, co by było, gdyby mąż nie miał czasu, by sprawdzać. Mielibyśmy krzywy domek, jak w Sopocie na Monciaku :lol:

• 4 weeks później...

Witam serdecznie,

własnie zastanawiamy się nad zakupem projektu Maja II z podwójnym garażem.

Jestem kompletnie "zielona" jeśli chodzi sprawy budowlane i mam masę pytań o bardzo proste kwestie, np. czy zmiany w projekcie może nanosić tylko i wyłącznie architekt? musimy ściśle współpracować z jakąś firmą architektoniczną czy wystarczy zakup u nich projektu a zmiany może nam robić np. kierownik budowy??

Na zdjęciach domek wygląda okazale, ale chętnie zobaczyłabym go w realu. Jesteśmy z kotliny kłodzkiej - czy ktoś buduje się gdzieś niedaleko? Zauważyłam, że Levar jest z Wrocławia - może moglibyśmy się jakoś skontaktować i chwilkę porozmawiać nt budowy i projektu - bo z tego co wnioskuje już budowa na ukończeniu :)

pozdrawiam serdecznie

• 1 month później...

Witam, zakupiliśmy z mężem projekt Maja 2 i niebawem rozpoczynamy budowę pod Olsztynem (warmińsko-mazurskie)

Czy ktoś z tamtej okolicy lub Pomorza buduje Majeczke 2 i czy pozwoliłby żeby rzucić na nią okiem w realu? :)

Pozdrawiam, D.

• 2 weeks później...

Witajcie,

jesteśmy w trakcie budowy domu "Maja" 15 maja ruszamy ze ścianami szczerze mówiąc już nie moge się doczekać :) i tu mam pytanie do kologów/koleżanek z okolic Łodzi tak powiedzmy do 80 km. Czy jest szansa żeby ktoś pokozał nam już skończony dom ??

hehehe :] No właśnie Pani Ewo ;) dopiero wychodzi z ziemi, więc szczerze mówiąc jeszcze nie ma o czym pisać ;P ale mam wielką nadzieję, że w niedalekiej przyszłości zamieszczę dumnie zdjęcia (chociaż piwnicy ;P). Panie Sławku gdzie powstaje Pana majeczka :>

ps. Pani Ewo dziękuję za wszystko :]

Witajcie Majowicze.

Mam pytanie do bardziej zaawansowanych - my co prawda Majkę budujemy już od 3 lat, ale cóż różne zawirowania sprawiły, że jesteśmy na etapie tynków (a właściwie na etapie ich skuwania...).

Zbliża się etap wylewek i tu moje pytanie - jak podzieliliście dylatacjami ten nasz uroczy i nieco skomplikowany kształtem hol-salon-jadalnię-kuchnię? Albo inaczej: kuchnię od jadalni - spoko, hol od salonu - spoko, ale salon i jadalnię - niewiem... Według mojego (niezwykle mądrego) męża powinniśmy to pomieszczenie podzielić właściwie na trzy części. Ponieważ planowałam tam jednakowe duże płytki, zastanawiam się jak będzie wyglądał taki salon/jadalnia przekoszony pociętymi na całą długość dylatacji płytkami. A może w miejsce dylatacji powstawiać jakieś drewienko? Proszę, pomóżcie, napiszcie jak to u Was wygląda.

Monika

Witam

Mam pytanie ile płaciliście za wykonie więźby dachowej może być samej lub z deskowaniem.

Ja mam oferte na wykonanie dachu na gotowo razem z dachówką za 30 tyś

sam więźba z deskowaniem i papą i rynnami to 15 tyś

A może ktoś zna jakiegoś cieśle z normalnymi cenami z kuj-pom.