evie_ei 06.12.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Ja też chciałam pod połową,ale podobno to niewiele taniej więc mamy pod całością z wyłączniem miejsca pod garażami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniar2 16.12.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam, widzę że forum coś ruszyło. U mnie w Bieszczadach właśnie wmontowałam bramę garażową, a wewnątrz kończę regipsy( sufity). Niedługo dodam jakieś fotki. Z zewnątrz żadnych zmian, oprócz bramy oczywiście. Jak zima pozwoli to będę robić płytki w piwnicy ale na razie mrozik trzyma mocny więc nie wiadomo czy mi nie przerwie. Pozdrawiam wszystkich majowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msadaw 23.01.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witam wszystkich budowniczych!!!!!!! Mamy zamiar budować dom zgodnie z projektem Maja 2. Zanim jednak zakupimy projekt chętnie zobaczyłbym taki !!!! Czy ktoś z Was buduje może takowy w małopolsce lub może wskazać miejsce gdzie mogę podjechać i rzucić okiem na bryłe z zewnątrz (chociaż z zewnątrz ) dzięki za wskazówki !!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMBRO 27.01.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam wszystkich Majowiczów, Planujemy z Żoną budowę tegoż domku a dokładniej MAJA 2 wersja B póki co jesteśmy raczej początkującymi inwestorami i dopiero się zagłębiamy w temat . czytając poszczególne posty zaczęliśmy się zastanawiać nad zmianą projektu ale skoro tyle osób buduje to nie może być w sumie taki zły ten projekt. czy ma ktoś może wycenę budowy tego domu przy cenach z drugiej połowy bądź tez końca 2009 roku? niestety w MG ceny są dość archaiczne i bardzo niskie w porównaniu do domów o podobnej kubaturze z innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 30.01.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witamy kolejnych chętnych na Maję. Domek jest ładny; na etapie wyboru projektu nie widać jego niedociągnięć. Dopiero kiedy trzymasz projekt w rękach wychodzą pewne rzeczy, a jeszcze więcej kiedy pobudujesz. My wprowadziliśmy dużo zmian i chyba jest nieźle. Ostatnim naszym "odkryciem" są okna połaciowe. Są zbyt nisko i musimy pogłówkować, jak rozwiązać ich usytuowanie, aby było dobrze. O kosztach na prv Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMBRO 31.01.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 tak z ciekawości czy ktoś ma doświadczenie z budowami z innych projektów nie koniecznie MG? zastanawia mnie czy błędy w projektach są powszechne, i jak bardzo. Ale ok skoro tylu osobą się udało pobudować ten dom i na zdjęciach mimo wad konstrukcyjnych wygląda nadal tak bardzo okazale to będziemy budować. z resztą polski rzemieślnik potrafi wybudować nawet to co do wybudowania jest nie możliwe evie_ei - z powiększaniem balkonów to bardzo dobry pomysł. schody w L to chyba konieczna zmiana - myślimy tylko czy samonośne czy murowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMBRO 31.01.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 jeszcze prośba czo mogę prosić o zdjęcia z łazienki na górze? oraz o zdjęcia któregokolwiek z pokoi na górze z domu z podniesioną ścianka kolankową ( chodzi o wysokość ściany pod skosami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 31.01.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Zdjęć górnej łazienki chyba nie mam, bo jest tam jeszcze ciemno i niewiele widać. Jak wytną dziury na oknach-mam nadzieję za bardzo niedługo-pstryknę fotki. Bez podniesienia ściany kolankowej nie ma szans na lustro nad umywalką. myślę, że podniesienie o jeden pustak też nic nie da. Chyba że wąskie, a i tak trzeba by się schylać aby zobaczyć twarz Mimo trudności jakie odkryliśmy z tym projektem, nie żałujemy że nie podnosiliśmy ściany kolankowej. Nam podoba się ten domek własnie dlatego, że nie jest wysoki.Ciekawa jestem na jakiej wys. i gdzie inni budujący mają okna połaciowe? Dombro, polskiego rzemieślnika niestety trzeba baaardzo pilnować. Mimo, że wszystkie firmy, jakie przewinęły się przez budowę były z białej listy albo z polecenia, to jedynie do cieśli nie mieliśmy zastrzeżeń. Boję się pomyśleć, co by było, gdyby mąż nie miał czasu, by sprawdzać. Mielibyśmy krzywy domek, jak w Sopocie na Monciaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izoldciemnowlosa 23.02.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam serdecznie, własnie zastanawiamy się nad zakupem projektu Maja II z podwójnym garażem. Jestem kompletnie "zielona" jeśli chodzi sprawy budowlane i mam masę pytań o bardzo proste kwestie, np. czy zmiany w projekcie może nanosić tylko i wyłącznie architekt? musimy ściśle współpracować z jakąś firmą architektoniczną czy wystarczy zakup u nich projektu a zmiany może nam robić np. kierownik budowy?? Na zdjęciach domek wygląda okazale, ale chętnie zobaczyłabym go w realu. Jesteśmy z kotliny kłodzkiej - czy ktoś buduje się gdzieś niedaleko? Zauważyłam, że Levar jest z Wrocławia - może moglibyśmy się jakoś skontaktować i chwilkę porozmawiać nt budowy i projektu - bo z tego co wnioskuje już budowa na ukończeniu pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Levar 23.02.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Napisz do mnie na prv. Levar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika_ZK 19.04.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam, zakupiliśmy z mężem projekt Maja 2 i niebawem rozpoczynamy budowę pod Olsztynem (warmińsko-mazurskie) Czy ktoś z tamtej okolicy lub Pomorza buduje Majeczke 2 i czy pozwoliłby żeby rzucić na nią okiem w realu? Pozdrawiam, D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 22.04.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witamy i zapraszamy w okolice Gdańska, jeśli to nie za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławek_kołodziejski 05.05.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witajcie, jesteśmy w trakcie budowy domu "Maja" 15 maja ruszamy ze ścianami szczerze mówiąc już nie moge się doczekać i tu mam pytanie do kologów/koleżanek z okolic Łodzi tak powiedzmy do 80 km. Czy jest szansa żeby ktoś pokozał nam już skończony dom ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 07.05.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witamy kolejnego Majowicza! W okolicach Łodzi buduje się Maja, ale dopiero wychodzi z ziemi, a jej właściciel nie pisze tutaj. Szkoda, że taka cisza w naszym wątku. Magser, krajanko, gdzie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaYo 08.05.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 hehehe :] No właśnie Pani Ewo dopiero wychodzi z ziemi, więc szczerze mówiąc jeszcze nie ma o czym pisać ;P ale mam wielką nadzieję, że w niedalekiej przyszłości zamieszczę dumnie zdjęcia (chociaż piwnicy ;P). Panie Sławku gdzie powstaje Pana majeczka :> ps. Pani Ewo dziękuję za wszystko :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaYo 08.05.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 no właśnie a gdzie są zdjęcia majeczek, które powstały w ubiegłym roku ;P poprosimy o jakieś nowości ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 08.05.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 (edytowane) No witam Ha Yo! ( P. Michale?-skleroza) Nareszcie! Trzeba wzywać do odpowiedzi? Może coś się ruszy w majowym wątku. U nas daszek skończony,teraz ocieplamy poddasze. Edytowane 8 Maja 2010 przez evie_ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinaaa 08.05.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Oto nasza Majeczka, powoli pnie się w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniajaś 10.05.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witajcie Majowicze.Mam pytanie do bardziej zaawansowanych - my co prawda Majkę budujemy już od 3 lat, ale cóż różne zawirowania sprawiły, że jesteśmy na etapie tynków (a właściwie na etapie ich skuwania...). Zbliża się etap wylewek i tu moje pytanie - jak podzieliliście dylatacjami ten nasz uroczy i nieco skomplikowany kształtem hol-salon-jadalnię-kuchnię? Albo inaczej: kuchnię od jadalni - spoko, hol od salonu - spoko, ale salon i jadalnię - niewiem... Według mojego (niezwykle mądrego) męża powinniśmy to pomieszczenie podzielić właściwie na trzy części. Ponieważ planowałam tam jednakowe duże płytki, zastanawiam się jak będzie wyglądał taki salon/jadalnia przekoszony pociętymi na całą długość dylatacji płytkami. A może w miejsce dylatacji powstawiać jakieś drewienko? Proszę, pomóżcie, napiszcie jak to u Was wygląda.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 13.05.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam Mam pytanie ile płaciliście za wykonie więźby dachowej może być samej lub z deskowaniem. Ja mam oferte na wykonanie dachu na gotowo razem z dachówką za 30 tyś sam więźba z deskowaniem i papą i rynnami to 15 tyśA może ktoś zna jakiegoś cieśle z normalnymi cenami z kuj-pom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts