Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MAJA 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 776
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie, czy ktoś z W-wy lub okolic jest w trakcie lub wybudował już MajęII, chcielibysmy ten domek zobaczyć w realu, propozycje obejrzenia z innych miejsc w Polsce też mile widziane, gdyż troszeczkę się premieszczam. Czy ktoś z Was porównywał projekt MajiII z projektem W Nagietkach biura Archon - ten drugi ogladałem z ulicy w Wisniewie k.Mławy- wygląda zacnie, proszę o wszelkie info jakie przeróbki projektu sa wskazane.Pozdrawiam

Witam

mozecie pokazac swoje kominki?

kurcze jakoś mój mi nie pasuje przy samej scianie a fachowiec twierdzi,ze inaczej nie da sie zrobić

u nas właśnie wylewki zrobione,ocieplenie sie robi

kuchnia wyceniona

teraz czekać na wyschniecie podłogi

Corrado my z lubelskiego ok. 30 km od Lublina jakbyś gdzieś był w okolicy to zapraszamy.

Witam

mozecie pokazac swoje kominki?

kurcze jakoś mój mi nie pasuje przy samej scianie a fachowiec twierdzi,ze inaczej nie da sie zrobić

u nas właśnie wylewki zrobione,ocieplenie sie robi

kuchnia wyceniona

teraz czekać na wyschniecie podłogi

Corrado my z lubelskiego ok. 30 km od Lublina jakbyś gdzieś był w okolicy to zapraszamy.

Witam Magser.mieliscie jakies problemy z projektem?musieliscie cos zmieniac?pozdrawiam

Wiesz Magser, chyba jednak zostaje narozny...

Próbowałam coś wykombinować :rolleyes:z facetem od kominków, ale jedyne na co wpadł to wyciągnięcie go z rogu i przesunięcie na drugą stronę komina i zrobienie go takim dwustronnym (takim, w którym ogień widać i z salonu i z holu). Wydawało mi się to strasznie naciągane, a poza tym "zagraciło" by mi salon... Koniec końców chyba będzie narożny, ale raczej taki pionowy - podnoszony do góry. Tylko oczywiście jak przełkniemy cenę, którą nam zaproponowali...

• 2 weeks później...

my w lubelskim

jakby co zapraszam

no i jak wasze narozne kominki?? evie, monia&jas

please pokażcie jak wyszło

u mnie w końcu też narozny,ale sama nie jestem przekonana,ale nic nie da sie zrobic

jeszcze nie robia

hydraulik rządzi,wiesza kaloryfery,ma podłaczyć wode,bo doprowadzona do domu

jutro przyjeżdżaja gaz nam podłaczać...nareszcie

Wwaldi, zapraszam w okolice Gdańska.

Magser, my chyba nie damy rady w tym roku zrobić kominka. Mamy projekt na narożny, portalowy i tak prawdopodobnie zostanie. Zamontowali nam drzwi zew, kończą malować na biało ściany (kolory damy jak bedzie kominek) i na tym koniec w tym roku. No, zrobimy jeszcze przyłącze. To kiedy się wprowadzasz?

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witam cię reniar2

Ogładaałem twoje fotki fajnie wychodzi ci dom ja będe zaczynał na wiosne Czy ty maje masz z piwnicami i mam jeszcze jedno pytanie jak drogi jest dach pozdrawiam

Mam piwnice pod garażem i pom.gospodarczym, jest wystarczająco duża i tam umieściłam kotłownię, Sam dach kosztował mnie ponad 90 tys. zł. Ta dachówka niestety jest dużo droższa i tradycyjnej i ze znalezieniem chętnych na jej położenie przynajmniej w moich okolicach też miałam kłopot. pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Witam mam małe pytanko jak rozwiązaliście problem z doświetleniem klatki schodowej

, wiezbią dachową nad garazem projektant wstawił

mi jakiegoś słupa na środku pokoju nad garazem

a ja tego słupa niechce to mi wymyśla konstrukcie metalową.

i jaką reniar2 masz wysokośc scianki kolankowej.Sądze ze

wczesną wiosną biore sie za budowe majki 4.Pozdrawiam

Edytowane przez wwaldi

Witam.

Kalio, u nas okna trzyszybowe, no i dużo większe i więcej ich niż w projekcie. W salonie zamiast dwóch małych mamy dużą witrynę i boczne też większe, dołożyliśmy okno w pom. gosp. Dołożyliśmy też ona dachowe i doszło 5 piwnicznych.A, jeszcze w garażu nad bramą mamy dwa wąskie. Okna Avante, kosztowały dużo. Nie wiem o co konkretnie pytasz z tym łukiem. Na środku, między oknami mamy ściankę.

Wwaldi,schody podświetlimy ledami (instalacja już jest). W górnym holu założyliśmy dwa świetliki rurowe, które dają dosyć sporo światła w dzień, a nocą będą robić za lampy-mają żarówki. W pomieszczeniu nad garażem mamy podporę stalową podpartą z dwóch stron na wieńcach. Musi być. Ale zabudowana jest i jej nie widać. Lepsze to niż słup na środku. Nasz dach też kryty karpiówką, cena zbliżona do reniar2

Magser, udało się wprowadzić na święta? Pochwal się kominkiem, proszę.

Na koniec wszystkim budującym i tym, którzy juz mieszkają najlepsze noworoczne życzenia: łatwego budowania, przyjemnego mieszkania.