Witolo 27.03.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 cegłe juz mam kupiona, ma dotrzec w maju. a reszta.. tak szczerze mowiac poza dachowka to nie mozna nic wiecej kupic wczesniej, wiezba nie wolno bo sie pokrzywi, okna dopiero jak beda dziury itd. Teraz walcze z dachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka22 27.03.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 WitamMy aktualnie jesteśmy w trakcie przygotowywania szalunków pod ławy, liczymy na to, że w przyszłym tygodniu będą zalane. Ze względu na to, że będziemy mieli piwnicę czas dojścia do poziomu zero znacznie nam się wydłuży.A co do materiałów budowlanych to większość mamy kupione. Bloczki betonowe, gazobeton, styropian do ocieplenia ścian i stropów, stal - to materiały za które już zapłaciliśmy, i w każdej chwili są do odbioru. Za więżbę i stropy daliśmy zaliczki (by mieć gwarancję ceny i dostawy). Jesteśmy zdecydowani na dachówkę bogena - szukamy najtańszego dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Do Hanpio Jak tam prace na budowie ?? bo pogoda sprzyja I pytanie do Was: Jaki koszt stanu "0" macie na liczniku ?? Bo może mi się uda w tym roku chociaż fundamenty zalać, jakby z papierami poszło w miare sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 02.04.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witaj, stan prac na etapie zero. Czekamy od 2 czy 3 tygodni na cegły. Mają być.... ( nie, nie piszę bo zapeszę). Na działce jest jeszcze strasznie mokro trudno jest tam wjechać jakimkolwiek sprzętem. Koszty stanu zero 38 000, bez wszystkich opłat za przyłącza do gazu, prądu, wody itp. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że udało Ci sią pomyślnie załatwić sprawy w Geopozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 02.04.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Z Geopozem na szczęście już sobie poradziłem prostą kreske 5,2 cm robili 4 miesiące, ale na szczęście już zrobili i mam aktualne mapki swojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 03.04.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 gratuluje Kristofus, widze ze uaktualniasz plany:) stan 0 w tym roku!!!Hanpio i Kristofus - bardzo chce sie z wami spotkac ale nie wiemi jak to sie dzieje ze nonostop brakuje mi czasu:( lae obiecuje ze jak tylko troche zwolnie od razu do was dzwonie i sie spotkamy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazika 04.04.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witajcie! Kupiliśmy z mężem Maje I i czekamy na pozwolenie na budowe jak już bedzie ostro ruszamy bo materiały kupiliśmy w zeszłym roku, spodziewając sie tego szalenstwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazika 04.04.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 mam pytanko. nasz kierownik budowy twierdzi e szkoda robić podcień i dlatego planujemy powiekszyć salon kosztem tego podcienia. czy kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazika 04.04.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 czy ktoś o tym myślał? bo niby salon bedzie za waski?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.04.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 czy ktoś o tym myślał? bo niby salon bedzie za waski?? Po pierwsze Staraj się pisać w jednym wątku, łatwiej Cię będzie zrozumieć i potem cytować, chyba że startujesz w niepisanym wyścigu do największej liczby postów na tym forum (na to już za późno, bo jest tu sporo ludzi co ma już ich po pare tysięcy). Odpowiadając na Twoje wątpliwości, to moim skromnym zdaniem dom od ogrodu straci na uroku, a poza tym pozbawiasz się odrobiny cienia. A po drugie pomyśl sobie jak przyjemnie było by posiedzieć na tarasie pod tym podcieniem w lekką wiosenną burzę popijając sobie piwko z pianką i oddychać przy tym rześkim powietrzem, nie moknąc. Nie wspominając, że grilla można odpalać w sezonie niezależnie od chwilowych kaprysów pogody Tak czy siak salon jest wystarczający bo ma wymiary 5,62m x 5,38 licząc z wykuszem. Oczywiście nie liczę przy tym połączonej jadalni z salonem która i tak zdecydowanie powiększa cześć salonową. Także sądzę, że jest wystarczający. W tym mieszkaniu co teraz mieszkam mam salon 25m ,ale stoi tam ława, sofa 3-osobowa, sofa 2 osobowa, fotel, 2 pufki, spora szafka pod telewizor, stół z krzesłami na 6 osób, kredens szerokości ok 2,5m i nie ma przy tym ciasnoty. A w domu mam zamiar mieć zdecydowanie mniej mebli w salonie. Także miejsca będzie pod dostatkiem. Ja z powodu braku podcienia odrzuciłem sporo fajnych projektów, które mi się podobały z inych pracowni projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 04.04.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 w pełni się zgadzam z Kristofusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazika 05.04.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Po pierwsze Staraj się pisać w jednym wątku, łatwiej Cię będzie zrozumieć i potem cytować, chyba że startujesz w niepisanym wyścigu do największej liczby postów na tym forum (na to już za późno, bo jest tu sporo ludzi co ma już ich po pare tysięcy). nie startuje w wyścigu mam poprostu małe dziecko na kolanach i tak czasami wychodzi. dzięki za odpowiedż. a jeszcze jedno, co mnie trapi. zwróciliście uwage na schody, przynajmniej w maji I jest tak że podest jest na wysokości okna( tzn. chodzi mi o względy estetyczne) nie bardzo mogę sobie wyobrazić jak będzie podest wyglądał w szybie...:)jeśli wiecie o co mi chodzi bo nie potrafę jaśniej tego wytłumaczyc. Zobaczcie gdzie kończy się okno a gdzie zaczyna podest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 12.04.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 ale tu cisza:(ja szukam dachowki ktorej nigdzie nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 ale tu cisza:( ja szukam dachowki ktorej nigdzie nie ma:( Cisza bo święta i po świętach Jeśli chodzi o dachówke to tu sprawdzałeś ?? http://www.pimar.pl/index.php?id=oferta mają w ofercie : Creaton Koramic Roben RuppCeramika Brass Pruszyński Lindab nawet okna dachowe i Więźbe i łaty i kontrłaty Chyba mają wszystko na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 13.04.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 znam ich, firm jest mnostwo ale towaru nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 17.04.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ale ciuchutko na "majowym" wątku. Nareszczie dostarczyli nam cegły. Czekaliśmy ponad miesiąc. Aż miło popatrzeć jak stoją na płycie fundamentowej( jak człowiekowi mało do szczęscia potrzeba...). mam nadzieję, że niedługo staną mury.Witolo udało znależc Ci sie dachówkę? Z tego co pamietam to myślałeś o Robenie?Mam do Was pytanko, czy zastanawialiście się już nad pokryciem dachu. Chodzi mi o to czy deskujecie, czy zastosujedie folię? Bo my mamy dylemat.Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że nasz wątek "ożyje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 17.04.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 witam ja bede deskowal, co do Roben zastanawialem sie za dlugo i teraz nici z Roben czas oczekiwania 6 m-cy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 17.04.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Jak deskujesz i papujesz to możesz chyba poczekać. No chyba, że planujesz wykończyć domek w tym roku. My planowaliśmy wiosną w przyszłym roku ale nie wiem czy nam się to uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.04.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Jak deskujesz i papujesz to możesz chyba poczekać. No chyba, że planujesz wykończyć domek w tym roku. My planowaliśmy wiosną w przyszłym roku ale nie wiem czy nam się to uda. Ja też w planach mam deskowanie i papowanie, ale to jeszcze temat odległy. Witolo w kwestii rolet zewnętrznych coś wymyśliłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 20.04.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 witam niestety rezygnuje z rolet na poddaszu:( nie ma na to rozwiazania poza zmiana projektu a to mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts