jacwar 30.08.2006 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam, planuję zakup działki budowlanej, i nie wiem czy obniżyć nieco jej koszt w papierach notarialnych, czy nie. Nie mam pojęcia czy przy wliczaniu działki jako wkładu własnego do kredytu, rzeczoznawca banku będzie się kirował umową czy obecnymi cenami rynkowymi w danym regionie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 30.08.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Rzeczoznawca z banku, czy wybrany przez Ciebie? W drugim przypadku napisze tyle ile chcesz - oczywiście bez przesady...Moja rada jest taka - wpisac jak najwięcej i nadmiar zainwestowac w fundusze. Koszt kredytu jest niski i spokojnie zarobisz więcej na funduszach. A jak powinie Ci się noga - czego nie życzę - wycofując się z funduszy będziesz miał pieniądze na kolejne raty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 30.08.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Radzę nie zaniżać wartości działki. My tak zrobiliśmy, bo niższe opłaty u notariusza, mniejszy podatek zapłacili ludzie od których kupiliśmy. Wydawało się nam,że jesteśmy strasznie cwani . Ale jak przyszło do wyceny działki przez rzeczoznawcę, to okazało się, że gość wziął cenę zakupu z aktu notarialnego . Rzeczoznawca był z listy i podobno działał na naszą korzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lanoly 30.08.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Ja chcialem miec wieksza wartosc niz rzeczywista potrzebna byla wycena dla banku, Chcialem 100 tys napisal ze warta 102 bez uzbrojenia. od razu zrobil mi wycene domu ktory ma powstac. dzieki temu ze dzialka warta 102 tys i mam nie za duzy wklad wlacny nie liczac dzialki sumarycznie wyszlo mi ze mam ponad 50 % wkladu wlasnego i dzieki temu dostalem kredyt z marza 0,55%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts