dorbie 19.12.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Pokaż koniecznie. a w Deccorii te pokrycia to drozsze niz kanapy nowe:-) Ale fakt ze prasowanie jest ciezkie, u mnie mąż to robil, wiec ja sobie mówić mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.12.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 http://img832.imageshack.us/img832/8940/84972032.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.12.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Niech Święta Bożego Narodzeniai Wigilijny wieczór upłyną Wamw szczęściu i radościprzy staropolskich kolędachi zapachu świerkowej gałązki.Nowy Rok zaś niech przyniesie szczęście i pomyślność Serdecznie pozdrawiam Magda. http://www.przedszkole.tox.pl/images/mikolaj_gify_dodatki_org12.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 25.12.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Najlepszego świątecznie!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 28.12.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 tak, kupiłam bezowe bo one chyba najbardziej mi kolorystycznie jeszcze pasują, u Ciebie mi się podobają a byliśmy niedawno u znajomych którzy tez takie mają i się przekonałam. Kwiatowe super ale dla mnie bardziej letnie no i tak jak piszesz- ciągle sie coś przydarza. Co prawda gonię rodzinę do stołu obok i na jedzenie na kanapach nie pozwalam ale wystarczy, że rączka brudna albo syn z dworu latem wpadł i nóżkami się przebiegł raz i drugi... Zauwazyłam też że nowe pokrycia tak nie łapią brudu a z każdym praniem robią się bardziej takie "szmaciane" i łatwiej zabrudzają, no i kolory tez lekko blakną. Czerwony mam podnóżek i poduchy, też fajne ale nie wiem, czy ten kolor nie przytłoczyłby za bardzo mojego niezbyt wielkiego pokoju. Faktycznie najlepiej mieć ze 2-3 zmiany, jak latem prałam schło mi wszystko błyskawicznie ale prasowanie zajmowało duzo czasu i czasami i tak czekalismy na pokrycia kilka dni. A może wypuszczą jeszcze jakiś nowy kolor...? Kusi mnie jeszcze biały bo najtańszy a w razie awarii byłby, z tym ze to chyba jednodniówki by były . Widziałam też w dekorii pokrycia na wszystkie ektorpy, może i tkaniny dobre ale niestety wg mnie i tak bardzo drogie są. Jutro zmieniam kolorystykę na bezową i nie mogę się doczekać jak to będzie wyglądało Jak zobaczyłam u Ciebie Mocca te sofy to też je kupiłam: 2 podwójne i podnóżek - kremowe!!!! Raz nieopatrznie dałam Gabrysi czekoladkę do rączki ..... podnózek był do prania, a boki sofy zapierałam tylko. Ja nie prasuję tych pokryc. Nakładam lekko wilgotne , naciągam i same się ukłądaja. Do tego dokupiłam w Ikei pledy czerwone i mam je poukładane na sofach i dokupiłam poduchy w Dekorii ( pasujące do pokryc na krzesłach) więc więszkośc sof jest przykryta. Dla swojego spokoju nie zaglądam pod pledy ) Jak sie ogarnę z kasa to dokupię takie jak Ty beżowe, u mie też będa pasowały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 03.01.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Edytka, musisz koniecznie zamiescić jakieś nowe fotki, najlepiej kanap z Gabrysią razem moje beżowe juz założone ale chyba nie do konca kolorystycznie mi pasuja, myślę że jak się spiorą będzie lepiej. No i ogólnie chyba przywykłam do jasniejszych. Póki co na większą zarzuciłam jaśniutką narzutę "przeciwdzieciową" bo też szkoda mi ich za chwilę ściągać, a na gładkich mimo że ciemniejszych tez widac kazdą plamkę. My mamy jeszcze narożnego ektorpa, z fajnym pokryciem beżowym w jasne wyciskane kwiaty (niestety już wyszły ze sprzedazy) ale ta kanapa jest wciąż zapakowana i czeka na naszym ogromnym rozrywkowym poddaszu które robimy w doskokach, latem były tynki, malowanie, sa już lampy i muza rżnie, a teraz czeka sobie na podłogę no i rozpakowanie kanapy. Pewnie na wiosnę będzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 05.01.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 No widzę, ze coraz przytulniej się robi O kominku na razie przestałam marzyć... Na emeryturze Królewna widzę dogrzewa się. Chyba w wieku mojej gwiazdy Te nowe obleczki kanapowe ciemne są? Czy tylko takie wrażenie sprawiają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.01.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 mocca piękny ten kominek! Ale kanapy wydaje mi sie ze sa ciemniejsze od naszych jaki to material? Idemo beżowy czy brązowy? Bo tego mojego chyba juz nie ma, mój był Idemo beżowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 06.01.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 dziewczyny, też mam wrażenie, że moje pokrycia są ciemniejsze niż myslałam, że będą. Moja tkanina to idemo jasnobrązowy i pewnie dlatego, beżowy byłby jasniejszy. Dorbie, Twoje to jeszcze są z tą białą lamóweczką, niestety już ich nie ma w sprzedaży. W ogóle w większości przypadków mam takie szczęście w ikei, że co sobie umyślę to albo własnie wycofują albo właśnie wycofali. Mam nadzieję, że moje pokrycia po praniu choć trochę wypłowieją kominek zaś na żywo troche inaczej sie prezentuje, jest piękny. Jakos nie potrafie go dobrze sfotografować... olorobal, Amelka ma ci lata własciwie to już 3,5. Trzpiotek z niej niezły, właśnie dzisiaj wrócilismy z basenu z rozciętym łukiem brwiowym... całe szczęscie skończyło się na plasterkach bo przy szyciu rozniosłaby szpital . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 06.01.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 He, he, my przed sama wigilia tez mielismy taki łuk zaopatrzony stripersami:-) Moj Hubi za 3 dni konczy 6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 06.01.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 mój synio też ma blizne dokładnie w tym samym miejscu, identyczną, pamiątka po blokowej klatce schodowej. Całe szczęscie, że teraz wymyslili te plasterki, to super sprawa bo szycia sobie nie wyobrażam. Sama tez to przezyłam i do dziś pamiętam ból i krew, jak na zakonczeniu przedszkola wyrżnęłam w stół... i taka to była impreza na szpitalnej sali To w sobotę hucznie swiętujecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 06.01.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Imprezki w domu nie bedzie, bo ma byc 14go w KidsPlayu i na drugi dzien jedziemy na narty, a poza tym w niedziele mam dyzur, urodziny Huberta sa w poniedzialek. za duzo wszystkiego.A dzisiaj poszusowalismy sobie na naszej Kaszubskiej gorce w Trzepowie jako trening i nawet fajnie bylo, mąż sie poswiecil i szkolil mlodego, wszyscy jedziemy do Laskowej Kamionnej kolo Bochni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 06.01.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 super macie z wyjazdem, my niestety nartowo rodzinnie jeszcze jakiś czas nie pojeździmy, dziewczynki są za małe. Ale z okazji ferii wybieramy się mniej wiecej w tym samym terminie na slowackie termy bardzo lubimy tam bywać i praktycznie od kilku lat co roku na kilka dni sie tam wyrywamy. Właśnie dziś od rana myślałam, czy w drodze powrotnej nie zostac 2-3 dni gdzieś w naszych górach i jak już nie na nartach to chociaż na sankach niech dzieciaki pouzywają zimy... No ale na tą chwilę martwię się, żeby głowa się zagoiła bo z raną na baseny nie bardzo. W takim razie jak będziecie jechać z tej swojej północy na południe tzw krajowa jedynką to może na rozgrzewkę na górce w Kamieńsku się zatrzymacie? podobno bardzo dobre warunki i z całej centralnej Polski tu zjeżdzają, a rzut beretem świetny basen (z ktorego to właśnie wrócilismy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosa31 19.01.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam!Ja troche nie na temat.Widzziałam na zdjeciach ,że masz okna kolankowe - jak one się sprawują - zwłaszca zimą .My planujemy tylko jedno - i też wychodzi nam prawie do podłogi będzie . Więć kaloryfer obok. Czy nie jest zimno od niego. Mamy projekt Natalia z MG projekt i pzrerabiamy go tak , by w pokojach dzieci mozna byo wyjrzec.Pozdrawiam Małgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 19.01.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Faktycznie Kamieńsk prawie po drodze, bo my z trasy 1 skrecilismy na A4, moze troche wczesniej. Ale zajechalismy do Krakowa na Stare Miasto i na Wawel. Z tego co dzis patrzylam to trasa w Kamieńsku zamknieta. Tu pojezdzilismy, warunki byly calkiem dobre, dzis zaczal padac deszcz, ale pod wieczor ma byc juz snieg i ma zmrozic, miejmy nadzieje. Ale juz sie zajezdzilismy, Hubi juz zasuwa ze szok, dwa dni pracy Krzyska i sukces - dzieciaczki male sa swietne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 20.01.2011 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 dorbie, jak z 1 na A4 to skręciliście chyba sporo dalej za Kamieńskiem, bo myślę że w Katowicach, bynajmniej my z jedynki tam zjezdzamy na Kraków i dalej. No i w sumie dzisiaj też będziemy tam jechac więc Ci pomacham właśnie kończę pakowanie, czekam na Azymuta jak wróci z pracy i ruszamy na południe do Popradu. Nie będziemy prawdopodobnie używać na nartach (bo z Nina nie ma mowy) ale planujemy wymoczyc się w Tatrzańskich termach, najeść zupy czosnkowej i pierogów z bryndzą. Chyba mi język do d.py ucieknie a zaległosci mam ze 3 sezony kilka dni odpoczniemy trochę... az ciekawa jestem jaką pogode zastaniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 20.01.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam! Ja troche nie na temat. Widzziałam na zdjeciach ,że masz okna kolankowe - jak one się sprawują - zwłaszca zimą . My planujemy tylko jedno - i też wychodzi nam prawie do podłogi będzie . Więć kaloryfer obok. Czy nie jest zimno od niego. Mamy projekt Natalia z MG projekt i pzrerabiamy go tak , by w pokojach dzieci mozna byo wyjrzec. Pozdrawiam Małgorzata gosa31 witaj w naszych skromnych progach okna jak najbardziej na temat ogólnie jesteśmy zadowoleni, z mankamentów moge wymienić dość kłopotliwe mycie, nie ma chyba mozliwości założenia moskitier (cale lato kombinowaliśmy i nie wykombinowaliśmy) no i cena... zimą przy tych obfitszych opadach troche zalegał śnieg ale to chyba przypadłość wszystkich okien połaciowych. Nasze są od strony południowej wiec wyszło lekkie słoneczko i snieg spłynął. Co do temperatury nie mamy zadnego problemu, nie było chłodniej niż w pozostałych pokojach. Zreszta to pokoje dzieci i muszą mieć cieplutko grzejnik z boku nie robi wg mnie zadnego problemu. Generalnie ich walory przewazają nad mankamentami, nie ma osoby, która by nie zwróciła na nie uwagi bo i nie są zbyt popularne i czesto spotykane. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosa31 20.01.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 MOCCA - Dięki za odpowiedź - mi w szcególności chodziło o te okna w pionie - zwane inaczej kolankowymi.Okna połaciowe sama mam w mieszkaniu w wiem jakie mają wady.A te kolankowe masz nie otwierane?? Bo ja właśnie dlatego chce kolankowe - jak zwykłe , żeby właśnie zamontować moiskitiery - bo córka uczulona na urządlenia wszelkiego robactwa a przy połaciowych nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 01.02.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 gosa31, nasze kolankowe okna wszystkie są otwierane ale one są uchylne do wewnątrz a nie otwierane normalnie czyli na bok. Są 3 stopnie otwarcia przy czym 2 pierwsze uchylenia są za pomocą klamki natomiast samo otwarcie do najszerszej pozycji jest dość trudne z powodu blokady otwarcia z boku ramy, trzeba się tam dostać a że jest obudowa okna jest to dośc wąska szczelina, ręką nie ma szans i my opracowaliśmy już patent ze starym skrzywionym kluczem. Nie mam pojęcia jak to jest rozwiązane u innych. Żeby wszystko działało jak powinno rama okna powinna być od strony wewnętrznej mniej więcej zlicowana ze ścianą, nie wiem czy tylko u mnie tak wyszło ale nasze ściany są sporo grubsze niż rama okna, zlicowanie jest do zewnętrznej (plus ocieplenie więc i tak są zagłębione) a same okna przedzielone są belką która została obudowana KG żeby wszystko było równe i symetryczne. Co do moskitier to niedawno rozglądałam się za roletami do tych połaciowych i rzuciły mi się w oczy moskitiery ale gdzies uciekł mi ten temat i juz nie miałam czasu szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosa31 02.02.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Dzięki Mocca!Musze dokładniej przyjrzec się oknom kolankowym.Zwłaszca jak sa otwierane.Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts