mocca 17.08.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 aka dzięki olorobal szkoda tego czasu lepiej brać się do roboty i wtedy czekać nie nadążam z forum bo od ponad 2 tyg w rozjazdach wakacyjnych jestem od morza po Tatry ale nie odpoczywam bezproduktywnie, już niedługo prawdopodobnie znowu ruszymy z robotą, czekają schody i ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.08.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Mocca, dawno nie wchodzilam a tu piekne jasne pomieszczenia. Rewelacja, naprawde, kolorki super. I podloga jak u mnie w kuchni tylko z przesunieciem kata, swietnie. Ale zmieniliscie ten stary dom, po prostu szok. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.09.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 wysokie obroty: styropiany się zamawiają tynki wybierają parapety kupione węgiel zamówiony firanki częściowo wiszą brzuch rośnie kominek zewnętrzny nabiera koncepcji... górole jadą ze schodami, na południe będą A gdzie fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 01.09.2009 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 magpie najprędzej to ja mogę pokazać węgiel i brzuch schody się robią ale w tym tyg będą tylko te mniejsze na poddasze rozrywkowe a właściwe schody domowe mają być gotowe w przyszłym tygodniu. płytki parapetowe kupiliśmy takie http://www.klinkierprzysucha.pl/images/parapety/ty2.jpg prawdopodobnie kupimy takie same płytki elewacyjne na cokół wokół domu, z ociepleniem liczę na wejście ekipy około 20 września. Firanki mam w salonie i sypialni ale fotek nie zdążyłam zrobić, mam za to nadzieję że w weekend zawiśnie reszta karniszy i część firanek a część się "obszywa" także wtedy obiecuję fotki będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 01.09.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Mocca, dawno nie wchodzilam a tu piekne jasne pomieszczenia. Rewelacja, naprawde, kolorki super. I podloga jak u mnie w kuchni tylko z przesunieciem kata, swietnie. Ale zmieniliscie ten stary dom, po prostu szok. Gratuluje. dorbie dziękuję za odwiedziny i pochwały a ja właśnie usilnie się zastanawiałam u kogo widziałam podłogę przekładaną tymi kamiennymi kosteczkami i nie mogłam pokojarzyć (a Twoje fotki chyba zniknęły) powiedz mi czy Ty je jakoś impregnowałaś, te kamyczki? Bo mi tak zalecili w jednym ze sklepów ale nie impregnowałam, podczas układania nie ubrudziły się klejem ani ciutkę, fugi też są tam gdzie powinny i zastanawiam się czy konieczna jest impregnacja czy one same złapią bardziej głęboki kolor podczas użytkowania...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.09.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dzieki mocca za fotki ! Wlasnie sprawdzalam oferte jyska i chyba po pracy tam pojade, bo moje firanki sa w promocji tzn. te co mi sie podobaly, a nie mam jeszcze firanki w pokoju biurowo-goscinnym. Z firankami to u Was juz domowo wyglada, a nie budowlano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 03.09.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 magpie z Iyskiem to może być problem bo ja część kupiłam w Bielsku 2 tyg temu i wtedy już się nagrzebałam żeby skompletować po 2 szt z tego co mi się podobało i odpowiadało wymiarem, w ostatni weekend byłam w łódzkim i chciałam dobrać jeszcze jedną ale tam juz kompletnie nie było w czym wybrać. Kupiłam 2 komplety takich cieniutkich firaneczek z delikatnym haftem ale za duże, zresztkowane i do przerobienia (wlaśnie się przerabiają) a dziś oblazlam wszystkie nasze pasmanterie za ołowianką do obiążenia i niestety nie dostałam więc chyba muszę zamówić przez neta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.09.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 magpie najprędzej to ja mogę pokazać węgiel i brzuch to ja brzuch poproszę Firanki mam w salonie i sypialni ale fotek nie zdążyłam zrobić, mam za to nadzieję że w weekend zawiśnie reszta karniszy i część firanek a część się "obszywa" także wtedy obiecuję fotki będą Z tymi firankami w salonie to już tak domowo, że normalnie mieszkać tam się chce. Kiedy mój salon będzie podobnie wyglądał do Twojego? kominek zewnętrzny nabiera koncepcji... a jakieś szczegóły? fotki poglądowe? mocca podrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 05.09.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 TomKa, cóż za odwiedziny! jak widzisz szybciej mi schody i firanki wyszły niż brzuch ale postaram się natomiast co do kominka to wciąż nie wiem jak on będzie wyglądał, chyba zrobię dziś fotkę tego miejsca może coś podpowiecie dziewczyny... na pewno będzie wymurowany z mojej ręcznej klinkierowej cegły i będzie prosty w kształcie ale nie wiem jak rozwiązac sprawę wejścia w komin. Muszę TomKa do Ciebie zajrzeć wieczorkiem bo ostatnio zaleglości mam niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.09.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Mocca, dawno nie wchodzilam a tu piekne jasne pomieszczenia. Rewelacja, naprawde, kolorki super. I podloga jak u mnie w kuchni tylko z przesunieciem kata, swietnie. Ale zmieniliscie ten stary dom, po prostu szok. Gratuluje. dorbie dziękuję za odwiedziny i pochwały a ja właśnie usilnie się zastanawiałam u kogo widziałam podłogę przekładaną tymi kamiennymi kosteczkami i nie mogłam pokojarzyć (a Twoje fotki chyba zniknęły) powiedz mi czy Ty je jakoś impregnowałaś, te kamyczki? Bo mi tak zalecili w jednym ze sklepów ale nie impregnowałam, podczas układania nie ubrudziły się klejem ani ciutkę, fugi też są tam gdzie powinny i zastanawiam się czy konieczna jest impregnacja czy one same złapią bardziej głęboki kolor podczas użytkowania...? Nie impregnowalam ich w ogole, to jest trawertyn. Moj wykonawca ma z tego podloge w lazience i chyba tez nie impregnowal. Ale pieknie u Was i widze ze lubicie jasne kolorki jak my. Pieknie, chwale i zazdroszcze ze robicie od razu listwy przy panelach, my nie zrobilismy i teraz ciezko sie za to zabrac i kasy nie ma, sa wazniejsze rzeczy. A jaki patent przyczepiania listw wybraliscie, mnie to zupelnie one przerazaja, jest taki wybor, ze nie wiadomo jakie wybrac. A co bedziecie robic w letniej kuchni? Po co sobie takowa robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 06.09.2009 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Dorbie, dziękuję Ci bardzo za pochwały naprawdę aż miło się człowiekowi robi moje kamyczki to chyba nie trawertyn, a jakieś otoczaki szlifowane raczej, ale konkretnie to nie wiem. Pytałam o impregnację bo tak zalecili mi w castoramie i na opakowaniu tez tak było- ze to kamien naturalny i może przyjmować różne rzeczy. Ale ja swoich kilka szt smarowałam wazeliną żeby zobaczyć i wydobyć ich głębszy kolor i faktycznie wyglądają "żywiej" natomiast myślę, że impregnować też nie będę, one same się ukształtują pod wpływem użytkowania, mycia itd. Listwy przy panelach zamawialiśmy razem z podlogami- wlasnie m in ze wględu że jak od razu czegoś nie zrobimy to poźniej to czeka parę miesięcy. I tak nie wszystkie są zamontowane bo te docinki czekają na drzwi które będą nie wiadomo kiedy. Jaki system- nie wiem. Dobieraliśmy te co mieli akurat w salonie podłogowym, firma chyba cesar, zależalo mi by kolorystycznie się zgadzały z podłogą. Montowali je panowie od podłóg, chyba na kołki i wkręty które są zamaskowane środkową wysuwaną listwą (niby na kable). Natomiast co do letniej kuchni to sama jakoś tak wyszła tzn na etapie projektu przewidywałam takie pomieszczenie a później zrobilismy je najszybciej ze wszystkich bo była potrzebna- kran z ciepłą wodą, kuchenka z butlą gazową i szafki najzwyklejsze Ikeowe szafki na talerze itp. i już mozna na działce pare dni posiedzieć a w przyszlości myślę, że latem będziemy tam się przenosic z kuchnią, latwiej prosto z dworu ogarnąć to wszystko , jakieś przetwory i tego typu fanaberie. Wiesz- budynek gospodarczy mamy spory, pomieszczenia latwo zagracić- a tak to jedno przechwyciłam i mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.09.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Dziękuję, dziękuję za fotki . ale jak to przeczytałam to aż na łóżku podskoczyłam zostały dla mnie do zrobienia tynki na tych ścanach ale chyba dopiero w przyszłym sezonie mocca na litość, ani mi się waż w tym sezonie. Ja wiem, że Ty ze mną z jednej gliny ulepiona, ale odpuść sobie. Zdążysz, tym razem Nina najważniejsza, a domek zaczeka. hihi zapraszam do mnie, ale ociągam się strasznie z pisaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 07.09.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 TomKa, spokojnie, przecież napisałam że w przyszłym sezonie... chociaż ochotę mam to brzuszek mi już przeszkadza robię naprawdę niewiele... generalnie skupiam się na utrzymaniu porządku i sprawach organizacyjnych ale jakbyś zobaczyła np moje zarośnięte po pas podwyrko to tez byś miała ochotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 10.09.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Zaglądam i ja Wykańcza sie... Bosko! Pięknie! Nadal zakochana jestem w tych panelach I 2 pytania mam 1) co to za panele, bo za chiny ludowe nie mogą nigdzie takich znaleźć :/ 2) co to za listwa (?) wykańczajaca połączenie paneli z płytkami na dole (z takimi zaokrąglonymi krawędziami)... Namiar jakiś poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 12.09.2009 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 olo, rozumiem ze chodzi Ci o górne podłogi jak pisałaś kiedyś? panele to quick step, dokładnie ten model i kolor http://www.quick-step.com/europe/pl/pl/floor/400122.aspx w marketach raczej ich nie spotkasz bo są dość drogie ale w sklepach podłogowych i widzialam ostatnio w komforcie, jak spytasz o quick stepa to Ci pokażą. Listwa pomiędzy panelami a płytkami jest mosięzna, specjalna do wyginania- z jednej strony miała ząbki od spodu którymi wkleja się ją pod płytki. Problem w tym żeby "fachowiec" wygiął ją prawidłowo, u nas niestety podłogowcy spieprzyli bo dali ząbkami pod panel i listwa cała latała. Dodatkowo wycięli wszystkie ząbki na łuku bo tak było latwiej... Zareklamowałam, chcieli przyjechac i poprawiać ale co tu poprawiać, hulnęłam i dostalam nowe listwy, płytkarz osadził je prawidłowo i teraz jest ok. A sama listwa nabiera już po tych 2 miesiącach uzywania patyny i w zasadzie robi się nierzucająca w oko czyli tak jak miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 12.09.2009 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 tu masz zblizenie na same łuki tej listwy, a sama listwa jest bardzo płaskahttp://i160.photobucket.com/albums/t194/mocca_2007/wrzesien09/12-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 12.09.2009 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 cus takiego http://www.aspro.pl/cms_foto_produkt/mini_ziczac37388.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.09.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Pieknie po prostu! Naprawde cudny domek szykujesz. Co prawda ja nie lubie upinanych firanek i zyrandolu ze szkielek, to znaczy ze nie widze u siebie w domu, ale u Ciebie wyglada to pieknie, elegancko i wykancza te pomieszczenia.Dobry pomysl te porecze przy scianie przy schodach. Ładnie ci sie wpasowal ten zabieg, dlatego ze zrobiliscie wciecie w stropie, u mnie sa dwubiegowe, chociaz tez wyszly dosc wygodne.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 13.09.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Rewela! Dzięki wielkie.... Wymyśliłam sobie połączenie płytak z panelami w łuku i mąż mój przerażony Juz mnie zbuczał, że będą dodatkowy tydzień siedzieć nad zamym tym łukiem Ale nic to. Na razie jestem nieugięta, szukam materiałów, żeby pranie mózgu mu zrobić i przekonać Chodzi właśnie o to, że my sami to romimy znaczy mąż mój i tata... Jakby fachowiec to robić miał to pryszcz. Zażyczyłabym sobie i koniec gadki, a tak to muszę mieć żelazną argumentację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.09.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 mocca schody wyszly pieknie, no i w moim ulubionym kolorze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts