Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Azymutów- komentarze

mocca

Recommended Posts

dziewczyny dzięki dzięki dzięki :oops: :D

magpie, jaki to masz ten ulubiony kolor? ;)

ten schodowy rzeczywiście im więcej na niego patrzę tym bardziej podoba mi się- jest zupełnie niespotykany. Kto zobaczy schody zwraca uwagę na kolor. Myślałam o jasnych drzwiach ale teraz kto wie czy nie skuszę się na to samo co schody. Tylko nie wiem czy na świerku wyjdzie podobnie jak na dębie...

olorobal te listwy nazywają się zic zac, jesli panowie maja robić sami to widziałam jeszcze gdzieś w necie taką maszynkę do ich łukowania i chyba kosztowała grosze. Poszperaj to znajdziesz. Bo same listwy są dość drogie (moje chyba 160/szt 2,5 mb) i szkoda byłoby je zepsuć gdyby łuk nie wychodził...

dorbie cieszę się, że Ci się podoba :D

myślę, że na zyrandolu i tych kulkach jako ozdobnikach poprzestanę bo też nie lubię "za duzo". Natomiast firan upinanych to ja nie mam :) wszystkie wiszą na szelkach, raczej oszczędne w formie i w zasadzie są jako tymczasowe chociaż nie powiem, podobaja mi się i ogólnie pasują. Wspominałam już gdzieś że znalazłam babeczkę od szydełka która podjęłaby się zrobienia firany do mojego dużego okna ale nie mam pojęcia ile zechciałaby za taką robótkę

a moze na macierzynskim sama się wezmę i zrobię... :lol:

• Odpowiedzi 597
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dorbie cieszę się, że Ci się podoba :D

myślę, że na zyrandolu i tych kulkach jako ozdobnikach poprzestanę bo też nie lubię "za duzo". Natomiast firan upinanych to ja nie mam :) wszystkie wiszą na szelkach, raczej oszczędne w formie i w zasadzie są jako tymczasowe chociaż nie powiem, podobaja mi się i ogólnie pasują. Wspominałam już gdzieś że znalazłam babeczkę od szydełka która podjęłaby się zrobienia firany do mojego dużego okna ale nie mam pojęcia ile zechciałaby za taką robótkę

a moze na macierzynskim sama się wezmę i zrobię... :lol:

Mocca, ja w zadnym wypadku nie chialam krytykowac :wink:

bardzo podoba mi sie Twoj domek.

A zacznij robic na szydelku, masz tyle okien :D Polecam

orzechy niezbyt ciemne też bardzo lubię, nawet bardziej niz dąb :D

w ostatniej chwili mieliśmy jeszcze dylemat czy w ogóle schody barwić czy zostawić naturalne. Masz rację, one mają teraz odcien troszeczke orzechowy :)

Muszę się skontaktować z moim góralem i wypytać go dokladnie o mieszanke bejcy bo sama dokładnie nie znam a on zaraz o nas zapomni ;)

męża na panele urabiaj a jak deskowate to jeszcze lepiej na dechy od razu 8)

na pewno panele latwiej sprzątnąć niż wykładzine, choć wykładzina milsza dla stop :)

mi moje deskowate dolne podobają się jak najbardziej ale w uzytkowaniu juz widzę, ze pies przejdzie i sierść lezy a na górnychi kompletnie nic nie widać, nawet zdechłych much :o :lol:

maciejki jak jeszcze parę głosów dojdzie drzwi na pewno będą ciemne :D

dorbie, spoko, ja zupelnie nie odebrałam tego jako krytykę. Rozumiem doskonale ze jednemu podoba się to drugiemu inne i dobrze bo innczej byłoby nudno :D

Ja lubię wnętrza lekko stylizowane i babciowe i u siebie chcialabym taki klimat chociaż spróbować osiągnąć (choć to wcale nie jest proste).

Za to źle czułabym się u siebie w nowoczesnej sterylności i prostych bryłach, moj wsiowy dom nawet do tego nie pasuje ;)

natomiast niektore takie wnętrza prezentowane chociażby tu na forum zwracają moją uwage i podobają mi się, byleby nie u mnie ;)

W ogóle urządzanie domu to jeden wielki kompromis... ale ogromna przyjemność 8)

Ja ostatnio doszlam do wniosku ze lubie czasem pomieszac style. Tez nie lubie tych nowoczesnych kwadratow i metalu blyszcacego jako dodatku do mebli, lamp z polyskiem tez nie lubie. Wole styl rustykalny, wiejskie dodatki jakies haftowane poduszki, mam na razie krzyzykowe obrazy haftowane przez moja babcie. Lubie cegly, tynki strukturalne, bawelniane i welniane kapy. ale na pewno znajdzie sie u mnie troche nowoczesnych akcentow, nieuniknione. Ale nie lubie starych mebli typu Ludwik ktorys tam :lol: i pastowanych na glanc podlog

dorbie, to chyba moj stół z krzesłami Ci się nie spodoba bo on trochę wyginany jest... :roll: :wink:

no ale trudno

style mozna pomieszać jak najbardziej byle tylko wszystko jakoś trzymało się kupy. U nas dół w założeniu ma byc taki natomiast góra i pokoje dzieci raczej współczesne, takie normalne. Musze brac pod uwagę ich potrzeby i upodobania, w koncu to ich pokoje :wink:

Obrazki krzyzykowe też mam, obrusy haftowane, jakies osobiste dokonania szydełkowe również 8) :D i chętnie "przerobiłabym" tego więcej, niestety to bardzo czasochłonne zajęcie i nie zanosi się żebym w najbliższym czasie tego czasu w nadmiarze miała ;)

magpie101

dorbie mam podobnie . A przy okazji mam do Ciebie pytanie - kiedy pochwalisz sie swoja kuchnia? Jeszcze jej nie pokazywalas w swoim dzienniku, no chyba ze zle szukam

się podłączam pod prośbę, pamiętam fotki ale brakowało chyba frontów? i chętnie zobaczę meble w połączeniu z podłogą :)