mocca 16.09.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 magpie101, to zestaw produkowany przez VOXa ale z serii mebli hotelowych, są z drewna egzotycznego. Tutaj są do pooglądania http://www.meblehotelowe.vox.pl/meble/kolekcja/12/casa_sevilla/ faktycznie tanie nie są, ten zakup był kompletnie nieracjonalny ale trafiliśmy je okazyjnie, ponieważ podobno nowa produkcja tych mebli jest w innym odcieniu kolorystycznym i ciężko będzie ew dobrać coś do kompletu. Ale ponieważ ten zestaw zawiera wszystko o czym myslałam do sypialni i więcej i tak mi nie wejdzie (no chyba ze stoleczek do toaletki ale na niej i tak prawdopodobnie będzie stał tv) zdecydowaliśmy się i jest . a cenę wyslę Ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 16.09.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Hello Mocca! Jak już ślicznie u WAS! Bardzo podobają mi się schody, możesz dać namiary na pana, który tak ładnie je zrobił? PROSZĘ!!! A teraz tak trochę na inny temat: jaki śliczny brzuszek widać w tym lustrze! to kiedy zamierzasz się rozsypać? Powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 16.09.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 hej Lutca, pewnie ze podam namiary na schodowego górola tylko Ci wysle na priv bo nie wiem czy on chce reklamy A rozsypanie mam planowane w grudniu więc jeszcze trochę urosnę i w to kryśtałowe lustereczko niedługo mogę się nie zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 16.09.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Piekne te meble, a jakie biurko stylizowane. Niespodzianka dla meza? Super. Oj, chyba photobucket chce oplaty za transfer, tak samo bylo z fotosikiem, tak samo wyswietlal ikonki z logo firmy zamiast zdjec. Dlatego ja tych starych zdjec nigdzie nie zgrywalam indziej, tylko sa w fotosiku w albumie, a nowe zgrywam na tinypic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 16.09.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 dorbie, dziękuję niespodzianką jest raczej kolor ścian bo poprzedni mi jakos nie podchodził, tym bardziej do tych mebli. Teraz jest lepiej ale to jeszcze nie to mam pewien pomysł a jak nie wyjdzie przemaluję wszystko kiedyś na oliwkowo same meble niespodzianką nie są bo mąz oglądał i płacił... historię z fotosikiem znam, byłam przekonana że photobucket jest darmowy. Zaplacilam komus 3$ za miesięczny dostęp ale póki co nic nie pomogło, w wolnym czasie poprzewalam chociaż część fotek na tinypica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 16.09.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Faktycznie oliwka tez by byla ciekawa do tych mebli. U mnie Kuba ma sciane pomalowana Zielonym groszkiem Duluxa i jest to taki kolor jak oliwki w sosie wlasnym, czyli oliwkowy. Bardzo fajny kolor, nie jest jaskrawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 16.09.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 dokładnie, szukałam czegoś spokojnego i ten niby piasek coś_tam miał taki być, po pomalowaniu okazało się ze zalatuje jakąś cytryną więc trzeba go znowu przytłumić, a jak sie nie da będzie oliwka. Wg wzorników najlepiej mi odpowiadała właśnie z duluxa chyba, bo jest ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.09.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 mocca, przede wszystkim ślicznie dziękuję za to zdjęcie z dedykacją !! Super! I jaki ładny brzuszek!! Gratuluję po raz setny chyba W domu też pięknieje. Schody i żyrandol dodały smaku. Co tu dużo pisać: pięknie masz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.09.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Niezle, mocca, robota wre!A masz gdzies zblizenie tej strukturki w sypialni - swietnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 22.09.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 dorbie, ta strukturka z sypialni to tynk gipsowy "czesany" szczotką. Podoba mi się najbardziej ze wszystkich moich strukturek ale bardzo ciężko mi go sfotografować. Poprzednio przy tych fioletowych ścianach rozmazywał się, teraz mam przemalowane na piaskowo i trochę się uchwycił na tej fotce z toaletką. Poprobuję z aparatem moze uda mi się uchwycić go jeszcze lepiej to wrzucę. TomKa dziękuję ze w tym ferworze przeprowadzkowym znalazłaś czas na odwiedziny u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.09.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 mocca oszczedzasz sie i szydelkujesz czy latasz jak "szalona" po budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 22.09.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 dorbie, ta strukturka z sypialni to tynk gipsowy "czesany" szczotką. Podoba mi się najbardziej ze wszystkich moich strukturek ale bardzo ciężko mi go sfotografować. Poprzednio przy tych fioletowych ścianach rozmazywał się, teraz mam przemalowane na piaskowo i trochę się uchwycił na tej fotce z toaletką. Poprobuję z aparatem moze uda mi się uchwycić go jeszcze lepiej to wrzucę. TomKa dziękuję ze w tym ferworze przeprowadzkowym znalazłaś czas na odwiedziny u mnie mocca, jak ci sie uda to bardzo prosze, bo jestem ciekawa co ci wyszlo z tej szczotki. Ja robilam taka szczotka na walku i tez jest fajna struktura - jest u mnie w dzienniku - w pokoju Huberta - pokolorowalam na rozne kolorki gabka, jest to dosyc wystajace i kluje, mimo ze scieralam te koncowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 22.09.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 mocca oszczedzasz sie i szydelkujesz czy latasz jak "szalona" po budowie ? szydełkuje na budowie a na poważnie to skończyłam z sypialnią, ogarnęłam domek i generalnie ten tydzien mam lajtowy. A podobno ekipa od ocieplenia zapowiedziała się na najbliższy poniedziałek, więc... póki co delektuję się szydełkiem i tv, rozpoczęłam poważną robótkę i do grudnia muszę się wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.09.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 mocca oszczedzasz sie i szydelkujesz czy latasz jak "szalona" po budowie ? szydełkuje na budowie a na poważnie to skończyłam z sypialnią, ogarnęłam domek i generalnie ten tydzien mam lajtowy. A podobno ekipa od ocieplenia zapowiedziała się na najbliższy poniedziałek, więc... póki co delektuję się szydełkiem i tv, rozpoczęłam poważną robótkę i do grudnia muszę się wyrobić Pochwal sie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 22.09.2009 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 dorbie, znalazłam jeszcze taką fotkę tej strukturki z czasu powstawania http://i38.tinypic.com/1roi76.jpg moj tynk jest z goldbandu, po wyschnięciu całość jechałam szeroką pacą i wszystkie ostrości spadły, w tej chwili jest on jak sztruksik (nawet taką nazwę miał w wątku tynku amatorskiego mayland) i po kilkakrotnym pomalowaniu farbami złagodniał jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 22.09.2009 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 mocca oszczedzasz sie i szydelkujesz czy latasz jak "szalona" po budowie ? szydełkuje na budowie a na poważnie to skończyłam z sypialnią, ogarnęłam domek i generalnie ten tydzien mam lajtowy. A podobno ekipa od ocieplenia zapowiedziała się na najbliższy poniedziałek, więc... póki co delektuję się szydełkiem i tv, rozpoczęłam poważną robótkę i do grudnia muszę się wyrobić Pochwal sie ! oj nie... bo jeszcze nie ma co pokazywac nawet a jak nie wyjdzie to dopiero obciach moze za kilka dni jak jeszcze usiedze na tyłku hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.09.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 mocca oszczedzasz sie i szydelkujesz czy latasz jak "szalona" po budowie ? szydełkuje na budowie a na poważnie to skończyłam z sypialnią, ogarnęłam domek i generalnie ten tydzien mam lajtowy. A podobno ekipa od ocieplenia zapowiedziała się na najbliższy poniedziałek, więc... póki co delektuję się szydełkiem i tv, rozpoczęłam poważną robótkę i do grudnia muszę się wyrobić Pochwal sie ! oj nie... bo jeszcze nie ma co pokazywac nawet a jak nie wyjdzie to dopiero obciach moze za kilka dni jak jeszcze usiedze na tyłku hihi A nie robisz Ty czasem zazdrosek do kuchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 22.09.2009 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 pudło no dobra, powiem przymierzam się do narzuty na nowe łóżko ale długo szukałam wzoru, potem odpowiednich nici i do wczoraj robiłam próbki ściegu a wieczorem zaczełam ten właściwy ale co wyjdzie nie ręczę, ani kiedy zazdroski do kuchni tez będą jak najbardziej, obrusy... no, plany mam szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.09.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Ale Ci zazdroszcze, ze umiesz robic takie rzeczy. Ja tez jak juz kiedys bede miec sypialnie planuje narzute szydelkowa. Zastanawia mnie jedno, narzuty jakie ogladalam w necie sa podszyte materialem, a wyroby szydelkowe w praniu kurcza sie i potem trzeba naciagac, wiec mysle czy to podszycie materialowe nie bedzie przeszkadzac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 22.09.2009 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 magpie, nauczyć się można bo to wbrew pozorom trudne nie jest, trzeba tylko chcieć... ja mialam takie robótkowe ciągoty już od 3- 4 klasy podstawówki i próbowałam chyba wszystkiego. Później wiadomo- studia rodzina i czasu brakło ale i tak co jakiś czas mam poryw i coś tam uplątam, głównie na szydełku właśnie. Co do narzuty dokładnie o tym samym myśle, tez moja chcę podszyć jakimś delikatnym płócienkiem ze wstawką usztywniającą wewnątrz, z tym że moja narzuta planowana jest z kilkunastu czy kilkudziesięciu elementów końcowo połączonych ze sobą, więc podszycie będzie jakby "przypikowane" i też mam obawy jak to w praniu i po praniu będzie wyglądało. Obrusy które mam napinam czasami na łóżku albo dywanie ale narzutę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts