Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Azymutów- komentarze

mocca

Recommended Posts

• Odpowiedzi 597
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ten prysznic bardzo się sprawdza, mam teraz taką starą baterię właśnie z takim wyciąganym wężem i nie wyobrażam sobie gotowania bez niej, np. gotując zupę nie muszę trzymać garnka pod kranem by napełnić go wodą, wystarczy postawić na kuchence i sięgnąć po prysznic, super sprawa :wink:

Gwarancje wystawiają producenci pod warunkiem zastosowania ich pełnego systemu (włącznie z siatką....co się zwyczajnie nie opłaca, ponieważ metr "ich" siatki kosztuje conajmniej dwa razy więcej niż normalnie) i wykonania robót przez "autoryzowaną" firmę (co naturalne ci "autoryzowani" są zwykle bardzo drodzy i wcale nie lepsi od nie autoryzowanych). Zwykle gwarancja jest wydawana na 5 lat......to dość mizerny okres.

Tyle w tematach gwarancji.

Niech Twoi wykonawcy wiercą bez użycia udaru i na bardzo szybkich obrotach(ceramika jest dość krucha!!!), a wbijając trzpień kołka niech nie bawią się w Pudziana.

Wszystko powinno iść wtedy bez niespodzianek.

Jak już siedzę w necie to nie mogłam nie zajrzeć do Ciebie.

Widzę, że to samo przerabiamy, hihi, temat "ocieplanie" na tapecie :lol: . U Ciebie też taki bałagan wokół domu? Będziesz robiła tynk i malowała dom jeszcze w tym roku?

Firanka w sypialni jest prześliczna!!!!! Bardzo mi się podoba.

TomKa, nie ma innego wyjścia, my jestesmy skazane na to samo ;)

ale u Ciebie już najgorszy etap zakończony a my mamy trochę przebojów i nerwów i na tą chwilę nie wiem czy skonczymy w tym sezonie czy tez nie... W każdym razie materiał mamy kupiony na komplet wraz z tynkiem bo takie sa plany a reszta zalezy od naszej ekipy a ta nie dość ze przyszla z opóźnieniem to później była robota w kratkę bo wciąż coś wypadało a teraz robią po swojemu dokładnie na odwrót niz ustalaliśmy i wbrew pogodzie i logice. Dzisiaj była burzliwa rozmowa i zobaczymy czy sie zdecydują robić dalej czy zwiną manatki.

W ogóle temat ocieplania jakoś cięzko idzie :-? w porównaniu z tymi przyjemnościami malowanymi i meblowanymi ;)

a o bałagan nawet nie pytaj... wszędzie resztki jakiegoś drobnego gruzu nie wiadomo skąd, cegieł, desek, połamanych kołków folii worków i najgorszego- styropianu. Na szczęscie troche ostatnio wiało i wymiotło ;) :lol: a reszte w tym tempie pewnie zakryje śnieg...

• 2 weeks później...

Ten poprzedni wpis wykonałam po fotkach z oddalenia....

Teraz nie wiem co Ci napisać :o Wszystko już przeczytałam u Ciebie....obejrzałam pasy..obejrzałam siatkę zaciągniętą klejem...Słó brakuje... :evil:

A to co napisałaś odnośnie planów naprawy wydaje mi się rozsądne.

dzieki za zainteresowanie ;)

właśnie wszystko opisałam w dzienniku...

Czuje się dobrze z tym ze wypiłam melise i chyba zaraz będę ją oddawać ;)

TomKa, fotki mi znikają z photobucketa ale juz przeniosłam część na inny serwer i się wyświetlają, możesz zerknąć

chyba będziemy znowu wiosna razem działać- w tynkowaniu. No ale my to juz musimy wszystko razem... ;)

Dzidzia rospycha się, bardzo! szczególnie wieczorem i w nocy, pewnie przyzwyczajona do aktywnej mamusi nie lubi takiej nocnej stagnacji ;)

Ciekawe co będzie po narodzinach... :roll:

magpie, no widzisz sama co słychać, źle jest, źle :cry:

Amtla, przeprowadzka planowana jest na czerwiec, oczywiście ze względu na czekanie na kogoś no i tez na koniec roku szkolnego dzieci bo wtedy mlody pójdzie do nowej szkoły a młodsza byc moze załapie się na nowobudowane wybajerowane przedszkole w naszej gminnej wsi ;).

Tynkowanie nam planow nie pokrzyzuje ;) ale jeszcze trochę nas pracy w domu czeka...

Ten poprzedni wpis wykonałam po fotkach z oddalenia....

Teraz nie wiem co Ci napisać :o Wszystko już przeczytałam u Ciebie....obejrzałam pasy..obejrzałam siatkę zaciągniętą klejem...Słó brakuje... :evil:

A to co napisałaś odnośnie planów naprawy wydaje mi się rozsądne.

a bo ja sobie oddzieliłam psychicznie to co mi się podoba od tego co spieprzone ;)

kolor mi sie podoba :D :lol:

Cześć Grazia!

Super pamiętnik.

Szkoda, że nie można obejżeć pierwszych zdjęć (da się coś z tym zrobić?).

Jak znajdę chwilę, to przeczytam całość. Ostatnie zdjęcia robią wrażenie. To jest to samo miejsce...? :wink:

Pozdrawiamy

Ps. A to na pamiątkę:

http://img413.imageshack.us/img413/1466/belchatow.th.jpg

mocca ale Ci sie narobilo z tymi tynkami :roll: :o :evil: .

Brawa dla Ciebie, ze mialas odwage im "podziekowac", najwazniejsze, ze znalazl sie nowy wykonawca, ktory zrobi poprawki wiosna.

magpie, to już nie odwaga, im więcej o tym myslę tym bardziej się dziwie sobie, że tak długo ich trzymalam...

no ale rozpaczac też nie ma co bo nic to nie da, trza przeboleć i do przodu... :roll:

chyba zajmiemy się spowrotem "wnętrzami"

wróciłam do mojego projektu kuchennego, trochę przemyslałam i lekko go przerobiłam i moze uda mi się jeszcze dziś wrzucić, to poprosze Cię o zerknięcie :wink: