premiumpremium 05.05.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 SUPER!!! :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 05.05.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 o jesteś! a ja do Ciebie sesemesa pisze haha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 05.05.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witaj mocca Podczytuję Twój dziennik już od pewnego czasu i powiem szczerze jestem pod wrażeniem, ogromnym Ostatnio zauroczyło mnie, to oto zdjęcie: http://i160.photobucket.com/albums/t194/mocca_2007/maj2008/3.jpg Bardzo, ale to bardzo podoba mi się ta dachóweczka i w związku z tym, mam ogromną prośbę Podaj mi proszę szczegółową nazwę tego cudeńka. Będę baaaaaardzo wdzięczna za każdą informację. Życzę powodzenia i z pewnością jeszcze się odezwę. B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 05.05.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 April 13 witaj u mnie i dziękuję! mnie tez ten widok ostatnio bardzo urzeka choć mielismy powazne wątpliwości jak będzie wyglądał wielki ogniomur (ma 70 cm) i czym go pokryć, zeby zamaskować. No i ja zwatpiłam, czy wybrałam odpowiedni kolor orynnowania, w pewnym momencie stwierdziłam ze powinny być ciemne brązowe. Ale teraz widze jaśniutka elewację i wiem, ze będzie ślicznie a na komin napatrzec się nie mogę... Pięknie gra z dachem w zależności od oświetlenia. Wspomniana przez Ciebie dachówka to Roben (producent), kolor miedziany a nazwa to średzka falista PLUS. Bardzo ciezko mi się było zdecydować bo marzyłam o karpiówce, ale w tej chwili nie żałujemy wyboru. Ta jest prosta i bardzo symetryczna i taką chciałam. Mam nadzieję ze równie ładnie zaprezentuje się na naszej chatce... zaglądaj do nas pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.05.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 o jesteś! a ja do Ciebie sesemesa pisze haha! Bo ja tak pojawiam się i znikam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 06.05.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 MOCCA Niesamowita budowa. Wlasciwie przemiana. Strasznie mi sie podobaja oba budynki, bardzo do siebie beda pasowac, a juz w ogole niesamowite bedzie okienko na klatce schodowej i to kolankowe - u kogo w pokoju ono bedzie. A juz najbardziej podobala mi sie historia z rodzeniem Amelki i budowa ogrodzenia - dziecko budowy od urodzenia Gratuluje i z ciekawoscia bede dalej sledzic. Lubie takie dzienniki z duza iloscia zdjec. Pozdrawiam serdecznie z Pomorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.05.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 mocca, znów zajrzałam do Dziennika i szczęka mi opadła . W takim tempie to szybko skończysz. Roślinki będą jak znalazł, jak skończysz całe to budowanie, bo powierzchni do obsadzania masz dostatek! Dzieciaczki super! Chyba podobnie jak moje uwielbiają budowę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 07.05.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 dziewczyny dziękuję bardzo miłe to co piszecie i człowiekowi sie tak od razu cieplej na duszy robi... dorbie przemiana prawie na ukończeniu, wlaściwie tylko dach na domu i już. Wewnątrz już nie będzie to miało aż takiego wływu na otoczenie Ale oba budynki wyszły spod tego samego pióra, muszą ze sobą grać bo inaczej sobie nie wyobrażam. Choć ostatnio słyszałam że niektórzy takich domów nie stawiają jak nasz budynek gospodarczy... no cóż, nie chciałam rozbudowywać domu bo i tak nie uzyskałabym z niego tego zo mogłabym mieć budując dom całkiem od nowa. A kotłownia musi być, garaż też, doszły tylko 3 niewielki pomieszczenia gospodarcze i to wsio. Okno na klatce schodowej będzie ładne (chyba) jak już je wstawimy, bo planuję witrazowe. Tylko... wstępna wycena jednej z firm to ponad 2 tys czekam na drugą... Okno kolankowe będzie u syna w pokoju, myslę ze dziś je obsadzą. Amelka jest budowlana ze tak powiem od poczęcia w brzuchu załatwiałyśmy projekty i pozwolenia, jeździłyśmy da dachem i dekarzem, potem razem materiały, ekipy i do dziś jeździ/bywa wszędzie ze mną. Ale historia z ogrodzeniem do dzisiaj powoduje u mnie gęsą skórkę tym bardziej ze u znajomego ta sama ekipa odstawiła jeszcze lepszą kichę... dziękuję za odwiedziny! i zapraszam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 07.05.2008 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 mocca, znów zajrzałam do Dziennika i szczęka mi opadła . W takim tempie to szybko skończysz. Roślinki będą jak znalazł, jak skończysz całe to budowanie, bo powierzchni do obsadzania masz dostatek! Dzieciaczki super! Chyba podobnie jak moje uwielbiają budowę ? Pozdrawiam TomKa, szybko skończę- chyba ze sobą takie tempo nie jest wcale dobre... brakuje czasu na zastanowienie się, poszukanie, wszystko na prędko, na już. Odzywa się już moj żołądek... Moje dzieciaki uwielbiają budowę i w ogóle tam jeździć, starsze mają już swoje kolezanki i kolegów, Amelka bardzo lubi przyglądać się budowlańcom a szczególnie jak po dachach łażą siedzi w wózku i obserwuje... Roślinek mam trochę ale to wszystko nic w porównaniu do potrzeb. Mam jeszcze trochę tuji, cisy, róże, tulipanowca, forsycję... czekaja na swoj czas. A mnie chce się sadzić już, zeby rosły! Nie potrafię przejść obojętnie na stoisku ogrodniczym bez chociaż jednej doniczki, staram się omijać centra ogrodnicze, ostatnio byłam w arboretum i wykupiłabym chyba całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.05.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 mocca rewelacja ten witraz, jak bursztyn. Mi sie strasznie podoba. Jestem za Ja mam obiecany od kolegi ktory robi witraze do powieszenia w oknie z lukiem, ale nie wiem jak to wyjdzie i czy wyjdzie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 08.05.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 a ja mam dziś szczęście pojechałam na targ w naszej gminnej wsi i na starociach kupiłam konewke mosiężną "klepaną" za 20, dzbanuszek kamionkowy za 4 i... witrażyk z drzewem za 5 pln! wcale nie maleńki, nieco mniejszy od A3. Lekko uszkodzony ale do naprawienia. Prawdziwy ołowiano- szklany do tego drzewo malowane! Jesli dobrze skojarzyłam to mi przypomina gruszki na wierzbie Lubię starocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 09.05.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Trafilam przez przypadek i jetsem pod wrazeniem budowa domu od podstaw przy tym co wy robicie to bulka z maslem - czekam na efekt koncowy!!!!!!!Podzrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.05.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 mocca witraż pierwsza klasa , śliczny! Dotychczas wszystko mi się podobało, ale ... ten daszek nad moim ulubionym okienkiem ... jakiś ciut przyduży , a może to tylko tak na zdjęciu wygląda? Prawda, że jak stemple zabrali to widniej i przestronniej wewnątrz ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 11.05.2008 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 kolakao witaj tak, rzeczywiście ostatnio coraz częściej zdaję sobie sprawę że to co robimy to podwojna robota, te rozbiórki i przeróbki już mnie troche dobijają... a powiedz mi co robi Twoj mąż? bo spojrzałam do Twojego dziennika i zobaczyłam zdjęcie "jego budowy" i jakies podobieństwa z budową mojego męża widzę... gdzie i po co stawiają takie murki oporowe? TomKa witraż już wybrany, dzięki!. Z zadaszeniem lukarny masz rację- jest lekko przyduzy i sama zwróciłam na to uwagę ale panowie wytłumaczyli mi, ze dojdzie jeszcze obróbka, ocieplenie z kazdej strony po kilkanascie cm, podbitka i dopiero wtedy będzie to miało wygląd... Swoją drogą rzeczywiście na zdjęciu wygląda to jeszcze gorzej niż na zywo u mnie jeszcze kilka stempli na dole w domu stoi ale to ich ostatnie dni, dzis i na dniach mam nadzieję zobić trochę porządków wewnątrz i na zewnątrz- skoro już skonczyliśmy prace murarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 11.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Mocca moj malz jest mostowcem a jezeli twoj malz rowniez to wszytsko mozliwe ze sie znaja naprawde ludzie w tej brazny z tego co slysze znaja sie jak nie z jednego kontraktu o z drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 12.05.2008 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 kolakao, ale numer! moj jest geodetą robiacym dla mostowców a konkretnie łodzkich. Teraz siedzi pod Wyszkowem, wcześniej obsługiwał Puławy a jeszcze wcześniej kilka innych. a Twoj z ktorych mostów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 12.05.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 na pulawy chcial sie zalapac ale w koncu wyladowal gdzies indziej, poczekaj niech ogarne gdzie on pracowal - bielsko- obwodnica; bialobrzegi ; wroclaw-estakada; elblag jakies 2-3 lata temu; o wiecej musialbym sie go zapytac - byc moze gzdies sie spotkali - wszytsko jest mozliwe swiat jest baaardzo malutki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.05.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Pieknie Wam idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 20.05.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 kolakao, moj na zadnej z tych budów nie był ale kto wie, wcześniej czy później spotkają się dorbie, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.05.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 ależ tempo! Normalnie czytając, aż tchu mi zabrakło, chyba robiłam to na jednym wdechu . Bałam się, że jak wezmę kolejny oddech to przestój zrobię na budowie Mocca zastanawiałaś się, czym malować te słupy podtrzymujące daszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts