Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Azymutów- komentarze

mocca

Recommended Posts

tempo kosmiczne, ale juz od dzisiaj się nie spieszę...

rzeczoznawca był wczoraj, dzisiaj juz o tym nie myslę 8)

mam kotlownię, połowę tynków, elektrykę

w piątek okna.

TomKa spłupy tarasowe chcę pomalować tą samą lazurą którą mam zrobione ogrodzenie i mebelki tarasowe, tak samo w przyszłości podbitka. To jest lazura V33 w kolorze jasnego dębu, meble stoją 3 sezon, płot drugi, świetnie przetrwał zimę i wciąż mi się podoba 8)

• Odpowiedzi 597
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprawdziłam już stronę z lazurą z V33. Niestety maja tylko :wink: 13 kolorów - mojego nie! Nobless ma, ale nie wiem jak z trwałością? Poszukam jeszcze, popytam innych :D. Może coś podpowiesz?

Te zdjęcia z kablami od elektryki, trochę mnie przeraziły. Dużo tego!

I elektryka, i odkurzacz, i okna, i tynki ... czy Ty jesteś w stanie to wszystko ogarnąć? Podziwiam!

a teraz inwestorka jedzie obaczyć jak skonczył się wczorajszy dzień na budowie, a wieczorem... będę siedzieć w hałasie, łomocie i tłumie o którym będą mówić w teleexpresie faktach i wiadomościach. Na stadionie w Chorzowie- kto wie co tam się dziś wydarzy? 8) :lol: :lol: :D

Ja wiem :D Metallica :D Jaka nagroda została przewidziana za poprawną odpowiedź??? :wink:

Pozdrawiam serdecznie i czekam na opis wrażeń z koncertu.

B&S

• 2 weeks później...

ojeju MOKKA, przesiedziałam 2godziny czytająć pare lat WASZEGO życia na budowie.... przeszłam od deski do deski,

ja też myśłę o robenie DACHÓWCE...

domek wyszedł pięknie i ten garażówy i ten domkowy...

piękne dachy, super dobrane rynny- i okna do tego

witrażyk też uroczy,...tylko pamiętaj że witrażyk da ci "mgliste światło"

dzięki dziewczyny

znowu nie dochodziły do mnie powiadomienia o wpisach :(

ANNNJA ale musialaś mieć zaparcie zeby to przeczytac ;)

Roben fajny jest :D

witrazykiem nie będę się doświetlać, raczej tylko osłaniać... ;)

cieszę się, ze podoba Ci się kolorystyka

rzeczywiście okna z rynnami bardzo się zgrały (calkiem przypadkiem) natomiast czego nie widać to ogrodzenie pasuje też pięknie- sztachety w kolorze okien i bram, dachówka i cegła znowu tez niemal to samo. Bardzo mi się podoba, spróbuję strzelić fotkę całości z perspektywy.

TomKa dzięki za pamięć

jestem jestem tylko mnie nie ma

straszny mam sajgon ciągle, wyjść z roboty nie mogę, co skonczę to następne i następne wyłazi

sprzątam, koszę, załatwiam i tak wkółko

postaram się uzupełnić dziennik...

dendrobium zwykle są biedne ale tego w rozkwicie nie wdać

jak chcesz pokaż tą fotkę z allegro

bardzo lubię wszystkie dendrobia, chyba najbardziej bo są najwytrwalsze ;)

pozdrawiam serdecznie

• 3 weeks później...

dzięki dziewczyny

w niedzielę taras zagospodarowaliśmy- tzn wstawiliśmy nasz dębowy stół z ławami. Można już elegancko posiedzieć i pomarzyć ;)

PP od wczoraj do piątku tam tyram- wiec zapraszam :D

a jak dobrze trafisz mozesz mieć niepowtarzalną okazję bycia świadkiem montazu mojego witraza... :lol:

Zmija dziękuję

okna to Avante z Elbląga, o samych oknach możesz poczytać same dobre opinie na forum. Natomiast jak już się zdecydujesz najlepiej zadzwon do nich i spytaj gdzie w poblizu Ciebie mają swojego sprzedawcę. Okna są naprawdę ladne i jestem zadowolona oraz bardzo miło zaskoczona szybkim serwisem i wymianą uszkodzonych skrzydeł na nowe bez mrugnięcia okiem i marudzenia. Polecam ich wszystkim ;)

Z takimi kwiatkami w trakcie budowy mój chłop by mnie chyba pogonił :lol: :lol: 8) 8) 8)

olorobal kwiotki to moja sprawa ;) sama je sadzę i przenoszę, moj mąż jakoś mi nie marudzi ze przeszkadzają :)

ale widzę ze i u Ciebie robota ruszyła pełną parą, oj dzieje się dzieje

znam ten sajgon...

TomKa wlasnie zaglądalam do Ciebie kilka dni temu ale niestety nie zdązyłam się dopisać ;) zaraz to nadrobię.

Witraż jest naprawdę ładny, wszystkim odwiedzającym "na żywo: się podoba. Cieszy mnie to :)

Płytek jeszcze nie kładziemy aczkolwiek kusi mnie nie powiem ;)

w bud gospodarczym mam już wszystkie wylewki ale chyba za swieze to wszystko do płytek.

Trochę się wkurzam bo czekam na hydraulików od centralnego i wody, mieli być zaraz po tynkach al się okazało ze nie mają czasu i przybędą dopiero w sierpniu. Zanim to rozłożą będzie koniec wakacji pewnie... Więc wylewki w domu i reszta prac jest przyblokowana. Ciągle mam niedokonczone okno kolankowe :x i czekam na dokonczenie montazu bram (7 tyg czekałam na bramy, teraz 6 tygodni czekam na 2 linki...) szkoda gadać...