mocca 15.10.2008 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Mocca a gdzie kupiłas ten kranik. Ja też chce taki!! edyta_10, kranik faktycznie jest sliczny i wzbudza powszechny zachwyt , kupiłam go w Leroy Merlin w Łodzi, kosztował 54 albo 84 nie pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 15.10.2008 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Asieks, dziękuję cieszę się, ze się Tobie/Wam podoba witraż na zywo wygląda o niebo lepiej, nie potrafię go ładnie sfotografować. A może podpowiecie mi w jaki sposób go podświetlić? mam jeszcze ostatnią szansę na rozprowadzenie ew kabelków wokół otworu bo wciąż nieotynkowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.11.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 mocca ładnie Wam idzie budowanie. Fajny pomysł z oknem witrażowym - ciekawie wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 14.11.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Nieźle, nieźle Moja Droga Ale widzę, że to Amelka kieruje tym wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 15.11.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 ...witam cię bo choć mało bywam na forum ale zawsze kiedy jestem wpadam do ciebie na minutkę...super gratuluje bo już niebawem widzę finał całej budowy ....a stodoła rewelacyjna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 15.11.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 mocca, ależ zgrabny wyszedł Ci ten domek. Pokój Michała super. Okno oryginalne i bardzo ładnie doświetla pokój. Teraz tylko ten sufit w salonie zrobić i możesz z wałkiem szaleć...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 26.11.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witaj mocca! Podglądam Waszą budowę i muszę przyznać że szokujecie szybkością. No no. Ale daleko zaszliście. Gratulacje. Oby tak dalej. A co teraz robicie, na budowie oczywiście Bo dawno nic nie pisałaś. Pa pa, będę Was podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 02.12.2008 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 hej dziewczyny znowu mam poslizg niekontrolowany w dzienniku i komentarzach ale to nie moja wina znowu nie doszły do mnie powiadomienia o odpowiedziach i dopiero mąj mąż zwrócił mi uwagę ze mam TAKIE ZANIEDBANIA a DZIEWCZYNY CZEKAJĄ postaram się to wszystko szybko nadrobić... premium oczywiście, ze wszystkim kieruje Amela, najbardziej moim czasem agaboBIK witam, dziękuję i zapraszam ponownie TomKa dzieki za odwiedziny i dobre słowo Michała pokój jest naprawdę bardzo fajny i jasny, taki przyjemny. Jak jeszcze dojdzie podloga to w ogóle będzie ladnie... sufit w salonie już gotowy, zaraz postaram się wstawić fotki. muszę koniecznie pilnie odwiedzic Twoj dziennik... lutca witaj! z tą szybkością to oczywiście nie jest tak jak się wydaje po okresie murowania, po zrobieniu wylewek i tynkow mamy chwilę spokoju bo tamto tempo mi nie odpowiada i finansowo trzeba trochę się uspokoić. Zresztą, nam się nigdzie nie spieszy, mamy gdzie mieszkać... Teraz jest dużo fajniej i mam czas, by naprawdę przemyslec dogłębnie wykonczenie itd. Aktualności postaram się dziś uzupełnić dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.12.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 No to ja czekam z niecierpliwością na gotowe już ściany Kawał roboty odwaliłaś POŚ podłączona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 05.12.2008 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 mayland, jak Ty tu do mnie w te skromne progi trafilaś pewnie ktoś dał Ci cynka, ze następna bohaterka chce sama tynkowac Robota to dopiero przede mną ale dobrze mi idzie- opieka dla dzieci wstepnie znaleziona i mam 2-3 spokojne miesiące na tarcie i nakladanie i tarcie i nakladanie i tak do upadlego... Nie dopisywałam się jeszcze do Waszego wątku bo dokonań na razie zadnych nie mam... Natomiast czytalam kilka razy to co mnie interesowalo i pewnie będę pytać w trakcie roboty co i jak. Zastanawiam się, czy kładłyście te tynki na gladz czy surowy tynk, bo nie wiem czy "zarównywać sciany pierwszą cieniutką warstwą gipsu tak jak to zrobilam teraz w sypialni czy nakladać "ozdoby" od razu na surowy gruntowany tynk cem- wap.? POŚ się podłącza, wczoraj grzebali, dzisiaj grzebią i jeszcze podobno do wtorku tak będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.12.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Nakladaj odrazu, nic nie równać. W końcu i tak ma być "krzywo" Zazwyczaj rpzegladam nowe wpisy w dziennikach budowy. Nie zawsze się odzywam ale temat budowy śledzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 05.12.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 dzięki za szybka reakcje w takim razie zaoszczędze kilka worków na tym równaniu/łataniu teraz robię megaronem bo to dobra gładź jest i dobrze się tym robi (te sufity) ale kupiłam też knaufa jak na Twojej fotce i sciany będę już tym robić. A znasz moze coś bardziej gruboziarnistego niz gips co dałoby się w miarę dobrze formować z podobnym efektem? i jeszcze jedno pytanie, jakiej konsystencji nakladasz tynk do formowania, raczej b gesty czy raczej rzadszy (no wiadomo, nie spływający)? nie wiem też jaką obrać kolejność- najpierw chcę się uporać ze wszystkimi sufitami bo przy docieraniu największy syf i szkoda później kurzyć sciany. Po sufitach zrobię tynki ale nie wiem, czy zrobić go na gotowo i od razu malować/kolorować czy mozna z tym malowaniem poczekać i później wszystko naraz? A masz jakieś doświadczenia z uzywaniem sprężarki do malowania? bo mam taką mozliwość i super się gruntuje i maluje sciany na gładko ale nie wiem czy w przypadku tynków strukturalnych się to sprawdzi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.12.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Bardziej gruboziarnista struktura wyjdzie np. z kleju do glazury Tez mozna robić z niego faktury.trudniej tylko się je dociera więc dobrze, jesli nie sa zbyt chropowate i zadziorowate. Najpierw zrob sufity. co do malowania to juz jak sama chcesz. Nie wiem czy będziesz kończyc kolejne pomieszczenia i przechodzic do następnych czy robić etapami cały dom tj. sufity, tynki, malowanie w całości. Dowolny wybór. Napewno tynki juz gotowe, pomalowane będą troche narażone na zakurzenie podczas docierek w innych pomieszczeniach. Zawsze jednak mozna skończone pomieszczenie jakoś zamknąć. Sprężarką nie malowałam i bardzo żałuję bo nieraz miałam na to ochotę jeśli tynk strukturalny ma mieć powłokę jednolita to nie widze problemu w malowaniu sprężarką. Jesli mają być przecierki to niestety ale gąbeczka w dłoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.12.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 mocca, ależ z Ciebie pracowita kobieta!! Z sypialnią ładnie sobie poradziłaś i jak bialutko się od razu zrobiło. Co z łazienkami? Masz już materiały? Glazurnik szaleje? A może ..... masz już gotowe ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 12.12.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witammocca świetnie sobie radzisz z tymi tynkami.U nas tez tynki wymagają poprawek ale nie wiem czy umiałabym sie tym zająć.Ciekawa jestem jaką wybraliście oczyszczalnię?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 16.12.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witam mocca świetnie sobie radzisz z tymi tynkami. U nas tez tynki wymagają poprawek ale nie wiem czy umiałabym sie tym zająć. Ciekawa jestem jaką wybraliście oczyszczalnię? Pozdrawiam vanka99 witaj u nas Same poprawki tynkow w takim systemie jak zaczęłam ja wcale nie jest trudne, tzn jesli wystarczy Ci przetarcie ich gładzią by zamaskować większe ryski itp. Tylko pamiętaj, by wcześniej oczyścić sciany z wszelkich luźnych drobinek jakie pozos0,,,tały na obecnym tynku, później trzeba wszystko zagruntować i dopiero "naprawiać" Jesli chodzi o oczyszczalnię to zdecydowałam się na Centroplast, działają niedaleko nas, dają 10 lat gwarancji i to przeważyło. Jak będzie -zobaczymy. Dość dlugo czekałam na realizację bo mam wrażenie, ze nie wyrabiają organizacyjnie. Szybko zrobili mi odwiert ale nie doczekałam się obiecanej pisemnej oferty, na początku listopada kiedy juz dalam zaliczkę na materialy obiecali mi wejście w ciągu max 2 tyg a jednak czekałam miesiąc. No fakt- trochę zawiniła pogoda... Ale nie te 2 tyg Jak już weszli pracowali bez zastrzezen, 4 dni i finał ale w międzyczasie podczas wykopu uszkodzili mi narożnik dachu, część pasa doczołowego rynny. Przyznali się bez bicia ale negocjowaliśmy naprawę, ja chcialam mojego dekarza a oni swojego. Stanęło na moim, wszystko umówione ale jednak jeszcze nie naprawione. Prosili bym się rozliczyła ale chyba jednak poczekam, jak wszystko będzie załatwione... Wstępnie wcześniej wybralam oczyszczalnię sotralentz czy jakoś tak (bo dobre opinie na forum były), ale szukalam lokalnego autoryzowanego montazu i nie znalazlam. Pani z firmy polecila mi jednego pana, ten przyjechal, obejrzał i zaproponował rozwiązanie co do którego nie mieliśmy przekonania- drenaz miał być rozprowadzony wokół domu bez nasypu a to chyba niezbyt szczęsliwe rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.12.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 http://images48.fotosik.pl/41/13b8fd9282460864med.jpg Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, niech się spełnią w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.12.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Każdy z nas ma na tyle dużą dłoń,że może z niej uczynić BetlejemKażdy z nas ma na tyle ciepłe serce,że może przyjąć nowo narodzoną miłość...do tego wystarczy tylko wiara, nadziejaa miłość przyjdzie sama... Radosnych Świąt!http://muzyka.interia.pl/teledyski/#teledysk/last-christmas,13504 http://www.e-kartki.net/kartki/big/116689856711.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 22.12.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Niech Święta Bożego Narodzeniai Wigilijny wieczór upłyną Wamw szczęściu i radościprzy staropolskich kolędachi zapachu świerkowej gałązki.Nowy Rok zaś niech przyniesie szczęście i pomyślność Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 23.12.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/baby/choinka.jpg Skacze Aniołek, skacze po chmurkach,niesie życzenia w Anielskich piórkach.Niesie w plecaku babki i świeczki,a w walizkach złote dzwoneczki.Wesołych Świąt! życzy Biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts