mocca 30.08.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 tutaj zapraszam chętnych do wszelakich wypowiedzi przy dobrej kawce nt. mojego domku i nie tylko domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 30.08.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Historia zapowiada się nadzwyczaj pięknie i sielankowo... Będę śledziła wasz wątek i trzymam kciuki za wasz raj na ziemi... pozdrawiam kasia w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 01.09.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witaj mocca! Na jaki wariant "MOJEGO MIEJSCA" się zdecydowałaś. Kiedy zamierzacie wystartować z budową? Tak w ogóle to piękną macie tą działkę (nie wiem czy to można nazwać działką), a raczej ten spory!!! kawałek ziemi. Ten las, planowany staw, sad, ta przestrzeń na pewno robi wrażenie. Ale my nie narzekamy, mamy swoje 7,5 ara i też jesteśmy szczęśliwi... Pisz dalej, ja czytam z wielką przyjemnością... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 01.09.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Jaką dokładnie cegłę wybraliście? Chodzi mi o jakieś oznaczenie nazwy. Też szukamy ładnej cegły klinkierowej ręcznie formowanej. Wybór jest dość duży, ale nie mogę znaleźć nic, co by mnie powaliło na kolana od pierwszego wejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 01.09.2006 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Hej Kasiu Nie kojarzę już, czy "Moje miejsce" miał jakies warianty? Zauroczył mnie ten prezentowany w Muratorze bodajże 9/2005, jak dla nas idealny układ w środku zarówno dołu jak i góry (zmienić chcialam tylko układ drzwi na dole do sypialni- zamiast 2 pokoi i w środku łazienki chcieliśmy zrobić jedne drzwi do sypialni połączonej z łazienką i obok pracownia męża). Rozważyłabym jeszcze propozycje podane przez muratora- powiększenie okien w kuchni i salonie oraz dwustronny kominek. Do tej chwili gdy spojrzę na ten domek widzę w nim "moje miejce". Na nim też będziemy próbowali się wzorowac w projekcie przebudowy obecnego domu. Dziś odebrałam od projektanta pierwsze rysunki ale o tym już niedługo w dzienniku Zapraszam. Z budową planujemy wystartować wiosną/latem przyszłego roku- ale nie jest to pewne ze względów finansowych. Zima pokaże Działka nasza fakt- jest wielka, ale mam nadzieję ze uda mi się ją zagospodarować. Pewnie nie w całości ale przynajmniej bez stresu że braknie mi miejsca na to czy tamto . Jak już tego miejsca zostanie będzie... konik A staw już jest - zapraszam za niedługo do kolejnego odcinka dziennika- będzie historia stawu i foto. Tak naprawdę nie jest najwazniejsza powierzchnia działki- najważniejsze jest "poczucie jej". Ty masz swoją rodzinną i jest najlepsza - ja mam obcą i muszę ją urobić na swoją co (wydaje mi się) na razie mi wychodzi pozdrawiam mocca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 01.09.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 K74 Zdecydowaliśmy się na cegłę Vandersanden Presence-Kollektion SCALA. Oglądałaś cegłę ręcznie formowaną na żywo? Powiem Ci ze w internecie czy nawet katalogu nawet nie ma co oglądać. Przekonałam się o tym kiedy już miałam swoje typy i pojechałam decydować. Wybrałam zupelnie inną cegłę, której po katalogu nawet nie brałabym pod uwagę. Kompletnie inna kolorystyka i wygląd. Mam jedynie nadzieję, że to co zamówilam będzie takie samo jak to z wystawy Prócz ogrodzenia tą samą cegłą chcę murować kominy i robić inne wykończenia na zewnątrz domu a także murować kominek domowy i grill zewnętrzny. I być może coś na budynku gospodarczym- ale ten jest jeszcze w fazie zamysłow więc trudno mi go dekorować zyczę trafnych wyborów mocca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 15.03.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Bardzo fajny dziennik, w stylu tak jakby podony do naszego. To znaczy, jasne, ze pracy jest duzo, ale nie ma co marudzic tak trzymac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 17.03.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witaj mocca Cieszę się, że wznowiłaś pisanie Trzymam kciuki za kredyt. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 19.03.2007 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 hej Kasiu, dzięki za dobre słowo z uzyskaniem kredytu nie mam problemu, bardziej matrwi mnie brak materiału w składzie i ich ceny. Im więcej o tym czytam i rozmawiam tym bardziej się załamuję ze w tym roku nic nie załatwimy... Ale widze że Twoja inwestycja pędzi jak szalona- wszystko sprawnie załatwiasz, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 hej Kasiu, dzięki za dobre słowo z uzyskaniem kredytu nie mam problemu, bardziej matrwi mnie brak materiału w składzie i ich ceny. Im więcej o tym czytam i rozmawiam tym bardziej się załamuję ze w tym roku nic nie załatwimy... Ale widze że Twoja inwestycja pędzi jak szalona- wszystko sprawnie z załatwiasz, powodzenia! Mocca głowa do góry Teraz najważniejsze, żebyś się nie zamartwiała na zapas. Widzę, że za niedługo wasza rodzinka się powiększy. Super Tym bardziej nie przejmuj się cegłami i dachem. Ucałuj brzuszek, powodzenia, i pamietaj spokój, spokój, spokój..... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.03.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witaj mocca Widzę, że u Ciebie identyczne dylematy U nas tak samo różnica między cementowym Braasem a ceramicznym Robenem była niewielka. Wybraliśmy ceramiczną..... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 01.04.2007 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 hej Kasiu! wyczytałam wlaśnie, ze mamy bardzo podobne problemy u nas decyzja co do dachówki jeszcze nie podjęta, mielismy na dziś zaplanowane wspólne (z męzem) spotkanie z dekarzem ale moj mąz... niechcąco "nawalił", nie zdązył na spotkanie i prawdopodobnie decyzje podejme w tej kwestii sama w tygodniu. Tez skłaniamy sie ku ceramice ale rozwazamy Koramica na zmiane z Robenem a kiedy juz padnie na Koramica bierzemy pod uwage roznice Koramic- Brass i kółko się zamyka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 mocca wszystkiego naj naj http://www.pmkamsterdam.nl/obrazki/bukiet.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.04.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 http://www.gifs.ch/Festtage/ostern/images/Hasepip.gif Mocca Wszystkiego najlepszego i wesołych Świąt Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 15.09.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Jestem Trzymam kciuki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.12.2007 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 http://kartki.net.pl/kartki/4/115.gif Spokojnych, pełnych miłości i pogody ducha świąt Bożego Narodzenia i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń w nadchodzącym roku 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 08.01.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam i cieszę się, że prace posuwają się do przodu. Z tym 22 % vatem na matariał z usługą (np. dach czy okna) to na szczęście już nieaktualne, został zniesiony ten przepis chyba jeszcze przez minister Gilowską. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 08.01.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Chyba jednak nie do końca, informował mnie o tym dekarz a poszłam sprawdzić u samego źródła- czyli w urzędzie skarbowym. Powiedziano mi, ze jesli garaz, kotłownia są w bryle domu to jest 7% a jesli to odrębny budynek wtedy jest 22% VAT na meteriały. Zniżka 7 % obejmuje tylko budownictwo mieszkaniowe i wg nich garaz i kotłownia w budynku innym niż dom nie jest budownictwem mieszkaniowym. no chyba ze się u mnie mylą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.01.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Cześć Przyszłam skomentować twoją budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 09.01.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 no to komentuj komentuj nie wiem jak to się stało ze dopiero wczoraj zobaczyłam Twoj wpis z września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts