woytek 30.08.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Czy ktoś z Was spotkał się z tym, że ANRSP skorzystała z takiego prawa? W moim przypadku niestety TAK, a poniosłem koszty przygotowania do sprzedaży działki (geodeta podział działki, koszty umowy notarialnej warunkowej, notarialne zerwanie umowy dzierżawy). Właściciel nie miał kasy na to, ja byłem kupującym. Wystąpiłem z pismem do ANRSP o zwrot poniesionych kosztów, marne szanse? W okolicy żaden z notariuszy nie spotkał się z tym, że agencja skorzystała z ww. prawa pierwokupu, brak doświadczeń w tej materii. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 30.08.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Czy ktoś z Was spotkał się z tym, że ANRSP skorzystała z takiego prawa? W moim przypadku niestety TAK, . Szok!!! Od kiedy jestem na tym Forum to pierwszy taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytequez 30.08.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Mogę tylko współczuć.Ale... ... czy to była wielka działka - takie ANR lubi... czy była pod lasem - ANR też lubi... czy działka miała niską cenę (na umowie) - takie ANR BARDZO lubi bo TANIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 30.08.2006 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 3 razy TAK! (( w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 31.08.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Najprawdopodobniej cena była tak zaniżona że agencja się skusiła na taki zakup.W moim przypadku tak sie nie stało,ale pani notariusz z gory nas urzedzila żeby cena była nie za niska bo w swojej pracy juz spotkala się z takim przypadkiem.Wolelismy nie kusic losu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 31.08.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 moja działka kosztowała 20 razy więcej niż koszt po którym kupowała firma, ktora ziemię podzieliła, uzbroiła i sprzedawała. Ze zrozumiałych względów agencja nie odkupiła działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts