emems 01.04.2003 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Hejka - mamy trochę dziwny problem. Mamy bardzo dużo kartonów, tzn pudeł kartonowych dość grubych. I pomyśleliśmy, że może by je wykorzystać na ocieplenie ścian wewnątrz domu. Dom kanadyjka, parterowy z poddaszem mieszkalnym. A może znacie lepsze pomysły: Jak wykorzystać karton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.04.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 pomysł świetny, ale musisz miecć naprawde duzo tego kartonu. taniej wyjdzie owinąć się nim (od dawna stosowany sposób ogrzewania przez kloszardów nie tylko wschodnioeuropejskich). jeśli dalej będzie zbyt zimno sugeruję podpalić karton:smile: daj znać następnej wiosny jak przetrwałeś zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 01.04.2003 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Dzięki za odpowiedź spodziewałam się tego typu odpowiedziAle ja poważnie mówię o tych katronach. Znajomi też mieli kartony i sobie nimi poddasze mieszkalne wybili między pokojami ściany wewnętrzne. Niewiem czy to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.04.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Hej!Właśnie rozebrałem na swojej działce malutki domek, budowany w latach 20-tych ubiegłego wieku - cegły plus glina plus cegły zrobione z piasku z wapnem i małą ilością cementu. Sufity miał podbite kartonami...Tak naprawdę to radzę zawieźć karton do skupu makulatury, dadzą trochę kasy albo papier toaletowy w zamian (obecnie to 10 gr za kg). Pomyśl, co się stanie, gdy wilgoć wejdzie w karton, a jakie super siedlisko dla owadów.PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 01.04.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Można go kompostować, oczywiście jeżeli nie jest malowany jakimiś farbami.Do ocieplenia domu- odradzam!.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 02.04.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Co najwyżej możnaby go użyć jako podklad pod panele podlogowe. Ale na docieplenie domu ? Emems, a czy pomyślaleś o bezpieczeństwie ppoż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 02.04.2003 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Dzięki za odpowiedzi Chciałam poddać temat do większej dyskusji ale dzięki i tym którzy odpowiedzieli. Temat ten umieściłam aby moi znajomi przekonali się że zrobili żle, całe szczęście dopiero co skończyli ocieplać kartonami ściany wewnętrzne na poddaszu i mozna to rozebrać. Jak przeczytają ten wątek to napewno przemyślą bo moje rady na nic się zdały, że to będzie żle ale Forum ma większy autorytet jak ja. http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/fart.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.12.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 w sumie tak pomyslalem ze mozna by go zmielic (macie maszynke do mielenia miesa?) potem troche namoczyc, rozwalkowac i zwijac w calkiem nowe, dobre rolki papieru toaletowego... w zasadzie to papierem toaletowym jakby go potem pozgniatac w kulki tez mozna by sobie sciany powyklejac... ewentualnie kleic w paskach jak tapete... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 05.12.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Kolejny spamer odświeża prawie 10-letni wątek? Ja z sukcesem wykorzystywałem karton do ściółkowania grządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 05.12.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 fakt, zupelnie nie spojrzalem na date Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 10.12.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Najlepiej sprzedać razem z puszkami aluminiowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 11.12.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedź spodziewałam się tego typu odpowiedzi Ale ja poważnie mówię o tych katronach. Znajomi też mieli kartony i sobie nimi poddasze mieszkalne wybili między pokojami ściany wewnętrzne. Niewiem czy to dobry pomysł. I co, po 9 latach udalo sie ten dom ocieplic tymi kartonami? Stoi jeszcze? Cieplo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 12.12.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 I co, po 9 latach udalo sie ten dom ocieplic tymi kartonami? Stoi jeszcze? Cieplo? Notabene doskonały pomysł aby zamordować własną rodzinę pożarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts