Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze Zawilce - historia pewnej budowy KOMENTARZE

tynia

Recommended Posts

Witajcie wśród budujących się! Ale mieliście przejścia z tym geodeta!

To dopiero początek i nie należy się zniechęcać. Budowa wymaga dużo czasu wolnego aby być przy wszystkim i aby wszystko i wszystkich kontrolować i dużo cierpliwości aby się z tym uporać...

Pilnujcie, pilnujcie bo to Wasz domek i macie do tego prawo, a jak wykonawcy zwietrzą, ze maja luz, to zaraz robią na skróty...Trzeba od razu z nimi wszystko umówić i spisać dobra umowę. Ważne są tez takie "drobiazgi" jak kto sprząta po wykonaniu pracy, trzeba to z nimi od razu ustalić, bo jak się okazuje, potem robią duże oczy, ze się tego od nich wymaga...

Na razie to poziomica, projekt i miara = chodzić za nimi i sprawdzać... :p

Ale uda Wam się na pewno, bo tutaj jeszcze nie bilo aby się komuś nie udało...Forumowicze na to nie pozwolą... :D :wink:

Serdeczne dzięki za wsparcie!!

Pierwsze doświadczenia z geodetą sprawiły, że do wykonawców mamy baardzo ograniczone zaufanie.

Na szczęście mąż przez cały wrzesień będzie na urlopie, więc nie spuści ekipy z oka 8)

Zeljka, Twoja ojczyzna jest przepiękna. Może uda nam się kiedyś tam pojechać na wakacje...

13 lat minelo. Paplac to ja umiem, tylko z pisaniem gorzej, ale na szczescie zawsze mozna skorzystac z "Worda", co czasami tez i robie. Jednak lenistwo mi ostatnio dokucza i uznalam, ze i tak mi wybacza, wiec czesciej pisze prosto z glowy... :D

Cześc Marta,

też wybraliśmy projekt z pokojem nad garażem, z tymże powiększyliśmy garaż o drugie miejsce i automatycznie pokój nad garażem jest ogromny,

- zamieniliśmy miejscami kotłownię i przedpokój (wejście jest tam gdzie była kotłowania i odwrotnie)

- powiększyliśmy klatkę schodową (bo chcemy schody dwuzabiegowe i drewniane)

-przez powiększenie klatki schodowej mamy większą łazienkę na górze a

- na dole się wydłużył salon ( hmm w sumie nie wiem czemu , chyba dlatego że dom poszerzylismy o conajmniej metr )

- zamiana okien to już domena mojego męża (bo On je bedzie wstawiał wiec za bardzo tu nie ingerowałam)

Chyba o wszystkim napisałam. Tak naprawe przezaziłam się jak zobaczyła efemt zmian, w moich notatkach i bazgrołach wyglądały troche inaczej, ale okaże się w rzeczywistości. Wczoraj czytaliśmy wieczorem Wasz Dziennik i mocno trzymamy kciuki za Zawilce i gładką budowę. My jutro dopiero składamy uzupełnienia, więc nie wiem jak to bedzie, ale jestem optymistycznie nastawiuona że się uda zaczać jeszcze w 2006 :D

Czekam na dalsze losy z niecierpliwością i bacznie obserwujeMy.Ale się rozpisałam :D

Pozdrawiam, Magda

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Piotrku, teraz pamiętam, widziałam już kiedyś Twój domek!

Z tego co widzę, faktycznie bardzo różni się od naszego, w którym w sumie niewiele się zmieniło w stosunku do oryginału.

Ależ ogromną macie łazienkę!

I czy mnie wzrok myli, czy zrezygnowaliście z wykusza?

Też planujemy podświetlane schody takimiż właśnie świetlikami jak u Was, bardzo nam się podoba takie rozwiązanie.

Jak się użytkuje domek? Po dwóch latach pewnie można już wiele na ten temat powiedzieć :)

Pozdrawiam,

Marta

Marta,

tak, wykusza nie mamy ( mała działka , za blisko granicy)

Nie narzekamy, jeszcze jest wiele do zrobienia w środku no i na zewnątrz

Po świętach planujemy dokończyć ogrodzenie z brama przesuwna i furtka oraz wybrukować wjazd do garażu i drogę do domu oraz ogród z trawnikiem i dokończyć skarpę ze skalniakiem. W środku : balustrada na piętro, pokój dla młodszego syna i może meble do gabinetu, oraz dokończenie obudowy kominka czyli obłożenie kamieniem. Przydałby się tez nowy wypoczynek w salonie ( ale to by było 200% normy)