tynia 30.08.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam wszystkich i zapraszam do rozmowy na temat naszej budowy. Jeśli macie jakieś pytania lub porady, piszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.08.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Będziemy pytać, radzić i czego tam jeszcze zapragniecie. Powodzenia! Będziemy chyba iść równolegle z naszymi domkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.08.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witajcie wśród budujących się! Ale mieliście przejścia z tym geodeta! To dopiero początek i nie należy się zniechęcać. Budowa wymaga dużo czasu wolnego aby być przy wszystkim i aby wszystko i wszystkich kontrolować i dużo cierpliwości aby się z tym uporać... Pilnujcie, pilnujcie bo to Wasz domek i macie do tego prawo, a jak wykonawcy zwietrzą, ze maja luz, to zaraz robią na skróty...Trzeba od razu z nimi wszystko umówić i spisać dobra umowę. Ważne są tez takie "drobiazgi" jak kto sprząta po wykonaniu pracy, trzeba to z nimi od razu ustalić, bo jak się okazuje, potem robią duże oczy, ze się tego od nich wymaga... Na razie to poziomica, projekt i miara = chodzić za nimi i sprawdzać... Ale uda Wam się na pewno, bo tutaj jeszcze nie bilo aby się komuś nie udało...Forumowicze na to nie pozwolą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynia 01.09.2006 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Serdeczne dzięki za wsparcie!! Pierwsze doświadczenia z geodetą sprawiły, że do wykonawców mamy baardzo ograniczone zaufanie. Na szczęście mąż przez cały wrzesień będzie na urlopie, więc nie spuści ekipy z oka Zeljka, Twoja ojczyzna jest przepiękna. Może uda nam się kiedyś tam pojechać na wakacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.09.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Tynia, ja tez mam taka nadzieje, ze Wam sie uda tam pojechac, choc sama dawno nie bylam z powodow zdrowotnych (za daleka droga). Ale juz tesknie bardzo i ciagnie mnie coraz wiecej, wiec moze sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynia 01.09.2006 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Tego Ci życzę!!! Od dawna jesteś w Polsce? Pięknie posługujesz się naszym językiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.09.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 13 lat minelo. Paplac to ja umiem, tylko z pisaniem gorzej, ale na szczescie zawsze mozna skorzystac z "Worda", co czasami tez i robie. Jednak lenistwo mi ostatnio dokucza i uznalam, ze i tak mi wybacza, wiec czesciej pisze prosto z glowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 05.09.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Chętnie się poprzyglądam i trzymam mocno kciuki. My także bedziemy budować Zawilce (wprowadziliśmy więcej zmian) Niestety tkwimy jeszcze w paierologii ale ja mocno wierzę, że w tym roku uda mi się cosik jeszcze zacząc. Dlatego chętnie podpatrze co tutaj słychać. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynia 05.09.2006 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Magdo, jakie zmiany wprowadziliście do swoich Zawilców?Też macie wersję nr 2 z pokojem nad garażem?Pozdr.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 06.09.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Cześc Marta, też wybraliśmy projekt z pokojem nad garażem, z tymże powiększyliśmy garaż o drugie miejsce i automatycznie pokój nad garażem jest ogromny, - zamieniliśmy miejscami kotłownię i przedpokój (wejście jest tam gdzie była kotłowania i odwrotnie) - powiększyliśmy klatkę schodową (bo chcemy schody dwuzabiegowe i drewniane) -przez powiększenie klatki schodowej mamy większą łazienkę na górze a - na dole się wydłużył salon ( hmm w sumie nie wiem czemu , chyba dlatego że dom poszerzylismy o conajmniej metr ) - zamiana okien to już domena mojego męża (bo On je bedzie wstawiał wiec za bardzo tu nie ingerowałam) Chyba o wszystkim napisałam. Tak naprawe przezaziłam się jak zobaczyła efemt zmian, w moich notatkach i bazgrołach wyglądały troche inaczej, ale okaże się w rzeczywistości. Wczoraj czytaliśmy wieczorem Wasz Dziennik i mocno trzymamy kciuki za Zawilce i gładką budowę. My jutro dopiero składamy uzupełnienia, więc nie wiem jak to bedzie, ale jestem optymistycznie nastawiuona że się uda zaczać jeszcze w 2006 Czekam na dalsze losy z niecierpliwością i bacznie obserwujeMy.Ale się rozpisałam Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 08.09.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Czekam na zdjęcia "parteru" z niecierpliwościa. Cieszę się że plac robót wrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 15.09.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 rosną mury aż oko cieszą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 23.10.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Widzę, że prace postępują, ale zazdroszczę. Przymierzam się do Zawilcy również, stąd pytanie o materiał na ściany zewnętrzne bo w projekcie jest keramzyt a tutaj ceramika Skąd taka decyzja (sam mam tak zamiar zrobić ale jestem ciekaw co innymi powodowało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 02.12.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 WitamWłaściwie od zawsze chciałem budować z ceramiki choć w świetle ostatnich cen zdecydowałbym się na Poromur Jopka lub Porotherm zamiast U220. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 08.01.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czemu taka cisza???? Zdjęcia opisy poprosze!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 21.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Tyniu, jak miło spotkac następną osobę , która wybrała Zawilce. My mieszkamy od prawie dwóch lat w Zawilcach 1 ( gruntownie zmienionych w stosunku do projektu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynia 21.03.2007 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witaj, Piotrku!Gdzie można zobaczyć Wasz domek?Masz może jakieś zdjęcia? Jak się mieszka? Jak urządziliście dom (chodzi mi głównie o kuchnię i łazienkę, bo tu mamy największe dylematy). Pozdrawiam,Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 21.03.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 W albumie, taki kwadracik z domkiem poniżej Uprzedzam, że na parterze kuchnia jest na miejscu gabinetu a łazienka na poddaszu na miejscu pokoju ( na miejscu łazienki jest garderoba) .Wspominałem o wielkich zmianach w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynia 22.03.2007 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Piotrku, teraz pamiętam, widziałam już kiedyś Twój domek! Z tego co widzę, faktycznie bardzo różni się od naszego, w którym w sumie niewiele się zmieniło w stosunku do oryginału. Ależ ogromną macie łazienkę! I czy mnie wzrok myli, czy zrezygnowaliście z wykusza? Też planujemy podświetlane schody takimiż właśnie świetlikami jak u Was, bardzo nam się podoba takie rozwiązanie. Jak się użytkuje domek? Po dwóch latach pewnie można już wiele na ten temat powiedzieć Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 22.03.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Marta, tak, wykusza nie mamy ( mała działka , za blisko granicy) Nie narzekamy, jeszcze jest wiele do zrobienia w środku no i na zewnątrzPo świętach planujemy dokończyć ogrodzenie z brama przesuwna i furtka oraz wybrukować wjazd do garażu i drogę do domu oraz ogród z trawnikiem i dokończyć skarpę ze skalniakiem. W środku : balustrada na piętro, pokój dla młodszego syna i może meble do gabinetu, oraz dokończenie obudowy kominka czyli obłożenie kamieniem. Przydałby się tez nowy wypoczynek w salonie ( ale to by było 200% normy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts