mimix2 30.08.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jak dlugo muszą schnąc wylewki robione miksokretem? Planowalismy odczekac 2 tygodnie i miał wchodzic kafelkarz. Teraz, nie dosc ze pan zmienil termin (pomylil nas z innym klientem), to jeszcze stwierdzil ze powinny schnac co najmniej miesiac. Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 30.08.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jak dlugo muszą schnąc wylewki robione miksokretem? Planowalismy odczekac 2 tygodnie i miał wchodzic kafelkarz. Teraz, nie dosc ze pan zmienil termin (pomylil nas z innym klientem), to jeszcze stwierdzil ze powinny schnac co najmniej miesiac. Prosze o opinie. Tak, miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janu 30.08.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Potwierdzam, miesiąc.Janu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 30.08.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 gdzieś tu czytałem że do pełnego wyschnięcia należy przyjąć 1 miesiąc na 1 cm wylewki .... ale z miksokreta są z natury suche więc miesiąc powinien wystarczyć , tymbardziej pod płytki, bo co innego parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 31.08.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 pawelurb chyba cos pomylieles Najwyzej 1 tydzien na 1 cm wylewki Standardowo do kafleków na 5cm wylewki bezpieczne sa 4 tyg. wysychania. Ale do parkietow, paneli i pcv trzeba przyjac min. ten tydzien na 1 cm wylewki, a jak wilgotno bardzo i chlodno to nawet dluzej. Ale jakis prace wykonczeniowe w domu nawet z rusztowaniami mozna juz bezpiecznie robic w zaleznosci od pogody po 1-2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.08.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Też czytałem gdzieś, że miesiąc. Ale gdyby mój kafelkarz miał termin tydzień-dwa po wylewkach, to bym się zgodził, żeby robił. Znam osoby, które miały układane płytki nawet kilka dni po wylewkach i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 31.08.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 pewnie dlatego że wylewki z miksokreta są suche , napewno mają dużo mniej wody niż np. krecone na budowie , ja na swoje na drugi dzień normalnie wchodziłem , i po tygodniu też nie bałbym się dawać płytek , bo wyglądały na suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts