Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE CZEKALISCIE NA PODLACZENIE GAZU ???

selimm

Recommended Posts

Własnie wracam z gazowni

termin najblizszy- to koniec stycznia :o

jestem w głebokim szoku :evil:

ze w tak ekspresowym tempie mogą do pracy przystąpić ...o zesz q...

no i jak tu człowieka ma krew nie zalać !!!

na koniec pani nadmieniła ze jak bedzie snieg i temperatura minusowa to z wiosną do pana zawitamy

Własnie wracam z gazowni

termin najblizszy- to koniec stycznia :o

jestem w głebokim szoku :evil:

ze w tak ekspresowym tempie mogą do pracy przystąpić ...o zesz q...

no i jak tu człowieka ma krew nie zalać !!!

na koniec pani nadmieniła ze jak bedzie snieg i temperatura minusowa to z wiosną do pana zawitamy

Na razie czekałam na decyzję o warunkach przyłączenia (gaz w ulicy) 2,5 miesiąca :) Uśmiechnij się :):)

Jest sposób na przyspieszenie:

Niby to z głupia franc zapytaj się w obsłudze klienta, czy mogą polecić kogoś kto ma uprawnienia do zrobienia dokumentacji gazowej, no i dziwnym trafem rozmówca akurat będzie je miał, następnie spytaj się jaką ekipę może polecić do wykonania odcinka od płotu do budynku i wewnatrz a na koniec zapytaj się o kierownika z upranieniami.

Efekt:

Dokumentacja z wszytskimi papierami i zleceniem wykonania przyłącza gotowe za miesiąc.

Ekipa z gazowni przyjedzie zrobić przyłącze ... a jak już będą na miejscu to i dalej instalację też zrobią ...

potem sami sobie ją odbiorą i przyniosą ci wpis do dziennika.

Teraz to już tylko musisz zainstalować sobie urządzenia i masz gaz po 2-3 miesiącach.

Potwierdzam co napiasła Bigsister

Dodatkwe koszty - to koszt projektu wykonania przyłącza - ja za projekty 2 - jeden przyłącza i drugi wewnątrz budynku, zapłaciłem 850 zł jesli mnie pamiec nie myli.

Koszt od ogrodzenia do budynku - był taki sam jak zyczyli sobie wykonawcy niezależni

A, i jeszcze w gazowni dali jakis upust w opłacie przyłączeniowej, w związku z wykonaniem projektu.

Pozdrawiam

Ja już czekam ho,ho,ho... Gaz mam 30cm od płotu. I za te 30cm mam mafii gazowej płacić ok.1000,-zł. Od płotu do domu też będę płacił osobno i za projekt wewnątrz też (choć mam projekt instalacji w projekcie domu, ale że w pozwoleniu na budowe nie pisze "....wraz z instalacją gazową" muszę mafii zapłacić za projekt)

podłączą mnie (mam nadzieję że skutecznie ;)) w przyszłym tygodniu (miało być do końca lipca :evil: )

U mnie wg umowy miało być do grudnia zeszłego roku. Ostatecznie było teraz, w sierpniu. 8 miesięcy spóźnienia i zablokowane prace wewn. na zimę. :evil: :evil: :evil:

Mam nadzieję wywalczyć odsetki karne. 8)

prywatnie tez jest kolejka - koniec grudnia !

Ja tam nie wierzę, że w tym roku będziesz miał gaz skoro dopiero teraz papiery zostały złożone. Wydaje mi się, że realny termin to połowa przyszłego roku.

Wiele pewnie zależy też od miejsca. Sam marzę, żeby w grudniu br. mieć już ten gaz, choć wątpię coraz bardziej.

Z resztą z prądem mam to samo - sprawa toczy się od marca i do tej pory nic. Teraz utknęła w ZDM.