selimm 30.08.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Własnie wracam z gazowni termin najblizszy- to koniec stycznia jestem w głebokim szoku ze w tak ekspresowym tempie mogą do pracy przystąpić ...o zesz q... no i jak tu człowieka ma krew nie zalać !!! na koniec pani nadmieniła ze jak bedzie snieg i temperatura minusowa to z wiosną do pana zawitamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.08.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Własnie wracam z gazowni termin najblizszy- to koniec stycznia jestem w głebokim szoku ze w tak ekspresowym tempie mogą do pracy przystąpić ...o zesz q... no i jak tu człowieka ma krew nie zalać !!! na koniec pani nadmieniła ze jak bedzie snieg i temperatura minusowa to z wiosną do pana zawitamy Na razie czekałam na decyzję o warunkach przyłączenia (gaz w ulicy) 2,5 miesiąca Uśmiechnij się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 30.08.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 ustawowo do 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.08.2006 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 nie moge ! wstałem dzis o 5 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.08.2006 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 ustawowo do 6 miesięcy tylko powinni to na kazdej ulicy pisać - do głowy mi nie przyszło ze to moze tyle trwać dom musze oddać do konca roku , zeby mnie kaczory w razie czego nie pokarali 19% podatkiem ...a tu takie kłody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 30.08.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jest sposób na przyspieszenie:Niby to z głupia franc zapytaj się w obsłudze klienta, czy mogą polecić kogoś kto ma uprawnienia do zrobienia dokumentacji gazowej, no i dziwnym trafem rozmówca akurat będzie je miał, następnie spytaj się jaką ekipę może polecić do wykonania odcinka od płotu do budynku i wewnatrz a na koniec zapytaj się o kierownika z upranieniami.Efekt:Dokumentacja z wszytskimi papierami i zleceniem wykonania przyłącza gotowe za miesiąc.Ekipa z gazowni przyjedzie zrobić przyłącze ... a jak już będą na miejscu to i dalej instalację też zrobią ...potem sami sobie ją odbiorą i przyniosą ci wpis do dziennika.Teraz to już tylko musisz zainstalować sobie urządzenia i masz gaz po 2-3 miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.08.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Big, wszystko pięknie, tylko takie rozwiązanie dużo więcej kosztuje no i z tymi 3 miesiącami, to trochę przesadziłaś chyba same ZUD-y zajmują trochę czasu itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 30.08.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Potwierdzam co napiasła BigsisterDodatkwe koszty - to koszt projektu wykonania przyłącza - ja za projekty 2 - jeden przyłącza i drugi wewnątrz budynku, zapłaciłem 850 zł jesli mnie pamiec nie myli.Koszt od ogrodzenia do budynku - był taki sam jak zyczyli sobie wykonawcy niezależniA, i jeszcze w gazowni dali jakis upust w opłacie przyłączeniowej, w związku z wykonaniem projektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 30.08.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Ja już czekam ho,ho,ho... Gaz mam 30cm od płotu. I za te 30cm mam mafii gazowej płacić ok.1000,-zł. Od płotu do domu też będę płacił osobno i za projekt wewnątrz też (choć mam projekt instalacji w projekcie domu, ale że w pozwoleniu na budowe nie pisze "....wraz z instalacją gazową" muszę mafii zapłacić za projekt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pereł 31.08.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 wniosek złożyłem w zeszłym roku -chyba w czerwcu , może za miesiąc mnie podłączą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 31.08.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Ja złożyłem zimą i narazie sprawa jest w gminie (warunki zabudowy). Więc do podłączenia jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Umowę podpisałam w połowie marca, podłączą mnie (mam nadzieję że skutecznie ) w przyszłym tygodniu (miało być do końca lipca ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 31.08.2006 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 to są jakies jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 31.08.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 podłączą mnie (mam nadzieję że skutecznie ) w przyszłym tygodniu (miało być do końca lipca ) U mnie wg umowy miało być do grudnia zeszłego roku. Ostatecznie było teraz, w sierpniu. 8 miesięcy spóźnienia i zablokowane prace wewn. na zimę. Mam nadzieję wywalczyć odsetki karne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 31.08.2006 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 ja tego nie rozumiem , bezrobocie mamy a im widać ludzi do roboty brakuje gdzie tu logika prywatnie tez jest kolejka - koniec grudnia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 31.08.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 prywatnie tez jest kolejka - koniec grudnia ! Ja tam nie wierzę, że w tym roku będziesz miał gaz skoro dopiero teraz papiery zostały złożone. Wydaje mi się, że realny termin to połowa przyszłego roku. Wiele pewnie zależy też od miejsca. Sam marzę, żeby w grudniu br. mieć już ten gaz, choć wątpię coraz bardziej. Z resztą z prądem mam to samo - sprawa toczy się od marca i do tej pory nic. Teraz utknęła w ZDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 31.08.2006 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 tez im nie wierze i nie ide na to uruchamiam plan awaryjny piecyk na eko-groszek taniej ,zdrowiej - siłownia za darmo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 31.08.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 U nas ma być gaz w 2008 roku ( Dobrze ze są co prawda uciążliwe ale alternatywne sposoby ogrzewania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola01 31.08.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 To ja jestem jakimS dziwnym wyjątkiem w tym gronie.Komplet dokumentów w gazach złozyłam w maju tego roku ,obiecali mi zrobić przyłącze końem sierpnia lub początkiem września a zrobili mi na początku lipca .Sama w to nie mogłam uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 31.08.2006 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Mariola ,dla to byłoby normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts