Jacek6 04.02.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Ślimak z nierdzewki, kolega chyba coś namieszał. Możliwe, że i ktoś namieszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfaam 04.02.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 No cóż przyznaje się do niewiedzy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc_adik 04.02.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 a info o nowych palnikach na miał węglowy gdzieś widzicie na stronie reco ? też byłbym zainteresowany ślimakiem z nierdzewki. Ślimak z nierdzewki jest dostępny używam drugi sezon i wygląda całkiem nieźle kosztował wtedy bodaj 450 zł z dostawą. Poprzedni niestety traktowany przez serwis MCI jako materiał eksploatacyjny mocno wytarty i przerdzewiały pozostał jako "zapas" Pozdrawiam serdecznie R-ECO Automat 24kW zasinstalowany w 2006r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin583 05.02.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 chyba trafił się Tobie piec który spadł z samochodu Czy ktoś mógłby mi polecić termostat pokojowy do pieca RECO 24. Z góry dziękuję za opowiedź (najlepiej link do strony) Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc_adik 05.02.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 chyba trafił się Tobie piec który spadł z samochodu Czy ktoś mógłby mi polecić termostat pokojowy do pieca RECO 24. Z góry dziękuję za opowiedź (najlepiej link do strony) Pozdrawiam ciepło http://www.auraton.pl http://www.euroster.com.pl Ja używam Euroster 2005TX bezprzewodowy jestem zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weslee 06.02.2010 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam W moim przypadku jest to Auraton 2005 TX Plus. Ogólnie jestem z niego zadowolony tylko, że kociał jest jakby "ograniczony", tzn. są tylko dwa stany: wyłącz i włącz. Ostatnio szukałem polecanego na tym forum ekogroszku z Kazimierza Juliusza na swoim terenie. W końcu udało mi się znaleźć, jak mi pani powiedziała posiłkując się jakimiś papierami wartość opałowa 27 kilodżuli. Wziąlem na cały zasyp (w workach) i jakie było moje zdziwienie, gdy po wrzuceniu jednego worka starczyło go na 1,5 dnia ... Fakt, że mroz zelżał ale ja cały czas byłem w szoku. Ostatnio inny słabszy palił dwa worki na dobę... Pozdrawiam forumowiczów i serwis MCI za poczucie humoru ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dario25-1978 06.02.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam W moim przypadku jest to Auraton 2005 TX Plus. Ogólnie jestem z niego zadowolony tylko, że kociał jest jakby "ograniczony", tzn. są tylko dwa stany: wyłącz i włącz. Ostatnio szukałem polecanego na tym forum ekogroszku z Kazimierza Juliusza na swoim terenie. W końcu udało mi się znaleźć, jak mi pani powiedziała posiłkując się jakimiś papierami wartość opałowa 27 kilodżuli. Wziąlem na cały zasyp (w workach) i jakie było moje zdziwienie, gdy po wrzuceniu jednego worka starczyło go na 1,5 dnia ... Fakt, że mroz zelżał ale ja cały czas byłem w szoku. Ostatnio inny słabszy palił dwa worki na dobę... Pozdrawiam forumowiczów i serwis MCI za poczucie humoru ) Daj namiar też go wyprubuje pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erik007 07.02.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam,koledzy podpowiedzcie, jakie są różnice między Auraton 2005 a 2020 który będzie lepszy do kotła RECON , aha no i ten EUROSTER to przecież AURATON.Proszę o opinie i podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weslee 09.02.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ostatnio szukałem polecanego na tym forum ekogroszku z Kazimierza Juliusza na swoim terenie. W końcu udało mi się znaleźć, jak mi pani powiedziała posiłkując się jakimiś papierami wartość opałowa 27 kilodżuli. Wziąlem na cały zasyp (w workach) i jakie było moje zdziwienie, gdy po wrzuceniu jednego worka starczyło go na 1,5 dnia ... Fakt, że mroz zelżał ale ja cały czas byłem w szoku. Ostatnio inny słabszy palił dwa worki na dobę... Daj namiar też go wyprubuje pozdrawiam Darek ul. Młodości 43 700 złotych za tonę w czystych, żóltych workach. Pozostałe 6 worków starczyło na 5 dni... to i tak niezły wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weslee 09.02.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam, koledzy podpowiedzcie, jakie są różnice między Auraton 2005 a 2020 który będzie lepszy do kotła RECON , aha no i ten EUROSTER to przecież AURATON. Proszę o opinie i podpowiedź. Tak na szybko: - Filtr - funkcja zliczania czasu pracy sterownika (urządzenia grzewczego) - tego mi brakuje w moim regulatorze, - Nastawa czułości kontroli temperatury od 0,5°C; 1°C; 1,5°C; 2°C - u mnie tylko 0,5 i 1 stopień. - Dokładność ustawienia temperatury 0,5°C w przedziale od 5°C do 27°C - u mnie 0,25 stopnia w przedziale od 5°C do 30°C - Ilość programów 3 - u mnie 9, i jakieś pomniejsze. Być może czegoś nie dopisałem ale to są zasadnicze różnice - tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erik007 09.02.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 czyli wg Was który jest lepszy? 2005 czy 2020 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin583 09.02.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Wczoraj wysłałem emaila do serwisu Reco z prośbą o polecenie jekiegoś regulatora pokojowego, który współpracowałby z kotłem Reco.Dzisiaj odbieram telefon i słyszę w słuchawce: "witam tu serwis Reco. czym mogę służyć?" Także wbrew opiniom innych użytkowników z serwisem jednak można się skontaktować. Ale do sedna. Pan z serwisu polecił mi Euroster 2006TX (około 380 PLN)ub Euroster 2026TX (około 400 PLN) Są to nowsze modele, bezprzewodowe od Euroserów 2005 i 2020. Może ktoś wie, czy można je dostać taniej i może ktoś używa ich i mógłby podzielić się spostrzeżeniami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc_adik 09.02.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Wczoraj wysłałem emaila do serwisu Reco z prośbą o polecenie jekiegoś regulatora pokojowego, który współpracowałby z kotłem Reco. Dzisiaj odbieram telefon i słyszę w słuchawce: "witam tu serwis Reco. czym mogę służyć?" Także wbrew opiniom innych użytkowników z serwisem jednak można się skontaktować. Ale do sedna. Pan z serwisu polecił mi Euroster 2006TX (około 380 PLN)ub Euroster 2026TX (około 400 PLN) Są to nowsze modele, bezprzewodowe od Euroserów 2005 i 2020. Może ktoś wie, czy można je dostać taniej i może ktoś używa ich i mógłby podzielić się spostrzeżeniami. Pozdrawiam Na alledrogo masz Euroster 2006TX w cenie 280 + koszty przesyłki wg wyboru http://www.allegro.pl/item916925038_bezprzewodowy_regulator_temp_euroster_2006_tx_fv.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czestero 11.02.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 witam, czy ktoś z szanownych "recowców" używał groszku z kopalni w Piekarach ? prosiłbym o cenne uwagi czy wart jest zakupu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dario25-1978 15.02.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ja używam tego węgla jest ok napiszcie jakie macie ustawienia w sterowaniu pieca żeby regulator pokojowy dobrze działał i było ok z piecem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weslee 15.02.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witamz tymi ustawieniami na kotle to raczej indywidualna sprawa. Chodzi o to aby kocioł szybko sie nagrzewaj do zadanej temperatury, chwila odpoczynku (szkoda ze taka krótka) i znowu nagrzewanie kotła i tak w kółko. Natomiast na regulatorze ustawiasz sobie temperatury dzienną i nocną tak jak ci odpowiada i to wszystko. Z chwilą osiągnięcia zadanej temp regulator wyłączy ci piec i będą odbywały się tylko przedmuchy chyba, że masz c.w.u ustawioną na priorytet to wtedy nagrzeje jeszcze wodę i się kocioł "uśpi". Problem przy regulatorze jest taki, że jak temperatura w domu spada ci wyjątkowo powoli to temp na kotle też spadnie dużo w dół a potem musi to nadrobić...Ale jak dzień słoneczny to kociołek robi sobie dłuższą przerwę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidekbeskid 17.02.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Na wstępie witam szanownych forumowiczów , od już dłuższego czasu czytam to forum gdyż rok temu także stałem przed dylematem zmiany pieca.W sumie to piec był już wybrany , padł oczywiście na R-ECO gdyż w rodzinie już mamy dwa takie z czego jeden 56KW co ogrzewa ponad 700m.Powiem jedno że naprawdę nie żałuje wyboru.Piec jaki mam w posiadaniu to 29kW i spalanie kształtuje sie na poziomie jakieś 24 : 25 kilo przy 260m.Jedno co mnie zastanawia to bardzo duże ustawienia kolegów pompy CO , moze dlatego czasem spala tak dużo opału własnie , moze ja podam swoje i powiem ze naprawde nie mam żadnego problemu , jedynie to może duża ilość popiołu co zatyka wylot nadmuchu w retorcie ale to wina węgla napewno a mam z PIASTA i wiem że to słaby węgiel. Węgiel - 25pompa CO - 16dmuchawa - 30 ( musze miec taką aby wywiało popiół spieków nie ma) ustawienia zaworu cztero-drożnego to miedzy 7 a 5 tak wiec na piecu mam ustawione 55st a na domek puszczam równe 44 st i jest naprawdę ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK 999 21.02.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam ! Dla mnie REWELKA !!! Po podłonczeniu regulatora temperatury Auraton 2005... Spalanie kształtuje się na poziomie 15/18kg dobe .DOM 180m i ciepło 22' na kotle 54'. bez bojlera jeszcze nie mieszkam.Wcześniej rombał 25kg i więcej Ale co tam Wiosna za progiem Ustawienia pompa 22 wegiel 46 dmuchawa 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erik007 22.02.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 koledzy wypowiedzcie się co myślicie o ekoG z kopalni Pieklorz Chwałowice? używał ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 27.02.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Tydzień temu kupiłem na próbę tonę czeskiego ekogroszku brunatnego (350zł) kal 21.Piec bierze nadal worek na dobę tyle tylko, że kosztuje mnie to o połowę mniej.Jest trochę więcej niedopalonego popiołu, ale za tą cenę nie zwracam na to uwagi. Nie gaśnie, pali się jak na kamiennym Kazimierz Juliusz za 800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts